Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - Πιστωτική κάρτα ΠΑΣΟΚ

Εξελίσσονται τα εγχώρια πολιτικά κόμματα;
• Πάντως οι χιλιάδες Σερραίοι που είτε ως μέλη είτε ως φίλοι του ΠΑΣΟΚ έλαβαν προχθές την προσωπική επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου, πέρα από την επαλήθευση των στοιχείων τους και την προαιρετική κατάθεση της ετήσιας συνδρομής τους, κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ένα ερώτημα που παραξένεψε τους περισσότερους.
«Θα ήθελες να ενταχθείς εθελοντικά σε πρόγραμμα έκδοσης ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ που θα αφορούσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ αν οι όροι ήταν συμφέροντες»;
Έτσι διατυπώνεται η ερώτηση στο έντυπο και πολλοί ήταν αυτοί που την ξαναδιάβασαν σκεπτικοί και αιφνιδιασμένοι!
• Όμως η πρωτοβουλία δεν είναι άγνωστη στην Ευρώπη.
• Στα πρότυπα της κάρτας του κόμματος των Εργατικών (Νew Labour) της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής σοσιαλιστικό κόμμα που έχει προχωρήσει στην έκδοση ανάλογης πιστωτικής κάρτας,
• κινήθηκε το ΠΑΣΟΚ, που έτσι φέρνει νέα δεδομένα στον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει και να χρηματοδοτηθεί ένα ελληνικό κόμμα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα όχι μόνο προνόμια για τα μέλη του, αλλά και τη συμμετοχή τους στην οικονομική ευρωστία του κόμματος!
• Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε συζητήσεις με διάφορες τράπεζες προκειμένου να αποφασιστεί με ποιά τελικά θα συνεργαστεί για την έκδοση της πιστωτικής κάρτας.
«Θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα» αναφέρουν στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
• Έτσι, και με το σύνθημα «λίγα απ΄ τους πολλούς» και στόχο τα 5 εκατ. Ευρώ, το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950.000 προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους: από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές (βλέπε κάτω).
Πραγματική πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα κι ένα σημαντικό βήμα απεξάρτησης από τους εγχώριους και όχι μόνο οικονομικούς παράγοντες,

• που μπορούν να ελέγχουν μετεκλογικά τις κυβερνήσεις, μέσω της (προεκλογικής) οικονομικής «βοήθειας» που τους προσφέρουν!

• --------------------------------------------------------------


Τα θερμά συλλυπητήρια της στήλης στην Λένα Νομίδου τη δραστήρια και ακούραστη Πρόεδρο του ΣΟΦΨΥ, για την απώλεια της κόρης της Τζίνας.

• Ο πόνος της μάνας είναι αβάσταχτος. Κουράγιο σε όλη την οικογένεια που χθες αποχαιρέτησε την κόρη, αδελφή, σύζυγο και μητέρα. Στα 41 της, ήταν ακόμη πολύ νέα για να φύγει!

-----------------------------------------------------------------


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: