Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΙ SERREALISTAS "ΕΠΕΔΡΑΜΑΝ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΗΡΩΩΝ!!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 8η δράση των Serrealistas.
 Πολλοί εθελοντές συμπολίτες συμμετείχαν στην εαρινή δράση της κίνησης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 18/3/12 στο Πάρκο Ηρώων της πόλης των Σερρών.

Σκοπός των εθελοντών ήταν η ανάδειξη του παλαιότερου Πάρκου της πόλης που αποτελεί όχι μόνο τόπο μνήμης ιστορικών γεγονότων αλλά και καταπράσινο χώρο αναψυχής που αν και τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί, είναι στενά συνδεδεμένος με ευχάριστες αναμνήσεις από σχολικές και οικογενειακές εκδρομές των περισσότερων δημοτών.

Οι Serrealistas με τα πινέλα τους, τα χρώματα, τις τσάπες, τα σύνεργα αλλά κυρίως με καλή διάθεση, ανέλαβαν δράση από νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Έβαψαν την είσοδο του Πάρκου που ήταν γεμάτη συνθήματα, καθάρισαν τις βρύσες, χρωμάτισαν τα παγκάκια και τα κάγκελα γύρω από το μνημείο, φύτεψαν φυτά και λουλούδια και περιποιήθηκαν το χώρο, αφήνοντας πίσω τους ένα πανέμορφο και καθαρό Πάρκο, έτοιμο να υποδεχτεί όλους όσους αγαπούν τη φύση και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Η οργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, ανέδειξε και τα οφέλη της συνεργασίας.
Οι Serrealistas θέλοντας να μεγιστοποιήσουν την παρέμβαση στο Πάρκο, απευθύνθηκαν στο Δήμο Σερρών και το Δασαρχείο.

Με μεγάλη προθυμία τόσο ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Χράπας στάθηκαν αρωγοί στο πλάνο δράσης των Serrealistas.
 Τα αιτήματα των εθελοντών για περιποίηση του αλσύλλιου, για αποκατάσταση των κατεστραμμένων πάγκων και επιδιόρθωση των διαρροών του δικτύου ύδρευσης, υιοθετήθηκαν ευχαρίστως από το Δήμο και τις υπηρεσίες του που εργάστηκαν με συνέπεια για την ικανοποίησή τους.

Το ίδιο και το Δασαρχείο, που προσέφερε τα φυτά και έδωσε οδηγίες για την ορθή φύτευσή τους στα υποδειχθέντα σημεία, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα των εθελοντών.

Οι Serrealistas είναι ένα ανοιχτό κίνημα εθελοντών που οργανώνει και προσδιορίζει τις δράσεις του επικοινωνώντας με τους πολίτες κυρίως μέσω του διαδικτύου, με αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ) και της ιστοσελίδας του: http://www.serrealistas.gr/
 ΦΩΤΟ: Δημήτρης ΓΚΑΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: