Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ κ. ΜΑΝΟ;

• Παρακολούθησα την προπασχαλινή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ιδρυτικά στελέχη της «Δράσης», του νέου πολιτικού σχήματος που ηγούνται οι Μάνος, Κοντογιαννόπουλος και Μπουτάρης,
• μαζί με άλλους νέους και παλιότερους «εραστές» της πολιτικής και του «ορθού πολιτικού λόγου», από την Αυτοδιοίκηση, τον επιχειρηματικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού και των γραμμάτων.
• Πολλοί συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και σοβαροί άνθρωποι που αναζητούσαν πληροφορίες και ευκαιρία ενημέρωσης περί της «Δράσης», έδωσαν το «παρών» στο φιλόξενο Αμφιθέατρο της Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα της συμπρωτεύουσας.

Από αριστερά: Γιάν. Μπουτάρης (στο βήμα), Διον. Κατρανίτσας, Αθ. Τσιούρας, Στεφ. Μάνος, Ματθ. Καρασσό, Αντύπ. Καρύπογλου, Βας. Κοντογιαννόπουλος, Κων. Μαρκουλάκης, Π. Πύρρος.

• Οι εισηγήσεις των παρόντων, έδωσαν το μέτρο των επιδιώξεων του νέου πολιτικού σχήματος, που συνοψίζονται στα εξής:
«Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του 2009. Είναι η πρώτη μας παρέμβαση για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Το πρώτο βήμα για να σταματήσει ο κατήφορος και να ξαναβρούμε οι Έλληνες την ελπίδα, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη. Καλούνται λοιπόν όλοι οι πολίτες που αναφωνούν “δεν πάει άλλο”, να απεγκλωβιστούν από τα παρακμιακά κατεστημένα και να συστρατευθούν μαζί μας».
• Φυσικά και ο δεύτερος στόχος (ο βασικός καλύτερα), είναι η είσοδος της «Δράσης» στην Βουλή. Για τον ρόλο του σχήματος εκεί, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ήταν απολύτως διευκρινιστικός λέγοντας:

«Ο νέος πολιτικός φορέας θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα επιλέξει ο λαός να αναδειχθεί πρώτο».

Όλα τα στελέχη της «Δράσης» πήραν το λόγο και μίλησαν στο κοινό.


• Οι γενικές εντυπώσεις ήταν πως υπήρχε πάθος για «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού» και ορμή των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία, πολλές αναφορές στην «φωνή της λογικής» με την οποία «θέλει να μιλάει στους πολίτες η Δράση»,

• αλλά τελικά όχι κάτι ξεχωριστό και κυρίως «εμπνευστικό» για τους πολίτες και ψηφοφόρους που όντες μη ικανοποιημένοι από «τα υπάρχοντα», αναζητούν τη λύση και την οδό για το φρέσκο, το ορθό και το αποτελεσματικό στην πολιτική!


Ίσως διότι αυτοί (οι πολίτες) θέλουν ακόμη, κάτι περισσότερο από έναν απλό «χωροφύλακα» (ήταν και η ερώτηση της γράφουσας προς τους κ.κ. Μάνο και Κοντογιαννόπουλο) της …πολιτικής λογικής του κόμματος που κάθε φορά καλείται να κυβερνήσει.
Ίσως και γιατί ο ψηφοφόρος, να περιμένει κάτι περιεκτικότερο και βαθύτερο πολιτικά από απλώς ένα «κίνημα αντίδρασης και αγανάκτησης» στον σημερινό παραλογισμό.
Τέλος μπορεί και γιατί ακούγοντας έμπειρους, εμπνευσμένους, προχωρημένους και πολύ αγαπητούς πολιτικούς όπως ο Στέφανος Μάνος, να μην θέλουν να μένουν με το «αυτό μόνο»;
• ---------------------------------------------------------------------------------------
• Στην ιδρυτική διακήρυξη της Δράσης που υπογράφουν 200 μέλη αναφέρεται:
• Η Δράση απευθύνεται στους προοδευτικούς πολίτες, τους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές και τους καλεί σε συνεργασία.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: