Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο ...ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

• Με τον Αχιλλέα Καραμανλή «αυτοκόλλητο», ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο τη διήμερη περιοδεία του στο νομό Σερρών ο Αντώνης Σαμαράς, που συνοδευόμενος από τη διακριτικότατη σύζυγό του Γεωργία Κρητικού,
• ήρθε όπως λέγαμε και χθες να διαβεβαιώσει από τη μια πως θα γίνουν έργα 5 εκ € στο νομό «του Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ» και από την άλλη, να στείλει μηνύματα στους Μητσοτακικούς, ότι τα αισθήματά του απέναντί τους, παραμένουν ακριβώς ίδια με το 1993!
• Η αγκαλιά των Καραμανλήδων, φαίνεται ανοιχτή και θερμή για τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, που το 1992 αποπέμφθηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί εκτιμήθηκε πως «η αδιάλλακτη στάση του σχετικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ , διασπούσε την ενιαία γραμμή της κυβέρνησης και έπληττε την διαπραγματευτική της ικανότητα».

Για την Αμφίπολη, θα δοθούν συνολικά 1,8 εκ €: για συντήρηση τείχους, για αρχαίο Γυμνάσιο, για Λέοντα και για Φεστιβάλ. Στις φωτό: αριστερά η ξενάγηση στο Μουσείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και δεξιά με την εικόνα που του δώρισε ο Δήμαρχος Πέτρος Πετρίδης.

• Ο ίδιος, παρότι σε πολλούς από τους σταθμούς της περιοδείας του στις Σέρρες βρέθηκε να γίνεται αντικείμενο λατρείας από πρώην οπαδούς της «Πολιτικής Άνοιξης» που ήρθαν ακόμη και από γειτονικούς νομούς για να τον δουν, έδειχνε σαν να ήθελε να ξεχάσει το εκτός ΝΔ παρελθόν του, χωρίς να φαίνεται ψυχρός ή αγενής με τους οπαδούς του!
• Εξάλλου, ο Αχιλλέας που ήταν δίπλα του σε κάθε βήμα και παρών σε όλες τις χειραψίες του Υπουργού, έδινε το μήνυμα που έπρεπε, σε όλους!
• Δηλαδή: «Ο Σαμαράς όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί από το κόμμα και αποτελεί επιλογή του Πρωθυπουργού, αλλά είναι και προστατευόμενος της οικογένειας που κυβερνάει την χώρα. Τα περασμένα είναι ξεχασμένα και άλλωστε δεν αφορούσαν το Καραμανλέικο»!

Στην Αλιστράτη υποσχέθηκε 1,5 εκ .€ για κατασκευή Μουσείου Σπηλαιολογίας. Στη φωτό αριστερά, ξεναγείται στο Σπήλαιο από τον Διευθυντή Νίκο Καρτάλη. «Θερμότατα συγχαρητήρια. Είμαστε υπερήφανοι και θα κάνουμε το καθήκον μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών (φωτό δεξιά).

• Από τα τοπικά στελέχη, μπορεί να έλειπαν οι δύο Σερραίοι βουλευτές (από τους 10) που έβγαλε η ΠΟΛ.ΑΝ. στις εκλογές του `93, δηλαδή οι Κλείτος και Χατζηδημητρίου, ίσως γιατί δεν ανέχονται τις φιλίες του με τον Αχιλλέα,
• όμως θερμός και γεμάτος αναφορές ήταν ο χαιρετισμός του Δημάρχου Στρυμόνα Βασίλη Κετσετζή (φωτό κάτω από τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Ν. Σκοπού) που τάχθηκε τότε με την ΠΟΛ.ΑΝ, όπως και η παρουσία του Δημάρχου Στρυμονικού Ισαάκ Ρίζου και έτερου υποστηριχτή του Αντ. Σαμαρά.

Στο Δήμο Εμμ. Παπά, εξασφαλίζονται 300 χιλ. € για την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου. Φωτό αριστερά: ο Α. Σαμαράς ενημερώνεται σχετικά από τον Δήμαρχο Βασ. Τσικέ για το έργο (μακέτα δεξιά).

• Πάντως το σούσουρο που συνόδευε τον Μεσσήνιο πολιτικό, προερχόταν κυρίως από τους φανατικούς της ΝΔ, που μη ξεχνώντας ότι «αυτός έριξε την Κυβέρνηση το `93» τον κοιτούσαν με «μισό μάτι» διατυπώνοντας χαμηλόφωνα την καχυποψία τους για την τωρινή του στάση,
• ενώ κάποιοι εξ αυτών έφταναν να διατυπώνουν αμφιβολίες ακόμη και για τις δεσμεύσεις του, λέγοντας: «μοιράζει χρήματα και υποσχέσεις που μπορεί να μην κληθεί να εγκρίνει ο ίδιος. Οι εκλογές δεν ξέρουμε τι θα φέρουν για τη ΝΔ, αυτός όμως και πάλι θέλει να φανεί καλός»!
• Όπως και νάχει, η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες ως Υπουργού Πολιτισμού, ήταν «χορταστική» όχι μόνο σε διάρκεια, αλλά και σε δεσμεύσεις για ένταξη έργων χρήσιμων και απαραίτητων στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού.
• Τώρα το ότι συνέπεσε η επίσκεψη να γίνει Άνοιξη μπορεί να λέει κάτι, όσο και το γεγονός πως ήρθε στη γενέτειρα των Καραμανλήδων, ανήμερα των Βαΐων!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: