Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Κερκίνη: ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ! -Σε κίνδυνο και χωριά αν δεν αποκατασταθεί το Αντλιοστάσιο.


Ρήμαξαν στην κυριολεξία το αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο Κερκίνης άγνωστοι μέχρι στιγμής "χαλκοκυνηγοί", με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος της Κερκίνης και να κινδυνεύουν ακόμη και χωριά!
Δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίστηκαν κάτω από το νερό.
Οι αντλίες που το οδηγούσαν στη λίμνη Κερκίνη αποστραγγίζοντας τις παραποτάμιες εκτάσεις νεκρώθηκαν, αφού η τροφοδοσία τους με ρεύμα κόπηκε λόγω ...κλοπής!!
Με οχήματα και συρματόσχοινα, τροχούς και τανάλιες οι επιτήδειοι κυνηγοί χαλκού έκοψαν το ρεύμα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό και έκαναν στην κυριολεξία φύλλο και φτερό τις μονάδες, απογυμνόνοντας τους τεράστιους μετασχηματιστές από οτιδήποτε χάλκινο είχαν.
Χωρίς να τους αντιληφθεί ΚΑΝΕΙΣ!
Η επιχείρηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις των κατοίκων που βλέπουν τα σπαρμένα χωράφια τους να βουλιάζουν στο νερό,  απέδωσε στους κλέφτες πάνω από 2,5, τόνους χαλκού, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν είναι ανυπολόγιστες.

Το αποστραγγιστικό Αντλιλίες του, λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Είναι το μοναδικό γύρω από την Κερκίνη, με εξοπλισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και με αποστολή να εγγυάται με τη λειτουργία του την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ανθρώπων, ζώων και εκτάσεων που στο σύνολό τους βρίσκονται σε επίπεδο χαμηλότερο της Λίμνης κατά 7 ολόκληρα μέτρα. 
Οι κάτοικοι ζητούν από τον ΓΟΕΒ και την Περιφέρεια άμεση αποκατάσταση της ζημιάς και σύλληψη των δραστών, ενώ εκφράζουν έντονους φόβους για ενικευμένες πλημμύρες και απειλή ακόμη και χωριών.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: