Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΩΡΑ!

• Αύριο Σάββατο και την Κυριακή, για δύο ολόκληρες μέρες και με ένα πυκνό πρόγραμμα που θα τον φέρει κοντά στους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς θησαυρούς της νότιας και ανατολικής πλευράς του νομού μας, μας επισκέπτεται ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς .

• Την Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι θα φτάσει στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, προκειμένου με κάθε θρησκευτική και πολιτική επισημότητα να παραδώσει στην αδελφότητα της Μονής την εικόνα της Αποκαθήλωσης που εκλάπη πριν από 32 χρόνια από το Μοναστήρι των Σερρών και χάρη στις πενταετείς προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, επιστρέφει πιά στο μέρος της με απόφαση των Βρετανικών δικαστηρίων (η φωτό κάτω, από την παρουσίαση της εικόνας στο Μουσείο της Αθήνας).
• 'Εχει γνωστοποιηθεί ήδη το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού, ο οποίος φαίνεται πως θα έρθει και με άλλα δώρα!
• -----------------------------------------------------------------------------------
• Το Σάββατο το μεσημέρι λοιπόν, θα επισκεφθεί τοποθεσία του Δήμου Εμμ. Παπά, προκειμένου να αποφασίσει χρηματοδότηση κατασκευής Ανοιχτού Θεάτρου, χωρητικότητας 1.800 θέσεων!
• Πρόκειται για ένα έργο, του οποίου η μελέτη είναι έτοιμη, ώριμη και έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για έγκριση, περιμένοντας το πράσινο φως για δημοπράτηση.

• Μάλιστα με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Αχιλλέα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Εμμ. Παπά Βασίλης Τσικές (φωτό κάτω) συναντήθηκε πρόσφατα με τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κανελλόπουλο, προκειμένου να υποστηρίξει και προφορικά το έργο.
• Το Ανοιχτό Θέατρο, είναι προϋπολογισμού 345 χιλ. €, και προβλέπεται να κατασκευαστεί στην πανοραμική θέση «Μπουζιάρος» ανάμεσα σε Ν. Σούλι και Οινούσα, όπου ήδη υπάρχει ένα μικρό υπαίθριο θεατράκι.
• Μακάρι ο Αντώνης Σαμαράς μετά την επιτόπια επίσκεψή του εκεί, να ανακοινώσει χρηματοδότηση ικανή να χαρίσει στο Δήμο Εμμ. Παπά αλλά και στην πρωτεύουσα του νομού (είναι τόσο κοντά!) έναν θερινό, σύγχρονο και μεγάλο χώρο καλλιτεχνικών και όχι μόνο εκδηλώσεων. Το έχει ανάγκη ο νομός.
• ---------------------------------------------------------------------------------------
• Κατά τα άλλα, το Σάββατο ο Υπουργός, θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης, (μακάρι να ανακοινώσει και την έναρξη χρηματοδότησης της ανασκαφής και αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου της Αμφίπολης),
• Θα επισκεφθεί το Σπήλαιο της Αλιστράτης και το Φαράγγι του Αγγίτη,
• Θα εγκαινιάσει το νέο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Στρυμόνα στο Νέο Σκοπό προσκεκλημένος του Δημάρχου Βασίλη Κετσετζή,
• Ενώ την Κυριακή των Βαΐων θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη,
• Θα επισκεφθεί το Κειμηλιαρχείο και συνοδεία του Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγου (φωτό δεξιά), θα αναχωρήσει για την τελετή επιστροφής της εικόνας στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, όπου και θα παραμείνει το μεσημέρι φιλοξενούμενος της Αδελφότητας και της Ηγουμένης Φεβρωνίας, μέχρι την αναχώρησή του στις 4.30-5.00 το απόγευμα.
Καλώς να έρθει λοιπόν ο Υπουργός, με τα Πασχαλιάτικα δώρα του.

3 σχόλια:

vendikis είπε...

ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΗς ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙ ΣΕΡΡΕΣ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΚΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ......ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΝΤΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ «ΠΟΥΛΑΣ» ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΛΟΙ «ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ», «ΣΠΛΑΧΝΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ «ΠΟΥΛΑ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ… «ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΤΑΙ» ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ?
ΣΑΜΑΡΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΓΩΣΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ…

ΑΓΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένα πουλάκι μου είπε ότι πρώην βουλευτής του Ν. Σερρών γράφει βιβλίο για τα έργα και τις ήμέρες των συνεργατών του γραφείου του. Πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες στον καθένα .Το πουλάκι μου που διάβασε κάποια κομμάτια με διαβεβαίωσε ότι θα κλάψουν μανούλες. Η ιστορία έχει τα πάντα σεξ , ψέμα και κυρίως χρήμα πολύ χρήμα . Ο τίτλος του βιβλίου.............σε λίγο
απο τ http://roufian.blogspot.com/