Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εθελοντές της Κερκίνης ΕΣΩΣΑΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΜΠΟΥΦΟ

Για μία ακόμη φορά έδειξαν την ευαισθησία και την αγάπη τους στα τραυματισμένα ζώα, τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου της Κερκίνης «Ζωή και Φύση».
Ο μπούφος που βρήκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τραυματισμένο και ανήμπορο σε δρόμο του χωριού, είχε τελικά τύχη μέσα στην ατυχία του. Διότι η άμεση κινητοποίηση του Συλλόγου του έσωσε τη ζωή.

Όπως δήλωσε στον «Π» ο κ. Άρης Γκαϊδατζής (στη φωτό με τον πληγωμένο μπούφο), «το πουλί έχει πληγωθεί από άγνωστη αιτία στο φτερό. Ήταν ζαλισμένο και πεινασμένο.
Κινητοποιηθήκαμε γρήγορα και του προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες καθώς και τροφή.
Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με φιλοζωικές Οργανώσεις που έχουν εμπειρία στην περίθαλψη άγριων πουλιών, για να εξασφαλίσουμε την περεταίρω φροντίδα του, από ειδικούς πλέον».

Το όμορφο πουλί, που σημειωτέον όπως παρατήρησαν οι εθελοντές του «Ζωή και Φύση» είναι από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος μπούφους που έχουν δει, τελικά θα αποσταλεί στην Οργάνωση «Δράση για την άγρια Ζωή» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα επιληφθούν οι κτηνίατροι.

Όπως τόνισε ο κ. Γκαιδατζής, επιθυμία τους είναι μετά την αποθεραπεία του, ο μπούφος να επιστρέψει στην Κερκίνη και να απελευθερωθεί στην περιοχή όπου βρέθηκε, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η Οργάνωση που θα το υποδεχτεί για περίθαλψη.

Οι κτηνίατροι που θα τον αναλάβουν, ανέφεραν ως συχνή αιτία τραυματισμού του συγκεκριμένου είδους (εκτός από τη στοχοποίησή του από ασυνείδητους κατόχους όπλων), τα ηλεκτροφόρα της ΔΕΗ.
Πολλές φορές, τα φτερά τους λόγω του μεγάλου τους ανοίγματος μπλέκονται στα καλώδια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ανάλογα με τη βαρύτητά του και σε ολική και μόνιμη παράλυση του φτερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: