Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

"Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΙΑ ΤΑ ...ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ"!!!

• Σε συμβολική και αιφνιδιαστική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησαν Σερραίοι αγρότες από την Ένωση των Αδέσμευτων, διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο για «άλυτα ακόμη προβλήματά τους» (τρείς μήνες μετά την αποχώρηση από το μπλόκο του Προμαχώνα), αλλά και για την πρόθεση της Διοίκησης του Οργανισμού να μετακινήσει στελέχη του συγκεκριμένου Γραφείου.

• Οι αγρότες, έδεσαν χθες το πρωί συμβολικά την πόρτα του Γραφείου με ένα σχοινί, και προχώρησαν σε κατάληψη των χώρων. Ήταν περίπου τριάντα. ‘Όλοι τους Πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών τους Συλλόγων, από τη Νιγρίτα μέχρι την Ηράκλεια και από το Ν. Σκοπό και το Μητρούση μέχρι την Αλιστράτη.

---------------------------------------------------------------

• Ο Αλιστρατινός Γιώργος Κασάπογλου και ο Ηρακλειώτης Άρης Λιούτας, μίλησαν με σκληρά υπονοούμενα για Βουλευτικό Γραφείο των Σερρών που επιθυμεί την «καρατόμηση της προϊσταμένης του Γραφείου Δήμητρας Ρακιτζή, επιβάλλοντάς την στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βεργίνη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στους αγρότες».

«Το Γραφείο λειτουργεί πολύ καλά τα πέντε τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη προϊσταμένη. Συνεργαζόμαστε άριστα και εξυπηρετούμαστε. Μάλλον όμως θεωρείται καλό πέρασμα εκλογικής πελατείας για τον βουλευτή, που θέλει να επιβάλλει δικό του άνθρωπο εδώ για να κερδίζει ψήφους» έλεγαν οι αγρότες σχολιάζοντας την κατάσταση.

------------------------------------------------------------------

• Η ίδια η προϊσταμένη, μιλώντας στη στήλη, ευχαρίστησε τους αγρότες για την πρωτοβουλία συμπαράστασης, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της υπηρεσίας της και διευκρίνισε πως ποτέ δεν της δόθηκαν εξηγήσεις για την απόφαση μετακίνησής της. «Πάντως –είπε-, το να έρθουν ιδιώτες και να αναλάβουν το Γραφείο, είναι κάτι ανεξήγητο, τη στιγμή που έχει ο Οργανισμός έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους».

• Έντονη επίσης διαμαρτυρία εξέφρασαν οι Σερραίοι αγρότες και για τη μη ένταξη του νομού στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, παρότι πέρασαν μήνες από τη σχετική υπόσχεση που έλαβαν από τον Υπουργό Γεωργίας.

«Μας τα υποσχέθηκαν μάλλον με στόχο να μας απομακρύνουν έντεχνα από το μπλόκο του Προμαχώνα» ανέφεραν στις δηλώσεις τους, τονίζοντας πως μαζί με τα χρήματα που πήραν από το πακέτο στήριξης και για τα οποία δήλωναν ικανοποιημένοι, περιμένουν ακόμη και τα 15€/στρέμμα μέσω του ΕΛΓΑ.

------------------------------------------------------------------

• Ακόμη οι αγρότες διατύπωσαν διαμαρτυρίες σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη μη καταβολή του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους, καθώς και την «εξαίρεση της αγρότισσας από το μέτρο του πενταετούς πλασματικού συντάξιμου χρόνου, που χορηγείται σε όλες τις υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκ Ν. Σκοπού Στέλιος Νικητόπουλος.
• Τέλος, τέθηκε και το θέμα της διαφοράς της τιμής στη βιομηχανική ντομάτα από τον εκπρόσωπο των ντοματοπαραγωγών Βισαλτίας Κώστα Τριανταφύλλου.
• Η κατάληψη των Γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, έληξε χθες το μεσημέρι με την αποχώρηση των αγροτών, χωρίς προβλήματα και εντάσεις.


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: