Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΔΩΡΕΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


  • Την έμπρακτη υποστήριξή της στο έργο της επαγγελματικής κατάρτισης και εργασιακής ένταξης των μαθητών του Ειδικού ΕΠΑΛ των Σερρών, εξέφρασε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  • Ο εξοπλισμός της κουζίνας του Εργαστηρίου Ξενοδοχειακής Υποστήριξης αλλά και το απαραίτητο για την κατάρτιση των 65 μαθητών λογισμικό του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής των Σερρών, αποτέλεσαν το περιεχόμενο της δωρεάς που έκανε η Ομοσπονδία, αξιοποιώντας τα έσοδα της «Συναυλίας της Αγάπης» που πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο.
  • «Ζητήσαμε από τη Διευθύντρια και τον προϊστάμενο Β/θμιας του νομού, να μας ενημερώσουν για τις ελλείψεις του Λυκείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση κινηθήκαμε για την αξιοποίηση των χρημάτων που συγκεντρώσαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο καταγωγής μας. Σκεφτόμαστε να κάνουμε ετήσιο θεσμό την Συναυλία Αγάπης» δήλωσε στη στήλη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Νούλης.
  • Στο Ειδικό ΕΠΑΛ που στεγάζεται σε σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα δίπλα στο Νοσοκομείο Σερρών, λειτουργούν Τμήματα τεσσάρων ειδικοτήτων, σε τομείς παροχής υπηρεσιών στην οικονομία, τον τουρισμό και την γεωργική παραγωγή, ενώ φέτος θα έχει και τους πρώτους του απόφοιτους πενταετούς εκπαίδευσης, έτοιμους να αναλάβουν δράση σε θέσεις της ειδικότητάς τους.
  • Το εκπαιδευτήριο, που υποστηρίζεται στις πολύτιμες υπηρεσίες του από πολλούς δωρητές, δίνει το όνομά τους στα έργα που υλοποιούνται από τις χορηγίες τους.
  • Μέχρι το καλοκαίρι, θα ολοκληρωθεί και το γήπεδο 5x5 που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση, ενώ αναμένεται πρόσθετη χορηγία από τον ΟΠΑΠ, για τον εξοπλισμό του Γυμναστηρίου.
  • «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της ΟΣΣΘ, γιατί ενισχύει τον αγώνα μας για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη των μαθητών μας, που δίνουν τις δικές τους καθημερινές μάχες, σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που δύσκολα αποδέχεται και εμπιστεύεται την διαφορετικότητα» λέει στη στήλη η Δ/ντρια του Ειδικού ΕΠΑΛ, Άννα Κωστοπούλου.
  • Στην μικρή εκδήλωση που έγινε στο Σχολείο με αφορμή τη δωρεά, παρών ήταν και ο προϊστάμενος Β/θμιας ν. Σερρών Παύλος Τσακιρίδης, που επίσης επαίνεσε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, εξαίροντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό έργο του Ειδικού ΕΠΑΛ.
  • Η Ομοσπονδία Σερραϊκών Σωματείων Θες/νίκης, αναπτύσσει ποικιλία εθελοντικών δράσεων, με σκοπό όχι μόνο τη σύσφιγξη των σχέσεων των μελών της που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την έκφραση αλληλεγγύης και υποστήριξης σε θεσμούς και φορείς της γενέτειρας.
  • «Καλά μαγειρέματα» ήταν η ευχή του Πρόεδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στους μαθητές του Σχολείου, που με χαρά υποδέχτηκαν τους δωρητές, γιορτάζοντας μαζί τους την προσφορά των Σερραίων της συμπρωτεύουσας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: