Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕΡΡΩΝ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ!


Με πλακάτ και πανώ, με συνθήματα, αιτήματα και προτάσεις 380 μαθητές, επτά Δημοτικών Σχολείων της πόλης των Σερρών, έβαλαν την περασμένη Πέμπτη  στόχο, να ευαισθητοποιήσουν Αρχές και πολίτες πάνω στην ασφαλή χρήση των δρόμων.
Η πορεία τους, έκανε στάσεις για επίδοση ψηφισμάτων στο Δημαρχείο, το Διοικητήριο και την Τροχαία Σερρών.
«Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούμε, οι μικροί μαθητές θέλησαν σήμερα να γνωστοποιήσουν σε όλους τις απόψεις και τις προτάσεις τους, αυτά που έμαθαν και συμπέραναν, για το θέμα της μετακίνησής τους μέσα στη πόλη, τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τους κινδύνους» δήλωσε ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Σερρών Χρήστος Κρυστάλλης, που μαζί με εκπαιδευτικούς και τους υπεύθυνους υλοποίησης των προγραμμάτων κ.κ. Κατερίνα Θεοδοσέλη και Γιάννη Τσαρτσαπάκη, συνόδευαν τους μαθητές στην πορεία και τις συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους των Αρχών της πόλης.
«Οι σύγχρονες ελληνικές πόλεις, ακόμη κι αυτές της περιφέρειας όπως η δική μας, δεν είναι φιλικές  και ασφαλείς για τους μετακινούμενους και ειδικά για τα παιδιά. Ζητάμε αλλαγές, και προτείνουμε μέτρα και δράσεις» είπαν οι εκπρόσωποι των μαθητών, επιδίδοντας τα ψηφίσματά τους στο Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον Δ/κτη της Τροχαίας Θεολόγη Τζουμαιλή (ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης λόγω υποχρεώσεων στην Περιφέρεια, έλειπε).
«Η Κυκλοφοριακή Αγωγή στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, στοχεύει στο να τους κάνει καλύτερους πεζούς και οδηγούς αύριο, που θα μετακινούνται με ασφάλεια απαιτώντας παράλληλα βελτίωση των δρόμων και της σήμανσης, που μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης ατυχημάτων» δήλωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υλοποιεί στο τομέα της Κυκλοφοριακής Αγωγής πρωτοπόρα προγράμματα με τη συμμετοχή των περισσότερων Σχολείων του νομού και με τους μαθητές  να εκπαιδεύονται στο εξοπλισμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Ομόνοιας.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, τα ατυχήματα όπως και τα θύματα στο νομό Σερρών, μειώθηκαν την τελευταία 10ετία, κατά 60%, γεγονός που αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα και καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των δράσεων προστασίας και εκπαίδευσης οδηγών και πεζών, πάνω στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και μετακίνησης.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ευαισθητοποίηση των μαθητών Αριάδνη.
Το γεγονός όμως ότι δεν υπάρχουν διαβάσεις πεζών για να πάνε οι μαθητές με ασφάλεια στα σχολεία το έθιξε κανείς;

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα το κάνει χειρότερο και η ανυπαρξία των δημοτικών υπαλλήλων ... δεν ασχολούντε με παρανομίες παρκαρισμάτων , λες και κάποιος τους είπε μην κάνετε τη δουλειά σας.
είναι ακόμα ένας άχρηστος οργανισμός δυστηχώς, ενώ θα μπορούσε να είναι ο μπροστάρης στην αποφυγή των παράνομων παρκαρισμάτων (σε ράμπες αναπήρων,διαβάσεις κτλ) , στα διπλοπαρκαρίσματα κτλ

ευθύνη έχει και η τροχαία βέβαια αλλά αυτά είναι δουλειά κυρίως της δημοτικής

δεν μιλάμε για το τσιγάρο ή άλλες αρμοδιότητες .. εκεί κάνουμε τις "πάπιες" , λέμε δεν πειράζει , αλλά έστω κάντε το απλό ... γράψτε τους παράνομους ώστε να μην το ξανακάνουν (όχι μια φορά περιστασιακά αλλά κανόνας να γίνει) και μετά δεν θα μπει και ο κάφρος με το αμάξι στο κέντρο ...