Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. ---"Να επισκευάσουμε εμείς τη Γεφυροπλάστιγγα" λέει το ΕΒΕΣ

Με δικά του έξοδα προτίθεται να επισκευάσει τη Γεφυροπλάστιγγα του Τελωνείου, το Επιμελητήριο Σερρών.
Η μή λειτουργία της τα τελευταία τρία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα επισημαίνει σε επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών, να μην γίνονται έλεγχοι στα εισερχόμενα φορτία και το παρεμπόριο να ανθεί.

Την ανησυχία του για την αύξηση του διασυνοριακού παρεμπόριου εκφράζει για μία ακόμη φορά το ΕΒΕ Σερρών, που ταυτόχρονα καταγράφει συνεχή συρρίκνωση της τοπικής αγοράς λόγω κρίσης, αλλά και πλημμελείς ελέγχους στα σύνορα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και σύγχρονων μέσων.
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών το ΕΒΕΣ  ΑΠΑΙΤΕΙ -όπως χαρακτηριστικά τονίζει- να επισκευαστεί η γεφυροπλάστιγγα του τελωνείου του Προμαχώνα.
"Εαν αυτό δεν είναι δυνατόν-λέει-, προτιθέμεθα να το κάνουμε με δικά μας έξοδα".

--"Η έρευνα αγοράς που κάναμε, μας έδειξε πως το κόστος δεν θα ξεπεράσει τις 3.000 με 3.500 ευρώ. Αυτά που θα δώσουμε είναι πολύ λιγότερα από αυτά που χάνουμε" δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΣ, Γιώργος Πασχάλης.
Το προσωπικό του Τελωνείυο έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι ίδιοι οι Τελωνιακοί επιβεβαιώνουν τις ελλείψεις.
--"Οι Βούλγαροι έχουν υπερσύγχρονα μηχαν.ηματα ελέγχου με εκτίνες. Εμείς κάνουμε τους ελέγχους με κατσαβίδια και φακούς, και μπαίνουμε έρπην στα φορτηγά" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Μακεδονίας Θεοδόσης Κρέτσης.
Υπολογίζεται πως από το Τελωνείο του προμαχώνα διέρχονται περί τα 500 φορτηγά το 24/ωρο.
Το ΕΒΕΣ στην επιστολή του στον Υπουργό, δηλώνει πως εντάσσει την πρωτοβουλία του στο πλαίσιο της βοήθειας που θέλει να προσφέρει στην Πολιτεία, αναμένοντας απαντήσεις επί του αιτήματος, εντός του μήνα.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: