Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νοσοκομείο Σερρών: ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΤΑ 4,1,εκ.!!

·      Το Νοσοκομείο Σερρών μπορεί να περηφανεύεται για μία ακόμη πρωτιά!
·         Και πρόκειται για μία πρωτιά εντυπωσιακού μεγέθους, ακριβώς 4,1 εκ Ευρώ!
·         Διότι τόσα  χρήματα πέτυχε να εξοικονομήσει η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών (μέσα σε 8 μόλις μήνες παρακαλώ!!), 
      χωρίς όπως παραδέχεται και η ιατρική του υπηρεσία, να μειωθεί στο ελάχιστο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και φυσικά χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
 -----------------------------------------------------------
   Σύγκριση Δαπανών
α΄, β΄, γ΄ και δ’ τριμήνων 2009 - 2010

Α' Τριμ 2009
Α' Τριμ 2010
Διαφορά
Απόκλιση
5.925.351
6.719.875
794.524
13,41%
Β' Τριμ 2009
Β' Τριμ 2010
Διαφορά
Απόκλιση
6.320.894
5.667.093
-653.801
-10,34%
Γ' Τριμ 2009
Γ' Τριμ 2010
Διαφορά
Απόκλιση
6.841.627
5.241.331
-1.600.296
-23,39%
Δ' Τριμ 2009
Δ' Τριμ 2010
Διαφορά
Απόκλιση
7.118.597
4.477.484
-2.641.113
-37,10%
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΑΠΟΚΛΙΣΗ
26.206.469€
22.105.783€
-4.100.686€
-15,65%

·         Και πώς έγινε αυτό; 
      Ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Ξενοφών Εμμανουηλίδης, είπε χαρακτηριστικά στη στήλη πως πέτυχε αυτόν τον σημαντικό περιορισμό των ετήσιων δαπανών για τη χρονιά που πέρασε, της τάξης του 15,6%, παρεμβαίνοντας «αποκλειστικά στις σπατάλες που γινόταν».
·         «Εστιάσαμε κυρίως στα ορθοπεδικά υλικά όπου φαινόταν ότι υπήρχε σοβαρό περιθώριο περιορισμού της σπατάλης. Καταφέραμε χωρίς να υποβιβάσουμε στο ελάχιστο τις παροχές και την ασφάλεια του ασθενούς, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση σ` αυτό το θέμα,  να ρίξουμε τις δαπάνες από 1,1 εκ που ήταν το 2009, στις 250 χιλ€. Από κει και πέρα και  όλοι οι υπόλοιποι τομείς και προμήθειες επανεξετάστηκαν και επαναδιαπραγματεύθηκαν με τους προμηθευτές, πάντα και με τη συνδρομή του ιατρικού και λοιπού αρμόδιου προσωπικού του Νοσοκομείου μας » τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης.

·         «Έγινε αυτό που κάνουμε και στα σπίτια μας. Εξορθολογισμός. Οι γιατροί, κάναμε καλύτερες επιλογές στα φάρμακα, προτιμήσαμε π.χ. τα γενόσημα, ενώ δεν ξοδεύουμε αλόγιστα τα αναλώσιμα του Νοσοκομείου. Ήταν κάτι που έπρεπε να το κάνουμε πολύ πριν έρθει η κρίση» σημειώνει και ο Δ/ντής της Πνευμονολογικής και ο υπεύθυνος του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου Σερρών, Αντώνης Aντωνιάδης.

·         Οι παρεμβάσεις έγιναν σε όλα τα επίπεδα. Από τις δαπάνες φύλαξης του Νοσοκομείου ως αυτές της καθαριότητας και των ιατρικών υλικών.
·         Η προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι, με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή. 
Οι συνεχείς συζητήσεις με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάνω στο θέμα του περιορισμού της σπατάλης, απέδωσαν.

·         Ο στόχος για το 2011 είναι να περιοριστούν οι δαπάνες σε φάρμακα κατά 50%, κάτι που θα επιτευχθεί με τις διαπραγματεύσεις που ήδη ξεκίνησε με τις Φαρμακευτικές εταιρίες ο κ. Εμμανουηλίδης, ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην αύξηση των εσόδων.
·         «Η ενοικίαση του Κυλικείου οδηγεί στο Ταμείο μας 27χιλ , ενώ καταθέσαμε φάκελο για συμπαραγωγή ενέργειας από Φυσικό Αέριο, επένδυση που θα μας αποφέρει περί τα 2εκ. καθαρά έσοδα το χρόνο» αποκαλύπτει στη στήλη ο Διοικητής.

·         Νοικοκύρεμα και καλό παράδειγμα! Ευχάριστα τα νέα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η προσπάθεια της Διοίκησης του νοσοκομείου μας, αλλά έχω την εντύπωση ότι δε σας τα ανέφεραν όλα.
Ξέχασαν μάλλον να σας πουν ότι για την κατάκτηση αυτής της πρωτιάς οι ασθενείς πήγαιναν για νοσηλεία με τα δικά τους χαρτιά υγείας, τα δικά τους αντισηπτικά, τα δικά τους καθαριστικά τουαλέτας και ό,τι άλλο αναλώσιμο. Δε σας είπαν επίσης για τη μείωση σε είδη νοσηλείας (γάντια, καθετήρες,κ.τ.λ.) σε βαθμό που κινδυνεύει η υγεία των νοσηλευόμενων και των νοσηλευτών.
Θα ήταν εύκολο για σας, κα. Παπαφωτίου, και για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ σας να ελέγξετε τα παραπάνω μιλώντας (εκτός από το Διοικητή του νοσοκομείου) με γιατρούς, νοσηλευόμενους και νοσηλευτές.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εγώ στην ανάρτηση διαβάζω και την άποψη του Διευθιντή της Πνευμονολογικής.
Ο κ. Αντωνιάδης, γιατρός του Νοσοκομείου Σερρών δεν είναι?
Υποψιάζομαι πως ο περιορισμός της σπατάλης, "πείραξε" πολλά συμφέροντα μέσα στο Νοσοκομείο σας κύριοι Σερραίοι.
Παν.Παπ.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, παρατηρήθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ο Αξονικός Τομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας για ένα μήνα περίπου και το κτίριο δίνει εικόνα εγκατάλειψης και ελλειπούς συντήρησης...

Ανώνυμος είπε...

Εργάζομαι στο Νοσοκομείο Σερρών και μάλιστα σε πόστο που με φέρνει σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά ΤΙ ακριβώς υπάρχει στις αποθήκες μας.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διαπιστώθηκαν ελλείψεις, σε αναλώσιμα ή απαραίτητα για την νοσηλεία, τη λειτουργία των κλινικών και των μηχανημάτων ή την περιποίηση και τη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών μας.

Η στάση που κήρυξαν οι προμηθευτές σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία της χώρας, ΔΕΝ επηρρέασε καθόλου για την ώρα το Νοσοκομείο μας.

Η μόνη έλλειψη (αν θα μπορούσε κανείς να την πει έτσι), ήταν σε ξυλάκια γλώσσας που χρησιμοποιούν οι ΩΡΛάδες κλπ. Μία "έλλειψη" που τακτοποιήθηκε άμεσα από χθες (με κόστος 12 ευρώ).

Δεν θα έγραφα τίποτε, αλλά βλέποντας την επιμονή κάποιων σχολιογράφων να παρουσιάζουν το καλό ως κακό, δεν άντεξα.

Πολλοί από το Νοσοκομείο μας, δυστυχώς είχαν μάθει στην αμάκα.
(Να θυμίσω πως ο νέος Διοικητής είχε πιάσει εργαζόμενο να φορτώνει λάδια και κρέατα από την αποθήκη του Νοσοκομείου, και να τα πηγαίνει σπίτι του?)?!!!

Α.Β.---

Ανώνυμος είπε...

Προς 13 Απριλίου 2011 12:50 μ.μ.
Αγαπητέ μου επειδή μου φαίνεσαι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο, θάπρεπε να ξέρεις οτι ο Αξονικός λειτουργεί ήση εδώ και μία εβδομάδα κανονικά,
και πως το πρόβλημα οφειλόταν στο γεγονός οτι κάηκε η λυχνία του.
Επίσης θάπρεπε να γνωρίζεις πως το θέμα της προμήθειάς της αφορούσε την Αθήνα και η όποια καθυστέρηση οφειλόταν αποκλειστικά εκεί και ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με την περιστολή των ΣΠΑΤΑΛΩΝ που έκανε ο Διοικητής.
Και λέω θάπρεπε, διότι ΟΛΟΙ μέσα στο Νοσοκομείο μας ξέρουν για την άμεση αντίδραση του Διοικητικού και υπηρεσιακού μηχανισμού, προκειμένου να έρθει εγκαίρως η λυχνία.

Αλλά, φαίνεται πως οι σκοπιμότητες κάποιους εξ`ημών, τους κουφαίνουν, τυφλώνουν, μουγγαίνουν κλπ κλπ!

Ο Διοικητής Ξενοφών Εμμανουηλίδης, έπραξε αυτόν τον 1 χρόνο που διοικεί, αυτό που έπρεπε αυτονόητα να γίνει πολύ νωρίτερα, από όλους τους προηγούμενους.
Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού.

JOHN the G

Ανώνυμος είπε...

Εκείνον που παίρνει τη βίτσα και χτυπάει το χέρι που απλώνεται εκεί που δεν πρέπει, θα τον δαγκώνουν οι θιγμένοι.
Το party τελειώνει στο Νοσοκομείο Σερρών.
Πάρτε το χαμπάρι.
(Εκτός κι αν τον φάνε τον Ξενοφώντα.
Αλλά και τότε, όλοι μας ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ γιατί φαγώθηκε ! Ε?)!!

Ανώνυμος είπε...

Βρέθηκα αρκετές ώρες στο νοσοκομείο Σερρών στις 18 Ιανουαρίου 2011 και ένα μήνα αργότερα, όταν χρειάστηκε να επισκεφτώ ή να συνοδεύσω ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση.
Και στις δύο περιπτώσεις τα χαρτιά υγείας, τα αντισηπτικά, τα απολυμαντικά κ. άλλα αναλώσιμα ήταν ανύπαρκτα. Ανύπαρκτα! Χαρακτηριστικό ήταν το χιούμορ των ασθενών του δωματίου που μας ζητούσαν αντί για χυμούς να τους πηγαίνουμε δώρα όλα τα παραπάνω.
Με λίγα λόγια, συγχαίρω την προσπάθεια του Διοικητή του νοσοκομείου να βάλει τέλος στις υπερβολικές σπατάλες, αλλά στην προσπάθεια του αυτή ας μην φτάνει και στο άλλο άκρο.
Απορώ επίσης με τον ανώνυμο που δηλώνει εργαζόμενος στο νοσοκομείο και γράφει ότι δε διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε αναλώσιμα ή απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών. Και οι Σερραίοι που νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα εκεί ή τα άτομα που τους συνόδευαν δεν έβλεπαν; Νομίζετε ότι δε σχολιάστηκαν οι ελλείψεις;
Οι ασθενείς και οι συνοδοί έχουν λόγο να παραποιήσουν την αλήθεια;
Κι αν μπαίνω στον κόπο σήμερα να γράψω αυτές τις δυο γραμμές είναι από καθαρό ενδιαφέρον για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας. Τα ανοιχτά μυαλά...θα τα λάβουν υπόψη!

ChrGeo είπε...

Είναι φορές που η κριτική εστιάζεται σε πρόσωπα, με αποτέλεσμα να αποκτά αυξημένη δόση υποκειμενισμού και να μην αποτελεί πρόκριμα για ασφαλή και δίκαια συμπεράσματα. Έτσι και στην περίπτωση του Διοικητή του Νοσοκομείου, εκτιμώ πως -συνειρμικά και από αρκετούς- κρίνεται περισσότερο η διαδικασία επιλογής του, παρά το έργο του...
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τους αριθμούς που παρατίθεντα, όμως μπορώ να εκφράσω μια συνηθισμένη απορία: "ευημερούν και οι άνθρωποι ή μόνο οι αριθμοί;"...
Δεν θα ήθελα να επικεντρώσω σε ζητήματα που άπτονται αμιγώς στο Νοσοκομείο Σερρών, μιας και δεν είμαι γνώστης των θεμάτων αυτών. Νομίζω, ωστόσο, πως θα ήταν λάθος να επικεντρώσουμε την όποια κριτική προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, εστιάζοντας σε ζητήματα που έχουν σχέση ΜΟΝΟ με το κτίριο ή και το προσωπικό του Νοσκοκομείου. Ας μην ξεχνάμε πως και τα Κέντρα Υγείας του νομού υπάγονται στο Νοσοκομείο.
Και σε αυτήν την περίπτωση, των Κέντρων Υγείας, αμφισβητώ ευθέως την άποψη πως δεν υπάρχει πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών -με ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου! (τελευταίο "κρούσμα" η μετακίνηση των παιδιάτρων...)
Γιατί, ας μην το ξεχνάμε, η "βιτρίνα" των δομών υγείας του νομού είναι τα Κέντρα Υγείας. Χωρίς τη διατήρηση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε καλό επίπεδο και στα Κέντρα Υγείας, θεωρώ πως δεν μπορεί να υπάρχει θετικό πρόσημο στον απολογισμό έργου της Διοίκησης του Νοσοκομείου...

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα γιατί σε εμάς γυρνάνε τα "καλά" και όποιος νομίζει ότι δεν μας αφορά ας δει τη κατάσταση της χώρας σήμερα...μπράβο τους λοιπόν και καλήτερη συνέχεια εύχομαι.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα νοσοκομεία αλλά και άλλοι φορείς του δημοσίου δεν επιμένουν και δεν επενδύουν σε ΑΠΕ όπως φωτοβολταικά ώστε να εξασφαλίσουν και το ρεύμα τους που θα είναι ακριβό αλλά πιθανόν και κάποιο έσοδο..φαντάζομαι μια επένδυση σήμερα θα βοηθήσει πολλά χρόνια τα οικονομικά τους

τέλος θεωρώ σωστή τη παρατήρηση του πιο πάνω φίλου για τα κέντρα υγείας.

υπάρχουν ελλείψεις που πιθανόν δεν φαίνονται γιατί αφορούν λιγότερο κόσμο και μακρυά απο τα "φώτα" των ΜΜΕ

πάντως η προσπάθεια της χώρας είναι συλλογική πλέον και αυτό που διαβάζω στο άρθρο αξίζει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ γιατί είναι στη κατεύθυνση αυτή

Ανώνυμος είπε...

Αφού εξοικονόμησε 4,5 εκατομύρια, μπορεί τώρα να δώσει το 1,3 εκ. ευρώ που χρωστάει στους εργαζόμενους απο δικστική διαμάχη.

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω κυρια παπαφωτιου ,αν θελετε να ειστε εγκυρη και για να μην αποκρυπτονται παντα σκοπιμα καποιες αληθειες απο τον αξιοτιμο κο διοικητη,ρωτηστε και παρακαλω δημοσιευστε τα εξης:
1.ποιος ηταν ο προυπολογισμος της Αιμοδοσιας μεχρι τωρα .
2.ποιος ηταν ο προυπολογισμος αντιστοιχων αιμοδοσιων.
3.αν ειναι νομιμο στο νοσοκομειο να εργαζεται ιδιωτικη υπάλληλος πληρωμενη απο εταιρεια με συμφεροντα στο χωρο αυτο.
4.αν ο διοικητης γνωριζει για φωτογραφικους διαγωνισμους της Αιμοδοσιας,
5.αν γνωριζει για κατ'εξακολουθηση υπερβαση παραγγελιων και περιττων μηχανηματων.
Αλλα για μη σας κουρασω,ο διοικητης ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.Τι εκανε? Απολυτως ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως στηριξε στις κρισεις ιατρων την περι ου ο λογος. Α ρωτηστε και για το διαγωνισμο της αιμοδοσιας που επεσε απο 580000 προϋπολογισμο σις 180000...Δωρακι που του εγινε καλη τη πιστει..θα συνεχισουν τα δωρακια αραγε?

Ανώνυμος είπε...

Έλεος βρε παιδιά (του Νοσοκομείου) με το πάθος σας κατά του Ξενοφώντα!!
Τώρα βγαίνετε και μιλάτε για αμαρτίες (κατ`εξακολούθηση) του παρελθόντος. Μέχρι τώρα, με τους προηγούμενους Διοικητές, μόκο κάνατε. Γιατί? Επειδή δεν σας πείραζαν?

Ο άνθρωπος μόλις συμπλήρωσε 12 μήνες στο πόστο του, δουλεύει 25 ώρες το 24ωρο, περιόρισε αποδεδειγμένα (με στοιχεία του Υπουργείου) τις σπατάλες, και προσπαθεί να βάλει τάξη στην κατάντια.

Αλλά έτσι είναι. Όποιος τα βάζει με τα στεγανά και προπαντός με τα συμφέροντα, πρέπει να ΦΥΓΕΙ!
Είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να μην γίνει δουλειά.
Και βλέπω, οτι ΑΥΤΟ θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν βλέπω κανείς να επισημαίνει αυτό με το οποίο καταλήγει η ανάρτηση:
για τα έσοδα από το Κυλικείο και για 2εκ που θα μπαίνουν στα Ταμεία του Νοσοκομείου από τη συμπαραγωγή ρεύματος.

Χριστή διαχείριση και πρωτοποριακές ιδέες, με κέρδος για το Νοσοκομείο.

ΠΟΙΟΣ άλλος Διοικητής (όλοι τους με 4ετείς και πλέον θητείες) σε τόσο λίγο χρόνο κατάφερε και δρομολόγησε τόα πολλά?

Μακάρι και οι άλλοι νομοί της χώρας να είχαν τέτοια τύχη!
AQUA

Ανώνυμος είπε...

gia to 8ema ths aimodosias perimeno apantisi....mallon epi mataio...