Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

"ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ" λέει ο Αντιδήμαρχος και αναγγέλει έργα.

Άμεση ανταπόκριση με απαντήσεις. Η επιστολή του Αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Δάγκου, έφτασε στη στήλη μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση διαμαρτυρίας αναγνώστη, που αναφερόταν στην επικινδυνότητα των πρόχειρων κόμβων εντός της πόλης.

• Μάλιστα ο συμπολίτης, προεκτείνοντας παλαιότερο σχόλιο της στήλης επί του θέματος, ζητούσε την επέμβαση της Τροχαίας και του Εισαγγελέα, προκειμένου όπως έγραφε «να συμμορφωθεί ο Δήμος με την κοινή λογική» και να δει τι θα κάνει με τα πλαστικά ασπροκόκκινα εμπόδια που συμπληρώνουν πιά ένα χρόνο στους δρόμους της πόλης! Ο πρόχειρος κόμβος επί της Βενιζέλου που απο στρόγγυλος κατέληξε ...οβαλ! Φυσικά η προτεραιότητα εισόδου στον κόμβο, ποτέ δεν τηρείται! Τα δύο ρεύματα της Βενιζέλου, έχουν πάντα "πράσινο".

• Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν μας ανακοινώνει εξελίξεις, μας πληροφορεί για έναρξη νέων οδοστρώσεων και τονίζει ταυτιζόμενος πλήρως με το κοινό αίσθημα: «αρκετή υπομονή κάναμε όλοι» με τους πρόχειρους κόμβους. Διαβάστε την επιστολή:

---------------------------------------------------------------

• «Κα Παπαφωτίου.
Έχει δίκιο ο φίλος αναγνώστης για το σχόλιο που κάνει σχετικά με τους κόμβους.
• Αρκετή υπομονή κάναμε όλοι.
• Για το λόγο αυτό, μόλις ανέλαβα την αντιδημαρχία έργων, η πρώτη εντολή που δόθηκε στην τεχνική υπηρεσία ήταν, ή βγάζουμε τα πλαστικά των κόμβων, ή τους κατασκευάζουμε.
• Βρίσκομαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, η δημοπρασία για την κατασκευή των κόμβων γίνεται σε λίγες μέρες και η κατασκευή τους με την εγκατάσταση του εργολάβου θα αρχίσει το αργότερο μέχρι 30 Μαΐου 2009, όπως με διαβεβαιώνει ο Δ/ντης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
• Στην δημοπρασία αυτή είναι η κατασκευή τεσσάρων κόμβων και ετοιμάζεται για δημοπράτηση ο κόμβος της Βενιζέλου.
• Σας ενημερώνω ακόμη ότι, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τρείς εργολαβίες οδοστρωσίας σε διάφορους δρόμους της πόλης όπως Καπετάν Μητρούση, Κ. Αλεξανδρίδη, Ιωάννου Θεολόγου(επιτέλους), Εδέσσης, Θεσσαλονίκης, Κομνηνών, Ρωμανού, Ν. Πλαστήρα, Κρέσνας, Πευκακίων, Παπακωνσταντίνου, Ολυμπίου, Τμήμα οδού Τζαβέλα, Βέργης, Νικοτσαρά, Ναβαρίνου κ.λ.π .
• Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία, όπως και στη διάθεση του κάθε συνδημότη στο τηλέφωνο 6970-302482.
• Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Δάγκος Γεώργιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Έργων Δήμου Σερρών»
Κόμβος και νησίδες επί της οδού Κιλκίς, μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο Σερρών.
• ----------------------------------------------------------------------------
Ερώτηματα «Καθρέφτη»: Επαινούμε τον κ. Δάγκο για την άμεση ανταπόκριση. Επειδή όμως η ουσία της κριτικής αλλά και της αγανάκτησης των διαμαρτυρόμενων είναι ο προβληματισμός τους για το εάν οι κόμβοι διευκολύνουν και εξυπηρετούν πραγματικά την κυκλοφορία στα σημεία όπου τοποθετήθηκαν, πρέπει ο Αντιδήμαρχος να μας πληροφορήσει επίσης και για το:
1) Τι έδειξαν και εάν μελετήθηκαν από τον αρμόδιο για το συγκοινωνιακό του Δήμου Σερρών Νίκο Παπαδίκη, τα στοιχεία από την επί ένα έτος δοκιμαστική λειτουργία των κόμβων.
2) Εάν κατά την τελική εργολαβία θα κατασκευαστούν οι κόμβοι στο μέγεθος και το σχήμα που είχαν αρχικά ή σ` αυτό που κατέληξαν να έχουν μετά από ένα έτος.
3) Τι είδους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πότε θα γίνουν στους κάθετους δρόμους, όπως και στα φανάρια των επίμαχων δρόμων.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: