Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ "ΓΥΜΝΑ" ΚΙ ...ΟΡΜΑΝΕ!

• Οι Βούλγαροι απατεώνες δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν να προσπαθούν να κατακλέβουν τους ανυποψίαστους συναλλασσόμενους μέσω ΑΤΜ, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

• Ευτυχώς δεν το βάζουν κάτω και οι Αστυνομικοί των Σερρών.

-----------------------------------------------------------------

• «Στο ίδιο έργο θεατές» λοιπόν για μία ακόμη φορά, με αφορμή τη σύλληψη 25χρονου Βούλγαρου μέλους κυκλώματος, που αποπειράθηκε προχθές να μεταφέρει στη χώρα μας εξοπλισμό «κλωνοποίησης» πιστωτικών καρτών, μπαίνοντας από τον Προμαχώνα, με …λεωφορείο!!!.
• Ο νεαρός που δήλωσε φοιτητής, θα παρέδιδε τα ηλεκτρονικά μηχανήματα σε ομοεθνή συνεργό του στη Θεσσαλονίκη και θα πληρωνόταν γι `αυτό, με 500 €!
• Έπεσε όμως στα χέρια της Αστυνομίας Σερρών, μετά τον έλεγχο στις αποσκευές του και τον εντοπισμό του παράνομου εξοπλισμού, που περιλάμβανε ανάμεσα σε άλλα έναν φορητό υπολογιστή, ένα skimmer για την αντιγραφή των στοιχείων της κάρτας και μία μικροκάμερα για την υποκλοπή του PIN (βλέπε φωτό).• Το 25χρονο «βαποράκι» μετά τη σύλληψή του στον Προμαχώνα, συνοδεία Αστυνομικών με πολιτικά, επιβιβάστηκε και πάλι στο ίδιο λεωφορείο ώστε να φτάσει στο ραντεβού του με τον συνεργό του στη συμπρωτεύουσα.
• Ο συνεργός όμως (άγνωστο πως) απέφυγε την παγίδα και δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να αναζητείται μέχρι και τώρα από τις Αστυνομικές Αρχές του νομού μας,
• που σε συνεργασία με την Interpol και τη Βουλγαρική Αστυνομία, προσπαθούν να βρουν την άκρη του κυκλώματος στην Φιλιππούπολη, από όπου ξεκίνησε και ο νεαρός.

• Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη στον Ανακριτή, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για σύσταση συμμορίας και πλαστογραφία.

---------------------------------------------------------------


• Ο Διοικητής της Ασφάλειας Σερρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος (φωτό δίπλα), εφιστά την προσοχή των χρηστών των ΑΤΜ, προτρέποντάς τους να ειδοποιούν την Αστυνομία εάν παρατηρούν κάτι ασυνήθιστο.

«Πάντως είναι αλήθεια – είπε στη στήλη ο κ. Παπαδόπουλος-, πως δεν εντοπίζονται εύκολα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποκλοπής που τοποθετούν οι δράστες. Η κάμερα μπαίνει συνήθως πάνω από το πληκτρολόγιο και είναι μικρή σαν κεφαλή καρφίτσας, ενώ το skimmer είναι τόσο καλά ενσωματωμένο στην σχισμή υποδοχής της κάρτας, που μόνο εκπαιδευμένο μάτι ειδικού θα το εντόπιζε»!

-------------------------------------------------------------


Ερωτήματα στήλης: Οι Τράπεζες που λειτουργούν τα ΑΤΜ, δεν έχουν υποχρέωση προστασίας του πελάτη τους από τέτοιου είδους κλοπές;

• Είναι γνωστό ότι υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης και εντοπισμού «εξωτερικών παρεμβάσεων» στα ΑΤΜ.
Πόσα λοιπόν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της πόλης των Σερρών, έχουν τέτοια «αντικλεπτικά»; Και πόσα είναι "γυμνά";
• Να δούμε ποιά από τις Τράπεζες που λειτουργούν εδώ, θα έχει (μετά τα απανωτά κρούσματα), την ευαισθησία και τον επαγγελματισμό, να απαντήσει στο ερώτημα.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με ολο σου το ρεπορτάζ..και ακόμη επικροτω τις αοκνες προσπάθειες της αστυνομίας..αλλά οι τράπεζες ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελέγχουν τα ΑΤΜ με κλειστο κύκλωμα και βιντεοσκόπηση!
Εδώ μικρά μαγαζια εχουν τέτοια προστατευτικα μέσα.
ΑΛΑΣΤΩΡ