Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η επιστροφή των άξιων.

Ο Γιάννης Αλεξανδρίδης είναι από τις περιπτώσεις που η αγάπη για τον τόπο του και η πίστη πως η χώρα μπορεί να πάρει ξανά μπρος με δουλειά, δεν φοβήθηκε την κρίση, επέστρεψε από την Γερμανία και προχώρησε σε επενδύσεις προιόντων γης.
Πούλησε τα εστιατόριά του στο Ντύσελντορφ και γύρισε στο Βαλτερό Σερρών από όπου κατάγεται.
Από 250 στρέμματα γης, παράγει φυλλώδη λαχανικά υψηλής ποιότητας.
Είναι η πρώτη φορά που στο νομό Σερρών (και από τις ελάχιστες στη χώρα) παράγονται οι συγκεκριμένες ποικιλίες λαχανικών από μή θερμοκηκιακές καλλιέργειες.

Η παραγωγή που ξεπερνάει σήμερα τους 40 τόνους την εβδομάδα, διοχετεύεται αμέσως στην ελληνική αγορά, ενώ ήδη ξεκίνησε το ενδιαφέρον και από αγορές του εξωτερικού.
Ο ίδιος, βασίζεται στα χέρια του όπως λέει. Με δουλειά και σωστές επιλογές, βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, ενώ με την επένδυσή του δημιουργεί και θέσεις εργασίας (για την ώρα πάνω από 20).

Αποφασισμένος να συνεχίσει και να επεκτείνει τη δραστηριότητά του ο Γιάννης, συσκευάζει μόνος του τα προιόντα του και διακινεί μέρος των παραγγελιών, με δικό του φορτηγό ψυγείο.

Η κρίση τον βρήκε στην αρχή της προσπάθειάς του αλλά όπως λέει τον έκανε να θέλει να κολυμπήσει περισσότερο, για να βγει γρηγορότερα από τα βαθειά και να κοιτάει σήμερα με αισιοδοξία το μέλλον.
Αυτή τη στιγμή, παράγει πέντε είδη λαχανικών, ανάμεσά τους άισμπεργκ, μαρούλια και σπανάκι. Σύντομα, θα προσθέσει κι άλλα είδη μιά και η ζήτηση από Γερμανία και Ολλανδία αυξάνεται, παράλληλα με τις απαιτήσεις της εγχώριας αγοράς.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: