Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.


Παρά τις σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι στην Μονάδα Φροντίδας και περίθαλψης Ηλικιωμένων "Κωστοπούλειος Στέγη" των Σερρών.
Τα Ταμεία των φιλοξενούμενων καθυστερούν να αποδώσουν τα νοσήλεια, με αποτέλεσμα μία πρότυπα λειτουργούσα δομή, να αγωνιά για το μέλλον της.
Οι καθυστερήσεις των νοσηλείων από τον ΕΟΠΥΥ πήγαν πίσω τους μισθούς των 50 εργαζόμενων της Στέγης, κατά 4 ολόκληρους μήνες.
Οι οφειλές των Ταμείων φτάνουν το 1εκ. ευρώ και θέτουν πλέον ζητήματα ομαλής λειτουργίας μιάς δομής πολυβραβευμένης από την Πολιτεία για το έργο της, που φιλοξενεί 120 ηλικιωμένους μή αυτοεξυπηρετούμενους, από όλη την περιοχή των Σερρών.
Η Στέγη που έχει ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες κτιριακές υποδομές μέσα στην πόλη των Σερρών, οικοδομήθηκε χάρη στους ευεργέτες της που από το 1931 μέχρι και πρόσφατα έκαναν σημαντικές δωρεές για το σκοπό αυτό.
Τα λειτουργικά έξοδα που ανέρχονται σε 1.800.000 ευρώ ετησίως, καλύπτονται στο σύνολό τους από τα Ταμεία των περιθαλπόμενων και τα ιδιωτικά νοσήλεια.
Παρά την κρίση και τις καθυστερήσεις, οι εργαζόμενοι με τη συναίνεσή τους συνεχίζουν κανονικά αν και απλήρωτοι τη δουλειά τους φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες.
Η Κωστοπούλειος Στέγη των Σερρών αξιοποιώντας την τελευταία  προ 3ετίας δωρεά, ξεκίνησε την ανέγερση μίας ακόμη πτέρυγας 50 κλινών, η οποία όμως παραμένει ημιτελής λόγω εξάντλησης των χρημάτων, την ίδια στιγμή που οι αιτήσεις για φιλοξενία ηλικιωμένων αυξάνονται καθημερινά, καθρεφτίζοντας έτσι και τις ανάγκες της κοινωνίας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: