Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΘΑ ...ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΣΑΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ ΟΒΕΛΙΕΣ!

Εκατοντάδες σφάγια, τα περισσότερα από αυτά χωρίς σφραγίδα σφαγείου και κτηνιατρικού ελέγχου επιχείρησε να εισάγει από τη Βουλγαρία Έλληνας έμπορος κρεάτων από τη Φωκίδα.
Σε έλεγχο όμως στον Προμαχώνα, εντοπίστηκε το φορτίο και δεσμεύτηκαν οι οβελίες που μετά την εισαγωγή τους στη χώρα μας, θα «ελληνοποιούνταν» και θα διατίθεντο στην αγορά, με τιμή έως και διπλάσια της κανονικής τους.
Πίσω ήταν τα ασφράγιστα
Συγκεκριμένα χθες το πρωί, στελέχη της κτηνιατρική υπηρεσίας της Νομαρχίας Σερρών, και Αστυνομικοί, έκαναν έλεγχο σε νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες που έφερνε σφάγια στη χώρα μας, για λογαριασμό εισαγωγέα από τη Φωκίδα.
Ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας των Σερρών κ. Δημήτριος Τζίκας, δήλωσε στην στήλη: «μας κίνησε τις υποψίες το γεγονός πως ενώ ο νόμος ορίζει πως θα πρέπει να υπάρχει διάδρομος διευκόλυνσης του ελέγχου των κτηνιάτρων που να οδηγεί ως το βάθος της νταλίκας, στο συγκεκριμένο φορτίο ο διάδρομος έφτανε ως το μέσον της. Μέχρι εκεί ήταν και τα σφραγισμένα αρνιά. Όλο το υπόλοιπο πίσω μέρος της καρότσας ήταν γεμάτο με σφάγια ασφράγιστα».

«Με πλαστές σφραγίδες»
Η νταλίκα μετέφερε 1739 οβελίες Βουλγαρίας. Από αυτούς οι μισοί επρόκειτο να «ελληνοποιηθούν» με το που θα έφταναν στα χέρια του εισαγωγέα.
Θα πουλιόταν 2 με 3 € επιπλέον της κανονικής τιμής τους αφού θα διατίθεντο ως ελληνικά και όχι ως εισαγόμενα.
Το κέρδος του εμπόρου, μόνο από το συγκεκριμένο φορτίο, υπολογίζεται πως θα έφτανε τις 25 χιλ. €.
Όπως δήλωσαν τόσο ο κ. Δημήτρης Τζίκας όσο και ο κ. Γιώργος Δάγκος προϊστάμενος της ίδιας Υπηρεσίας: «οι ελληνικές σφραγίδες που θα έμπαιναν πάνω στα βουλγάρικα σφάγια, θα ήταν πλαστές. Όμως τέτοιες δυστυχώς μπορεί εύκολα να παραγγείλει ο οποιοσδήποτε στα ειδικά καταστήματα. Θα πρέπει- τονίζουν- το κράτος να κατασκευάζει αυτές τις σφραγίδες και να τις χρεώνει στην κάθε υπηρεσία ώστε να αποτρέπονται οι πλαστογραφήσεις και το ανεξέλεγκτο».

«Πρωτότυπος ο τρόπος»
Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν οι υπηρεσίες του νομού μας τον τρόπο με τον οποίο ο εισαγωγέας προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές για να εισάγει ανενόχλητος και στη συνέχεια να «ελληνοποιήσει» τα βουλγάρικα αρνιά., κάτι που τελικά δεν κατάφερε, χάρη στην ετοιμότητα των Νομαρχιακών μας υπηρεσιών.
Οι ποινές που προβλέπονται για τις συγκεκριμένες παραβάσεις είναι αυστηρές και φτάνουν μέχρι φυλάκιση αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.
Πάντως ενόψει του Πάσχα και της αυξημένης κίνησης των ανάλογων φορτίων, οι κρατικές και οι Νομαρχιακές Υπηρεσίες διενεργούν 24ωρους ελέγχους στον Προμαχώνα.
Από το συγκεκριμένο φορτίο, όσα σφάγια έχουν τις νόμιμες σφραγίδες θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την αγορά. Τα υπόλοιπα, θα οδηγηθούν στην καταστροφή.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: