Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ- πέρασε ένας χρόνος!!!

• Επιστροφή στα καθημερινά μας.
• Δημοσιεύω παρακάτω την επιστολή αναγνώστη, με επισημάνσεις σωστές επί ενός θέματος με το οποίο η στήλη είχε ασχοληθεί προ μηνών (βλέπε ΕΔΩ).
• Και αναφέρομαι στο (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) «στρόγγυλο» που σχημάτισε ο Δήμος εκεί που τελειώνει το Παζάρι (βλέπε φωτό κάτω), μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο και στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.
• Παρά το αυστηρό ύφος στο οποίο είχαν γίνει τότε οι παρατηρήσεις, η πλευρά του Δήμου Σερρών, είχε απαντήσει με …(την συνήθη) σιωπή!!
• Τώρα λοιπόν ο αναγνώστης (και μέσω αυτού και η στήλη) επανέρχεται, ζητώντας μάλιστα την επέμβαση της Τροχαίας ή του Εισαγγελέα, για να «συμμορφωθεί ο Δήμος με την κοινή λογική» όπως λέει!! Διαβάστε.

• «Αγαπητή κ. Παπαφωτίου
• Την Μ. Πέμπτη στην στήλη σας «Καθρέφτης» ασχοληθήκατε με την προσπάθεια της Τροχαίας Σερρών για την όσο το δυνατόν ασφαλή κίνηση των αυτοκινήτων κατά τις γιορτές και γενικότερα.
• Όπως θα έχετε παρατηρήσει στις οδούς Κιλκίς –Σινώπης-Βενιζέλου δρόμοι με μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση ο Δήμος έχει τοποθετήσει ασπροκόκκινα εμπόδια σε κυκλική διάταξη προφανώς για την ενημέρωση των οδηγών ότι σε κάποια χρονική στιγμή θα πραγματοποιήσει οδικά έργα με αυτή την μορφή.
• Δεδομένου ότι στους δρόμους αυτούς καταλήγουν κάθετοι παράδρομοι χωρίς σήμανση (διότι η κυκλοφορία τους πριν τα εμπόδια ήταν μόνον δεξιά) ενώ τώρα είναι προς κάθε κατεύθυνση, το κυκλοφοριακό χάος σε ώρες μεγάλης κίνησης είναι απερίγραπτο.
• Στην οδό Κιλκίς σημειώστε ότι βρίσκεται και το Γυμνάσιο μπροστά στο …Δημοτικό μεγαλούργημα, με τον ΚΙΝΔΥΝΟ οι μαθητές να εμπλακούν σε τροχαίο περιστατικό.
• Δεδομένου ότι η ανωτέρω κατάσταση υπάρχει ένα σχεδόν χρόνο ας επιληφθεί του θέματος η Τροχαία Σερρών η ακόμη και ο Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου για την συμμόρφωση του Δήμου προς την κοινή λογική.
• Φιλικά Αναγνώστης σας».


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κα Παπαφωτίου.
Έχει δικιο ο φίλος ανγνώστης για το σχόλιο που κάνει σχετικά με τους κόμβους. Αρκετή υπομονή κάναμε όλοι. Για το λόγο αυτό, μόλις ανέλαβα την αντιδημαρχία έργων, η πρώτη εντολή που δόθηκε στην τεχνική υπηρεσία ήταν, ή βγάζουμε τα πλαστικά των κόμβων, ή τους κατασκευάζουμε.Βρίσκομαι λιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι,η δημοπρασία για την κατασκευή των κόμβων γίνεται σε λίγες μερες και η κατασκευή τους με την εγκατάσταση του εργολάβου θα αρχίσει το αργότερο μέχρι 30 Μαϊου 2009, όπως με διαβεβαιώνει ο Δ/ντης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.Στην δημοπρασία αυτή είναι η κατασκευή τεσσάρων κόμβων και ετοιμάζεται για δημοπράτηση ο κόμβος της Βνιζέλου.
Σας ενημερώνω ακόμη ότι, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τρείς εργολαβίες οδοστροσίας σε διάφορους δρόμους της πόλης όπως Καπετάν Μητρούση, Κ. Αλεξανδρίδη, Ιωάννου Θεολόγου(επιτέλους), Εδέσσης, Θεσσαλονίκης,Κομνηνών, Ρωμανού, Ν. Πλαστήρα, Κρέσνας, Πευκακίων, Παπακωνσταντίνου,Ολυμπίου,Τμήμα οδού Τζαβέλα, Βέργης, Νικοτσαρά, Ναυαρίνου κ.λ.π .
Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία, όπως και στη διάθεση του κάθε συνδημότη στο τηλέωνο 6970302482.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Δάγκος Γεώργιος
Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας & Έργων Δήμου Σερρών