Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

SUPPORTING FRIENDS IN JAPAN!!!


 Το πιο ανθρώπινο μήνυμα συμπαράστασης και βοήθειας αποφάσισαν να στείλουν οι Σερραίοι στο λαό της δοκιμαζόμενης Ιαπωνίας.
  • Η εβδομάδα εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Σερρών και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή εδώ στην πόλη, είναι μια έμπρακτη έκφραση ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης των κατοίκων του νομού μας.
  • «Πήραμε αυτή την απόφαση με το Τμήμα Αιμοδοσίας μας σε μία προσπάθεια να δείξουμε την συμπαράστασή μας στους ανθρώπους κάθε ηλικίας που δοκιμάζονται σκληρά στη μακρινή χώρα. Λόγω της κρίσης, αλλά και του μεγέθους του νομού μας δεν θα ήταν δυνατόν να στείλουμε υπολογίσιμη οικονομική βοήθεια. Αυτό όμως που τους στέλνουμε με όλη μας την καρδιά και την ανθρωπιά μας, είναι το αίμα μας» δήλωσε στη στήλη ο Δ/κτής του Νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδης.
  • «Η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας είναι από τις πιο δραστήριες της χώρας. Είμαστε αυτάρκεις σε αίμα και μπορούμε με τα αποθέματά μας να βοηθήσουμε ακόμη και Νοσοκομεία γειτονικών νομών εάν χρειαστεί. Είναι για μια ακόμη φορά συγκινητική η προσφορά των Σερραίων αιμοδοτών. Το δώρο του νομού μας στην Ιαπωνία, είναι ένα πραγματικό δώρο ζωής» τονίζει και η υπεύθυνη του Τμήματος, βιοπαθολόγος Κατερίνα Τζιούρα.
  • Η προσφορά αίματος ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, από τη ΛΑΦ Σερρών, με το μαζικό παρών που έδωσαν άνδρες και γυναίκες του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.
  • «Δήλωσε πρόθυμο να προσφέρει αίμα πάνω από το 80% των οπλιτών και αξιωματικών της Ταξιαρχίας μας» δήλωσε ο Υπδ/κτης της 10ης Ταξιαρχίας των Σερρών Δημήτρης Κωσταρέλος.

  • Παρούσες σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και οι χαμογελαστές Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην οργάνωση και υποστήριξη της προσπάθειας.

  • Η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Σερρών που αποτελεί και πρωτοποριακή χειρονομία συμπαράστασης και αλληλεγγύης, είναι η μοναδική του είδους σε όλη τη χώρα, γεγονός που συγκίνησε τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Αθήνα, αποσπώντας και τους επαίνους του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και του Γραφείου του Πρωθυπουργού που ενημερώθηκαν σχετικά.
  • Το σύνολο των μαζικών φορέων του νομού μας και πολίτες αιμοδότες, δηλώνουν πρόθυμη συμμετοχή στην Αιμοδοσία, Σταθμοί της οποίας αποτέλεσαν επίσης η Νιγρίτα το ΤΕΙ , το Σιδηρόκαστρο και σήμερα Παρασκευή, η πόλη των Σερρών.

    ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

    1 σχόλιο:

    Ανώνυμος είπε...

    Γιατί γίνεται αφαίμαξη των Σερραίων για να δοθεί αίμα στους (μή χρήζοντες αίμα) Ιάπωνες;
    Για εντυπωσιασμό;
    Δεν είμαστε καθολου καλά!