Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΕΠΕΠ ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ.


Τα χρήματα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής των παιδιών τους προσέφεραν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Αγ. Δημήτριος" της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αγοραστεί πετρέλαιο για την θέρμανση του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου.
Την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους που έδωσε ανάσα στο Κέντρο, πήραν πληροφορούμενοι τις επείγουσες ανάγκες του, μέσα από ρεπορτάζ της γράφουσας στην ΕΤ3.
Ο χειμώνας λοιπόν θα είναι περισσότερο ζεστός για τους τρόφιμους του ΚΕΠΕΠ, που πριν λίγες μέρες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου αποκαλύπτοντας πως για τα έξοδα θέρμανσης όλης της χρονιάς, έχουν στη διάθεσή τους μόλις 700 ευρώ, όταν πέρυσι απαιτήθηκαν 80 χιλιάδες!!
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Θεσ/νίκης με τη στήριξη και της Διοίκησης του "Αγ. Δημητρίου", ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση παρακολουθώντας το ρεπορτάζ.
Είδη πρώτης ανάγκης αλλά 2.200 ευρώ, παραδόθηκαν από τους ίδιους στη Διοίκηση του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου. Μάλιστα με τα χρήματα την ίδια στιγμή γέμισε με πετρέλαιο η δεξαμενή του Κέντρου, παρουσία των δωρητών και της Διοίκησής του.
Το Κέντρο λόγω της κρίσης, καλείται φέτος να λειτουργήσει με το 30% μόλις του περσινού του προυπολογισμού, γεγονός που οδηγεί σε δραματικές περικοπές παντού.
Το Δ.Σ. των εργαζομένων στον "Αγιο Δημήτριο" μετέφεραν στο ΚΕΠΕΠ και παρέδωσαν τα συγκεντρωμένα είδη (τροφές, καθαριστικά, πάνες κλπ) με οχήματα που προσέφεραν ο Δήμος Συκεών και το Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης.

Το ΚΕΠΕΠ Σιδ/στρου που λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, φιλοξενεί 54 άτομα μή αυτοεξυπηρετούμενα με βαρύτατες αναπηρίες, που απαιτούν 24ωρη φροντίδα.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: