Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΡΒΕΛΑΣ vs ΕΛΥΤΗ: σημειώσατε 1

Οι μαθητές του Δημοτικού, δεν γνωρίζουν τον Ελύτη, ξέρουν όμως καλά στην πλειοψηφία τους τον Καρβέλα και την Ρούλα Βροχοπούλου(!!).

Δώσαμε άραγε πλέον στην τηλεόραση, το ρόλο του εκπαιδευτή των παιδιών μας, αναγορεύοντάς την σε…κατ` οίκον δάσκαλο;
Θα πρέπει να της εκχωρηθεί από γονείς και δασκάλους, αυτός ο ρόλος;
Ποιές οι επιπτώσεις της τηλεόρασης πάνω στην καλλιέργεια των παιδιών;

Είναι ερωτήματα που επιχειρεί να απαντήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Α/θμια Εκπαίδευση Σερρών, δίνοντας αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Όλα τα συμπεράσματα αλλά και άλλο πρωτότυπο υλικό που εκδόθηκε μέσω του προγράμματος των Σερρών, περιλαμβάνονται στον καλαίσθητο φάκελο-τσάντα που προορίζεται για τους συνέδρους-εκπαιδευτικούς.


Η έρευνα που γίνεται σε επιστημονική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» και τον καθηγητή Κ. Ζαφειρόπουλο είναι σε εξέλιξη,
αλλά από το πρώτο της κομμάτι που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 450 μαθητών, 27 Δημοτικών Σχολείων, σε 7 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, έχουμε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.



Για παράδειγμα, στη λίστα των αναγνωρίσιμων προσώπων, πρώτη έρχεται η Αλίκη Βουγιουκλάκη με ποσοστό 93%, ακολουθεί ο Καρβέλας (80%), η Μακρυπούλια (77%), η Ρούλα Βροχοπούλου το «νούμερο» από το reality show για όσους δεν γνωρίζουν (με 72%), ακολουθεί ο … Κολοκοτρώνης (71%), δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και τραγουδιστές της μόδας, ενώ …τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, αναγνωρίζονται (από μονοψήφιο ποσοστό μαθητών) ο Ελύτης, η Λαμπέτη, ο Χατζηδάκης κ.α.!

«Είναι ένα πρόγραμμα ερευνητικό και εκπαιδευτικό, που το εμπνευστήκαμε, το οργανώσαμε και το προτείναμε προ διετίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η οποία όχι μόνο το ενέκρινε αλλά και το χρηματοδότησε», μου είπε ο Διευθυντής Α/θμιας Γιάννης Καραβασίλης (στη φωτό πάνω),
συμπληρώνοντας ιδιαίτερα ευχαριστημένος, πως: «Φέτος μας ζητήθηκε εξαιτίας της επιτυχίας, να επεκτείνουμε την έρευνα σε 2.500 ακόμη μαθητές 76 ακόμη Σχολείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Γι` αυτό και οι υπεύθυνοι συνάδελφοι των Σερρών, ξεκίνησαν ήδη της επιμορφώσεις των δασκάλων της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας, που θα συμμετέχουν».

Τα πλήρη στοιχεία και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προέκυψαν από το δείγμα των 450 μαθητών (από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής), θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε Εκπαιδευτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στις 20 Δεκεμβρίου.
Εκεί θα τεθεί επί τάπητος και το ερώτημα: Πώς θα επιτευχθεί η συνεργασία γονέων και δασκάλων, για το εκπαιδευτικό καλό του μικρού μαθητή;

Συγχαρητήρια για την πρωτότυπη δουλειά στον υπεύθυνο του προγράμματος, εκπαιδευτικό Γιάννη Πούλιο (αριστερά στη φωτό) που σχεδίασε το πρόγραμμα, και στον Κώστα Μπούκικα υπεύθυνο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στην Α/θμια των Σερρών, που το εφάρμοσε με επιτυχία. Μαζί τους, ως θεματικοί συνεργάτες και οι: Β. Βρανά, Χ. Δελή και Κ. Θεοδοσέλη.

Θα περιμένουμε το Συνέδριο κ. Καραβασίλη, για τις (σίγουρα ενδιαφέρουσες) λεπτομέρειες!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον και λυπηρό

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΙΝΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ(ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΜΕΣ) ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΛΛΙΩΣ ....ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ Ο ...ΓΚΛΕΤΣΟΣ

xamilo tabani είπε...

http://xamilotabanoi.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ο Πανσερραϊκός επιτίθεται...
.

Ανοιχτή επίθεση κατά του διαιτητή Γερμανάκου πραγματοποίησε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά την ήττα από τον Πανθρακικό. Η ομάδα των Σερρών ηττήθηκε με 2-1 και μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος είχε ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Αθηνών, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της ΠΑΕ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού ανέφερε πως: "Αδικοπραξία είναι η εξ αμέλειας τέλεση ζημιογόνου συμπεριφοράς. Όλο το πανελλήνιο απόλαυσε σήμερα τη σφαγή του Πανσερραϊκου, θυμίζοντας και συνεχίζοντας τραγικές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου". "Μονόδρομος η προσφυγή στη δικαιοσύνη για διαιτητές που ζημιώνουν οποιαδήποτε ΠΑΕ, αλλοιώνοντας αποτελέσματα. Δεν ζητάμε προστασία πολλω δε μάλλον εύνοια, απλώς απαιτούμε τα αυτονόητα":
1) Προστασία της ποδοσφαιρικής μας επένδυσης. Σεβασμό στον ιδρώτα των παικτών μας!!! Σεβασμό στο φίλαθλο μας!!!
2)Σεβασμό στην ιστορία της ομάδας μας!!! "Γερμανάκοοοοο έχεις ακούσει ποτέ σου τη φράση προσβολή του περί δίκαιου αισθήματος";;;;"Ανεβήκαμε στη Σούπερ Λιγκ με όνειρα, φιλοδοξίες και νέα νοοτροπία. Να μη γκρινιάζουμε, να μη διαμαρτυρόμαστε, να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία, αλλά δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές μάλλον είναι ακόμα «ξένες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο". "Μετά από δέκα αγωνιστικές σιωπής , η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!! Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός καταθέτει την παραίτησή του στη Σουπερ Λιγκ. Δεν πάει άλλο. Δε μπορούμε να δεχθούμε το "οργανωμένο έγκλημα" κατά του Πανσερραϊκού".

promytheus1453 είπε...

Τι προτάσεις θέλετε τα πράγματα είναι απλά κλείστε διαδύκτιο, κλείστε τηλεοράσεις πηγαίνετε σε βιβλιοπωλεία πάρτε κανά βιβλίο. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, Ελληνική Μυθολογία, Ιλιάδα, Οδύσεια εκπαιδευτικά για το σύμπαν κλπ. Ανοίξτε και 'σεις κανένα βιβλίο (για τα παιδιά είμαστε πρότυπα). Τότε μπορεί να πετύχουμε τα παιδιά μας να μην είναι πρόβατα. Έγω πάντως την τηλεόραση την έχω μόνο για ταινίες. (δεν έχω κεραία).