Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

SALUT BRUSSELS!!!


• Λίγο το σεμινάριο, λίγο η απεργία, κάναμε καιρό να τα πούμε από τον «Καθρέφτη».
Απουσίασε η στήλη για κάποιες μέρες, γιατί και οι δημοσιογράφοι, πρέπει να επιμορφώνονται σε θέματα της δουλειάς τους.
• Αυτή τη φορά το σεμινάριο που διοργάνωσαν στις Βρυξέλες οι Ενώσεις Συντακτών για τα μέλη τους, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
• αφορούσε σε θέματα Ευρωεκλογών, στις πρωτοβουλίες δημοσιότητας που έχει πάρει η Ε.Ε. στα κράτη- μέλη, αλλά και στην παρακολούθηση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις 2/4/09.
----------------------------------------------
• Οι 20 περίπου επαγγελματίες δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαμε, είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε επί του θέματος, τόσο από ανώτατα διοικητικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Έλληνες και ξένους), όσο και από τους επικεφαλής των ευρωκοινοβουλευτικών μας ομάδων.

• Έτσι, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ο Σταύρος Λαμπρινίδης επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ (φωτό δεξιά), ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΝ και ο Γιώργος Γεωργίου του ΛΑΟΣ(κάτω δεξιά φωτό), ενώ για έναν μικρό χαιρετισμό πέρασε και η δικιά μας Βαγγελιώ Τζαμπάζη (αριστερή φωτό), εισηγήθηκαν τις απόψεις τους για τις ευρωεκλογές και συμμετείχαν με προθυμία στη συζήτηση προβληματισμού που άνοιξε (αναγκαστικά) από τις ερωτήσεις μας.

• Ζητήματα όπως η διεύρυνση, η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, το είδος και η στόχευση της καμπάνιας, η μετανάστευση, η οικονομική κρίση αλλά και η πολιτική ένωση (μετά την οικονομική), ήταν κάποια από τα θέματα συζήτησης. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος

• Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Ι. Βαρβιτσιώτη, μαχητικές οι του Δ. Λαμπρινίδη, οραματιστικές του Δ. Παπαδημούλη, κριτικές του Γ. Γεωργίου, έδωσαν σε όλους μας τη δυνατότητα να πληροφορηθούμε, να σκεφτούμε και να συμπεράνουμε.

Το σεμινάριο σε εξέλιξη, σε αίθουσα του Europarliament με τον κ. Παπαδημούλη στην ενημέρωση.

• Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ήταν συνεχώς μαζί μας, εξαιρετικός είτε ως εισηγητής είτε ως συνεργάτης σε κάθε στάδιο του τριήμερου σεμιναρίου,
• που περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση όλης της φιλοσοφίας της εκλογικής καμπάνιας στα κράτη μέλη, τα επιλεγμένα πεδία διαλόγου , αλλά και του διαδικτυακού site του Ευρωκοινοβουλίου από τον ίδιο τον δημιουργό του Europarl TV, τον Michael Shackleton.


• Προσηνείς και φιλικότατοι οι άνθρωποι – κλειδιά στον τομέα της επικοινωνίας και των ραδιοτηλεοπτικών του Ευρωκοινοβουλίου κ.κ. Αντώνης Καιλής, Guillot Jaume Duch, Γιάννης Δαρμής, Ελιάνα Δρίτσα, Γιάννης Βλαντής, Jacque Nancy και Νίκος Σαλλιαρέλης που έκαναν τις δικές τους εξειδικευμένες εισηγήσεις και παρεμβάσεις στο σεμινάριό μας.







Αριστερή φωτό: Μπροστά στο atomium η γράφουσα (δεξιά) με τις συναδέλφους Φανή Καλαθάκη (ΝΕΤ) και Αναστασία Σπυριδάκη (ΕΡΑ Μυτιλήνης)

Δεξιά φωτό: Με τη συνάδελφο Θάλεια Καμπουρίδου (ΕΡΑ Σερρών) λίγο πριν την είσοδο στο κτίριο της Ολομέλειας.

• Αν και ο ελεύθερος χρόνος ήταν ελάχιστος, τελικά βρήκαμε ευκαιρία με συναδέλφους και φίλους να κάνουμε και μία μικρή βόλτα στις Βρυξέλες, που εκείνο το τριήμερο, ήταν σαν Ελλάδα!

Γεμάτη ήλιο και φως!!!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: