Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

... "ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΜΑΤΑ"

Υπέρ του πρώην Διευθυντή του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών Πασχάλη Φλαμούρη, έληξε η δικαστική κόντρα του με τον πρώην Βουλευτή του νομού μας και νυν Διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, Ευγένιο Χαιτίδη.

Ο πρώην βουλευτής καταδικάστηκε τελεσιδίκως σε χρηματική αποζημίωση του πρώτου, ύψους 20 χιλιάδων €, την οποία ήδη κατέβαλε.
Οι δύο διάδικοι, είχαν κοντραριστεί έντονα στα τοπικά κανάλια προ τριετίας, για το θέμα των προσλήψεων στο εργοστάσιο.


------------------------------------------------------------------------------
Μια και ανέφερα για Νοσοκομείο. Αλήθεια τα πανάκριβα ορθοπεδικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις επεμβάσεις αποκατάστασης, πού καταλήγουν μετά την αφαίρεσή τους από τους ασθενείς;
Πολλά από αυτά έχουν ή είναι από πολύτιμα μέταλλα, που δεν αλλοιώνονται από τη χρήση τους και τον καιρό.
---------------------------------------------------------------------------------

Παραμένοντας στο … Νοσοκομείο!
Μπορεί η κόντρα μεταξύ Διοικητή και Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Σερρών να καταγράφεται εμφανίζοντας τον για δεύτερη θητεία Διοικητή Αντώνη Τσίτρο και τον νεοφερμένο Γιώργο Κυριακίδη στα μαχαίρια, γεγονός όμως είναι, πως έχουν και αρκετά κοινά οι δυό τους.
Πρώτον ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο.
Δεύτερον έχουν υψηλόβαθμους πολιτικούς φίλους (τον Κακλαμάνη ο Τσίτρος και τον Αβραμόπουλο ο Κυριακίδης), οι οποίοι με το που ανέλαβαν Υπουργοί στο Υγείας, τους προτίμησαν για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών.
Τρίτον είναι και οι δύο συνταξιούχοι (γιατρός ο ένας, γυμναστής ο άλλος).
Και τέλος, είναι συντοπίτες, αφού κατάγονται και οι δυο από την Βέροια.
Βέβαια οι διαφορές τους είναι πιο ενδιαφέρουσες, αλλά θα τις απαριθμήσω σε επόμενο σημείωμα.

------------------------------------------------------------------------------

Περί παραχώρησης της Πλατείας Ελευθερίας των Σερρών για εισπρακτικές εκδηλώσεις τρίτων και ειδικά όταν εμπλέκονται ιδιώτες.
Η ταπεινή γνώμη της στήλης είναι πως δημοτικός και κοινόχρηστος χώρος όπως η κεντρική Πλατεία μιάς πόλης, ΔΕΝ μπορεί να παραχωρείται (ακόμη κι αν οι αιτούντες επικαλούνται ανάπτυξη φιλανθρωπικών δράσεων), εάν ο Δήμος δεν έχει σαφή εικόνα και άμεση εποπτεία και έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της πραγματοποιούμενης εκδήλωσης κι όσων «δορυφορικά» εμπλέκονται με αυτή.
Από «μαγαζιά» και «παραμάγαζα» επιτήδειων, που στην πλάτη Δήμων, Συλλόγων και πονεμένων συμπολιτών μας, βρίσκουν τρόπο από χορηγίες ή εισιτήρια (!!), να κερδίζουν προβολή, γόητρο και χρήμα, έχει γεμίσει ο τόπος.

3 σχόλια:

Πισκιούλης Μιχάλης είπε...

1) Στο Νοσοκομείο άκρη δεν πρόκειται να βγει. Ιστός της αράχνης έχει καταντήσει το κύκλωμα. Όλοι αλληλοκαλύπτονται.
2) Όλοι αυτοί που είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι "Το Δένδρο της Αγάπης πρέπει να ξαναγίνει στον ίδιο χώρο με πέρσι" θα ήθελα να μου φέρουν ΕΝΑ περσινό κουπόνι ενίσχυσης θεωρημένο.
3)Μικροβατοπαίδια γύρω μας και εμεις σφυρίζουμε κλέφτικα!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά η πλατεία Ελευθερίας έχει σταματήσει προ πολλού να είναι κοινόχρηστη.
-Βλέπε υπερβολική κατάληψη χώρων από καφετέριες-φαγάδικα,και ασύστολη καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου από ιδιώτη με χρήση αυθαίρετου τσαντηροχτίσματος το οποίο διαθέτει κλιματισμό-θέρμανση,κτλ.
Απορώ πώς τόσα χρόνια δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας.
Αυτό που συζητάνε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (αν και δεν συμφωνώ)είναι το λιγότερο μπρος σε αυτά που γίνονται..

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΒΛΑΧΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ . ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ .