Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Στην ώρα του σχεδόν (τι είναι τα 10 λεπτά καθυστέρηση μπροστά σ` αυτά που μας κάνουν να περιμένουμε άλλοι), έφτασε χθες το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στο ΤΕΙ Σερρών.
Μέλη της Νομαρχιακής του κόμματος, τον περίμεναν έξω από το κτίριο του Αμφιθέατρου και φυσικά τα ΜΜΕ στα οποία παραχώρησε συνέντευξη άμα τη αφίξει του.
Για όλα μίλησε, ξεκινώντας από την εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ, την οποία και χαιρέτησε.

Σε ερώτηση της γράφουσας, για την οικονομία και τα 28 δις €, απάντησε: «Είναι μεγάλη πρόκληση να μας λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία ή την Παιδεία και ξαφνικά να βρίσκουν 28δις € για τους τραπεζίτες. Μεγάλη πρόκληση, και μεγάλη ευκαιρία για να δούμε την αλήθεια.
»Πλούτος υπάρχει. Έχει βγει και με το παραπάνω από τις τσέπες και τα χέρια του κόσμου. Υπάρχει, αλλά ο λαός δεν παίρνει κανένα μερίδιο. Μόνο οι μεγαλοκατασκευαστές, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές».


Απάντησε και σε πολλές άλλες ερωτήσεις. Για τον Ρουσόπουλο είπε: «Δεν είδα τις συνεντεύξεις του. Είχα καλύτερα πράγματα να κάνω. Πάντως, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει πως ο Ρουσόπουλος ενεργούσε ερήμην του Πρωθυπουργού. Κανένας»!

Μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου και έναν γρήγορο καφέ στο κυλικείο των ΤΕΙ, ξαναμπήκε στο μικρό αμφιθέατρο, για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους φοιτητές.
Τα προβλήματα της Παιδείας, τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, ήταν οι άξονες της ομιλίας του.
«Δεν έχουμε Υπουργό δημόσιας, αλλά ιδιωτικής Παιδείας, που σπονσοράρει τα Κολλέγια είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει: «Θέλουν να μετατρέψουν το χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε χώρο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας».

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα» και πως οδηγεί φέτος 18 χιλιάδες νέους σε ιδιωτικά «Πανεπιστήμια», αφήνοντας ισόποσες κενές θέσεις στα δημόσια, «που οδηγούνται σε κλείσιμο λόγω έλλειψης φοιτητών».

Προβλέποντας μάλιστα «τρίτο και τελικό» όπως είπε γύρο κινητοποιήσεων στην Παιδεία, εκτίμησε πως αυτός θα ξεκινήσει «από τους φοιτητές και τους καθηγητές των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που απειλούνται με λουκέτο».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τροποποίησε το πρωινό πρόγραμμά του (πράγμα για το οποίο οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν δυστυχώς τελευταίοι (!) και μετά τη Συνέντευξη Τύπου).
Έτσι η επίσκεψη στον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, ίσως γίνει μία άλλη φορά.

Η βραδινή του ομιλία έγινε κανονικά στην Πλατεία Ελευθερίας. Σήμερα Πέμπτη, θα είναι στη Δράμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΑς ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ..........

tzanabetis είπε...

ARIADNH,

"ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ"