Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Μέλη κυκλώματος Αλβανών κακοποιών που δρούσαν σε πολλούς νομούς της Β. Ελλάδας και είχαν έδρα την Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, συνέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών Σερρών.
Το κύκλωμα το οποίο σύμφωνα με τον Διοικητή της Δίωξης κ. Αθανάσιο Ματσαρόκο «διακρίνονταν για τους ισχυρούς συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς μεταξύ των μελών του, καθώς και για την αυστηρή ιεραρχία», ειδικεύονταν στο εμπόριο όλων των ειδών ναρκωτικών (κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς κ.α.), τα οποία και εισήγαγε στη χώρα μας με πολλούς τρόπους.

Επ` αυτοφώρω
Οι Αστυνομικοί των Σερρών στήνοντας παγίδα, κατάφεραν να συλλάβουν επ` αυτοφώρω τρείς Αλβανούς μέλη του κυκλώματος.
Η σύλληψη έγινε επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών σε μία καντίνα όπου είχαν δώσει ραντεβού μαζί τους αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες για αγορά ηρωίνης 30 γρ.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων στη Ν. Καλλικράτεια όπου και βρέθηκαν επτά συσκευασίες του κιλού χασίς, κρυμμένες επιμελώς κάτω από θάμνους.

Και κλοπές
Επίσης στην μεγάλη αποθήκη του σπιτιού, βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που κίνησε τις υποψίες των Αστυνομικών.
Αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί από το σπίτι θεσσαλονικιάς κοσμηματοπώλη, μαζί με χρυσαφικά 25 χιλ €.
Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, ερευνάται το ενδεχόμενο οι δράστες να ανέπτυσσαν παράλληλη και πλούσια δράση και στον τομέα των διαρρήξεων και κλοπών, κυρίως στην περιοχή των ανατολικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, όπου μόνο το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν 110 περιστατικά.
«Με τη μέθοδο της αλλαγής του μύλου της κλειδαριάς έμπαιναν στα σπίτια και έπαιρναν ό,τι πολύτιμο εύρισκαν. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, παραβίαζαν σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμόταν στα δωμάτιά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθ. Ματσαρόκος.

Ακριβή ζωή
Οι τρείς συλληφθέντες που είναι από 23 έως 34 χρόνων, έμεναν σε πολυτελή σπίτια και έκαναν ακριβή και σπάταλη ζωή, αν και εργαζόταν μόνο περιστασιακά ως οικοδόμοι, τα 10 χρόνια που βρίσκονται νόμιμα στη Ελλάδα.
Παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, ενώ η Αστυνομία της περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας θα συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος που εικάζεται ότι έχει παρακλάδια τόσο μέσα στην Αλβανία όσο και στη χώρα μας.
(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: