Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή Φοιτητή ΑΠΘ: Στις πορείες για τον Αλέξη, ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Το blog πήρε και αναρτά επιστολή φοιτητή, σχετική με την επέμβαση της Αστυνομίας στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έγινε τις προάλλες στη Θεσσαλονίκη. 
Ο φοιτητής θεωρεί επιβεβλημένη την κοινωνική αντίδραση στα αδικαιολόγητα φαινόμενα βίαιης καταστολής ειρηνικών εκδηλώσεων.
................................................
"Την Πέμπτη, στις 6 Δεκέμβρη μαθητές και φοιτητές βγήκαμε στους δρόμους, δείχνοντας πως δεν ξεχνούμε τα ακραία (και όχι μόνο) περιστατικά κρατικής-αστυνομικής βίας που βρίσκουν θύματα αθώους και συχνά ανήλικους πολίτες.

Όμως, και να ήθελε κάποιος να τα ξεχάσει, το κράτος μαζί με τα εκτελεστικά όργανα της Αστυνομίας τα ξαναθύμισε σε όλους!
Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις με τις περισσότερες από αυτές να γίνονται χωρίς να υπάρχει λόγος και αφορμή.
Σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε επίσης διαδηλωτές με τραυματισμένα άκρα, χτυπήματα στο κεφάλι, αναπνευστικές διαταραχές κ.ά. 
Ένα ανεξήγητο «παιδομάζωμα» με σκοπό να διαλυθεί η πορεία το οποίο έφερε τα παραπάνω φρικτά αποτελέσματα.
Ο απολογισμός λοιπόν, εκείνης της μέρας μάς βρίσκει να συνειδητοποιούμε πως όσα παρόμοια (και σίγουρα σοβαρότερα όπως όλοι ξέρουμε) γεγονότα αν κι έχουν καταγραφεί δεν έχει αλλάξει τίποτα και η κρατική βία «καλά κρατεί».

Η ολική, αυθόρμητη και δυναμική  κοινωνική αντίδραση δυστυχώς όπως έχει φανεί, έπεται τραγικών συμβάντων (με εξαίρεση το κίνημα των αγανακτισμένων).
Τώρα που ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα, ίσως είναι η ώρα αυτή η κοινωνική αντίδραση να εκδηλωθεί σύντομα και άμεσα, θα ‘λεγε κανείς για προληπτικούς λόγους, καθώς δεν θα αργήσει το επόμενο κρούσμα!!!"...

---10/12/12 --Φοιτητής Φαρμακευτικής ΑΠΘ---


2 σχόλια:

Unknown είπε...

ησουνα μικρός και ειχε ανεργια, ρουφιανος πηγες κ εγινες στην αστυνομια

0070067n είπε...

απ την μια μερα στην αλλη, γυρνας σπιτι με τραυματα και δεν φταις εσυ, το κρατος φροντισε γι αυτα