Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η ΒΑΣΑΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΟΚΥΝΗΓΩΝ!

Σε συλλήψεις έξι ατόμων που έψαχναν παράνομα για θησαυρό στο κέντρο της πόλης προχώρησε πριν από λίγες μέρες η Ασφάλεια Σερρών.
Το περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε άλλα που σημειώθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς και που μαζί με τις νόμιμες εκσκαφές που γίνονται παρουσία των Αρχών, πιστοποιούν πως οι σύγχρονοι θησαυροκυνηγοί, δεν το βάζουν κάτω.
Τα εργαλεία του χρυσοθήρα κυκλοφορούν στην παράνομη αγορά.
Χάρτες με "σημάδια", παλιά κείμενα και "εμπιστευτικές" πληροφορίες (με το αζημίωτο φυσικά) είναι οι οδηγοί του.
Αυτοί που αποφασίζουν να δράσουν επίσημα, απευθύνονται στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και εκδίδουν άδεια που προβλέπει πως το 60% της αξίας των ευρημάτων θα πάει στο Δημόσιο.
Οι άλλοι, με μυστικότητα και ειδικές συσκευές, ακόμη και με την επιστράτευση ραβδοσκόπων, προσπαθούν μόνοι τους.
Στο νομό Σερρών τα περιστατικά παράνομων εκσκαφών αλλά και των δηλωμένων επίσημα αναζητήσεων, δεν είναι ευκαταφρόνητα.
Οι τελευταίες συλλήψεις αφορούσαν σε (μάταιη) αναζήτηση θησαυρού, σε παλιά κατοικία στο κέντρο της πόλης.
Οι δράστες λίγο πριν συλληφθούν, έσκαψαν "πηγάδι" βάθους 3 μέτρων, για να βρούν τις"λίρες"!! Θησαυρός δεν βρέθηκε και αυτοί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Οι μύθοι για θησαυρούς από την αρχαία εποχή μέχρι τον πόλεμο, για σεντούκια με λίρες που έθαψαν όσοι έφυγαν βίαια από τα σπίτια τους τις δύσκολες εποχές των ανταλλαγών, περισσεύουν.
Όσοι πιστεύουν οτι έχουν αξιόπιστα στοιχεία, επιχειρούν χωρίς να υπολογίζουν το κόστος.
Από το Μπέλλες και το Άγγιστρο μέχρι την Αμφίπολη και το Παγγαίο, ο νομός Σερρών παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους σύγχρονους χρυσοθήρες, που σε κάποιες περιπτώσεις επιστρατεύουν ακόμη και ...μέντιουμ, για να φτάσουν το στόχο τους!  Εως τώρα, χωρίς αποτέλεσμα!

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης





Δεν υπάρχουν σχόλια: