Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΓΝΑΤΙΑ: ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ

Η αποκόλληση του μεγάλου βράχου, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.00 το πρωί της Τρίτης 11/12/12 στο σημείο της Εγνατίας που βρίσκεται στα όρια των νομών Σερρών-Θεσ/νίκης, λίγο πριν τα τούνελ στα Κερδύλλια.
Ευτυχώς λόγω της κατολίσθησης δεν συνέβη κάτι πιό δυσάρεστο από τις φθορές στο οδόστρωμα και στις περιφράξεις των πρανών.
Ο βράχος, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών της Εγνατία Α.Ε. έπεσε λόγω καθιζήσεων στα τοιχώματα των διανοίξεων (μαλάκωσαν τα χώματα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις), έκλεισε τη μία λωρίδα του ρεύματος προς Θεσ/νίκη.
Συνεργεία της κατασκευάστριας Εγνατία Α.Ε. επενέβησαν άμεσα για την απομάκρυνση του βράχου. Η κυκλοφορία (που δεν σταμάτησε καθόλου) αποκαταστάθηκε πλήρως τις πρώτες απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας.
Ο προιστάμενος Πολιτικής προστασίας κ. Κοκκολάκης που βρισκόταν στις Σέρρες σε σύσκεψη για θέματα αρμοδιότητάς του, επισήμανε την υποχρέωση των υπευθύνων κάθε οδικού έργου, "στις εργασίες συντήρησης των δρόμων που κατασκευάζουν, να συμπεριλαμβάνουν και τα πρανή".
Στο σημείο της κατολίσθησης, θα γίνουν και εργασίες κατασκευής αναβαθμών για αποτροπή νέων συμβάντων.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: