Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

"Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΓΙΑ ΤΑ ...ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ"!!!

• Σε συμβολική και αιφνιδιαστική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησαν Σερραίοι αγρότες από την Ένωση των Αδέσμευτων, διαμαρτυρόμενοι όχι μόνο για «άλυτα ακόμη προβλήματά τους» (τρείς μήνες μετά την αποχώρηση από το μπλόκο του Προμαχώνα), αλλά και για την πρόθεση της Διοίκησης του Οργανισμού να μετακινήσει στελέχη του συγκεκριμένου Γραφείου.

• Οι αγρότες, έδεσαν χθες το πρωί συμβολικά την πόρτα του Γραφείου με ένα σχοινί, και προχώρησαν σε κατάληψη των χώρων. Ήταν περίπου τριάντα. ‘Όλοι τους Πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών τους Συλλόγων, από τη Νιγρίτα μέχρι την Ηράκλεια και από το Ν. Σκοπό και το Μητρούση μέχρι την Αλιστράτη.

---------------------------------------------------------------

• Ο Αλιστρατινός Γιώργος Κασάπογλου και ο Ηρακλειώτης Άρης Λιούτας, μίλησαν με σκληρά υπονοούμενα για Βουλευτικό Γραφείο των Σερρών που επιθυμεί την «καρατόμηση της προϊσταμένης του Γραφείου Δήμητρας Ρακιτζή, επιβάλλοντάς την στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βεργίνη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στους αγρότες».

«Το Γραφείο λειτουργεί πολύ καλά τα πέντε τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη προϊσταμένη. Συνεργαζόμαστε άριστα και εξυπηρετούμαστε. Μάλλον όμως θεωρείται καλό πέρασμα εκλογικής πελατείας για τον βουλευτή, που θέλει να επιβάλλει δικό του άνθρωπο εδώ για να κερδίζει ψήφους» έλεγαν οι αγρότες σχολιάζοντας την κατάσταση.

------------------------------------------------------------------

• Η ίδια η προϊσταμένη, μιλώντας στη στήλη, ευχαρίστησε τους αγρότες για την πρωτοβουλία συμπαράστασης, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της υπηρεσίας της και διευκρίνισε πως ποτέ δεν της δόθηκαν εξηγήσεις για την απόφαση μετακίνησής της. «Πάντως –είπε-, το να έρθουν ιδιώτες και να αναλάβουν το Γραφείο, είναι κάτι ανεξήγητο, τη στιγμή που έχει ο Οργανισμός έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους».

• Έντονη επίσης διαμαρτυρία εξέφρασαν οι Σερραίοι αγρότες και για τη μη ένταξη του νομού στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, παρότι πέρασαν μήνες από τη σχετική υπόσχεση που έλαβαν από τον Υπουργό Γεωργίας.

«Μας τα υποσχέθηκαν μάλλον με στόχο να μας απομακρύνουν έντεχνα από το μπλόκο του Προμαχώνα» ανέφεραν στις δηλώσεις τους, τονίζοντας πως μαζί με τα χρήματα που πήραν από το πακέτο στήριξης και για τα οποία δήλωναν ικανοποιημένοι, περιμένουν ακόμη και τα 15€/στρέμμα μέσω του ΕΛΓΑ.

------------------------------------------------------------------

• Ακόμη οι αγρότες διατύπωσαν διαμαρτυρίες σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τη μη καταβολή του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους, καθώς και την «εξαίρεση της αγρότισσας από το μέτρο του πενταετούς πλασματικού συντάξιμου χρόνου, που χορηγείται σε όλες τις υπόλοιπες εργαζόμενες μητέρες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκ Ν. Σκοπού Στέλιος Νικητόπουλος.
• Τέλος, τέθηκε και το θέμα της διαφοράς της τιμής στη βιομηχανική ντομάτα από τον εκπρόσωπο των ντοματοπαραγωγών Βισαλτίας Κώστα Τριανταφύλλου.
• Η κατάληψη των Γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, έληξε χθες το μεσημέρι με την αποχώρηση των αγροτών, χωρίς προβλήματα και εντάσεις.


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Μέλη κυκλώματος Αλβανών κακοποιών που δρούσαν σε πολλούς νομούς της Β. Ελλάδας και είχαν έδρα την Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, συνέλαβε η Δίωξη Ναρκωτικών Σερρών.
Το κύκλωμα το οποίο σύμφωνα με τον Διοικητή της Δίωξης κ. Αθανάσιο Ματσαρόκο «διακρίνονταν για τους ισχυρούς συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς μεταξύ των μελών του, καθώς και για την αυστηρή ιεραρχία», ειδικεύονταν στο εμπόριο όλων των ειδών ναρκωτικών (κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς κ.α.), τα οποία και εισήγαγε στη χώρα μας με πολλούς τρόπους.

Επ` αυτοφώρω
Οι Αστυνομικοί των Σερρών στήνοντας παγίδα, κατάφεραν να συλλάβουν επ` αυτοφώρω τρείς Αλβανούς μέλη του κυκλώματος.
Η σύλληψη έγινε επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών σε μία καντίνα όπου είχαν δώσει ραντεβού μαζί τους αστυνομικοί προσποιούμενοι τους πελάτες για αγορά ηρωίνης 30 γρ.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων στη Ν. Καλλικράτεια όπου και βρέθηκαν επτά συσκευασίες του κιλού χασίς, κρυμμένες επιμελώς κάτω από θάμνους.

Και κλοπές
Επίσης στην μεγάλη αποθήκη του σπιτιού, βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που κίνησε τις υποψίες των Αστυνομικών.
Αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί από το σπίτι θεσσαλονικιάς κοσμηματοπώλη, μαζί με χρυσαφικά 25 χιλ €.
Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, ερευνάται το ενδεχόμενο οι δράστες να ανέπτυσσαν παράλληλη και πλούσια δράση και στον τομέα των διαρρήξεων και κλοπών, κυρίως στην περιοχή των ανατολικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, όπου μόνο το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν 110 περιστατικά.
«Με τη μέθοδο της αλλαγής του μύλου της κλειδαριάς έμπαιναν στα σπίτια και έπαιρναν ό,τι πολύτιμο εύρισκαν. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, παραβίαζαν σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμόταν στα δωμάτιά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθ. Ματσαρόκος.

Ακριβή ζωή
Οι τρείς συλληφθέντες που είναι από 23 έως 34 χρόνων, έμεναν σε πολυτελή σπίτια και έκαναν ακριβή και σπάταλη ζωή, αν και εργαζόταν μόνο περιστασιακά ως οικοδόμοι, τα 10 χρόνια που βρίσκονται νόμιμα στη Ελλάδα.
Παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις, ενώ η Αστυνομία της περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας θα συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος που εικάζεται ότι έχει παρακλάδια τόσο μέσα στην Αλβανία όσο και στη χώρα μας.
(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ!

• Δίκιο έχουν τα μέλη του Συ.Πε.Κ.Α. (Συλλόγου Περιπατητών Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων), πως πρέπει η Δημοτική Αρχή αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσουν με σχέδιο στην περεταίρω ανάδειξη και προβολή της Κοιλάδας, με έργα ανάπλασης, συντήρησης και ενίσχυσης υποδομών.
-------------------------------------------------------------
• Η Κοιλάδα είναι ένα δώρο της φύσης στην πόλη μας, ένα προνόμιο που από το 1975 ακόμη, ο τότε Δήμαρχος Ανδρέας Ανδρέου οραματίστηκε να το αναδείξει,
• και τελικά τα κατάφερε, κόντρα σε αρνήσεις, φθόνο, μικρότητες, απειλές, προσφυγές γραφειοκρατία, ευθυνοφοβίες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να υποθέσει.
• Αναθέτοντας σε δύο καθηγητές αρχιτεκτονικής τοπίου, τους Nic Pins του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Νίκο Καταρτζή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη μελέτη του έργου έναντι συμβολικής αμοιβής,
• μπόρεσε να αλλάξει την μέχρι τότε εικόνα της Κοιλάδας και από ένα μεγάλο αυθαίρετο βουστάσιο καταπατητών, να τη μετατρέψει σε παράδεισο και πνεύμονα της πόλης.
• Αυτά, όχι μόνο για την ιστορία της υπόθεσης, αλλά και για να μην ξεχνούμε και εμείς οι πολίτες αλλά κυρίως οι εκάστοτε Δημοτικοί άρχοντες,
• πως χωρίς επίμονη προσπάθεια, ισχυρή βούληση και συγκρούσεις με συμφέροντα, μεγάλα έργα δεν γίνονται!
• Και οπωσδήποτε, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχιζόμενη και αδιάλειπτη, ώστε αυτή η ομορφιά να προστατεύεται να ενισχύεται και να διασφαλίζεται.
Είναι η φυσική προίκα των Σερρών η Κοιλάδα.
----------------------------------------------------------------
• Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν περνώντας από κει, διαπίστωσα με ευχαρίστηση πως το οδόστρωμα αποκαταστάθηκε τόσο στο κύριο δρόμο όσο και στον ποδηλατόδρομο, με νέα άσφαλτο
• τοποθετήθηκαν πλάκες στα πεζοδρόμια του δρόμου που οδηγεί στον Κουλά
• ενώ κουρεύτηκαν οι θάμνοι και το πράσινο, από τη γέφυρα στο Προδρομούδι μέχρι και την αρχή του δρόμου για την Κόκκινη Γέφυρα.

• Η πιο μεγάλη ικανοποίηση όμως ήρθε από τη διαπίστωση πως ο Δήμος Σερρών, προχώρησε σε ηλεκτροφωτισμό όλου του χωματόδρομου πεζοπορίας και τζόκινγκ από το Αναψυκτήριο, μέχρι και τη τεχνητή λίμνη, στο τέρμα!

• Πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για μένα, που έχοντας καιρό να περπατήσω εκεί (ο χειμώνας γαρ), είδα με χαρά τις αλλαγές τις οποίες παρεμπιπτόντως άκουσα να παινεύουν κι άλλοι περιπατητές συμπολίτες.
• Βέβαια η λίμνη πριν το Αναψυκτήριο ήταν κενή νερού, και χορταριασμένη σε κάποια σημεία του πυθμένα της και φυσικά το σιντριβάνι δεν λειτουργούσε. Αλλά θέλω να πιστεύω πως ο Δήμος δεν θα αφήσει έτσι το πράγμα ενόψει Πρωτομαγιάς και θέρους.
• -------------------------------------------------------------------------------------------
Σ.Σ. Πολλά και χρήσιμα στοιχεία για την Κοιλάδα και την ιστορία της μπορείτε να βρείτε στο εξαιρετικό βιβλίο του Ζήση Θωμαίδη «Ο χείμαρρος και η Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων», μία έκδοση του Συ.Πε.Κ.Α. (2006).

(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ "ΓΥΜΝΑ" ΚΙ ...ΟΡΜΑΝΕ!

• Οι Βούλγαροι απατεώνες δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν να προσπαθούν να κατακλέβουν τους ανυποψίαστους συναλλασσόμενους μέσω ΑΤΜ, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

• Ευτυχώς δεν το βάζουν κάτω και οι Αστυνομικοί των Σερρών.

-----------------------------------------------------------------

• «Στο ίδιο έργο θεατές» λοιπόν για μία ακόμη φορά, με αφορμή τη σύλληψη 25χρονου Βούλγαρου μέλους κυκλώματος, που αποπειράθηκε προχθές να μεταφέρει στη χώρα μας εξοπλισμό «κλωνοποίησης» πιστωτικών καρτών, μπαίνοντας από τον Προμαχώνα, με …λεωφορείο!!!.
• Ο νεαρός που δήλωσε φοιτητής, θα παρέδιδε τα ηλεκτρονικά μηχανήματα σε ομοεθνή συνεργό του στη Θεσσαλονίκη και θα πληρωνόταν γι `αυτό, με 500 €!
• Έπεσε όμως στα χέρια της Αστυνομίας Σερρών, μετά τον έλεγχο στις αποσκευές του και τον εντοπισμό του παράνομου εξοπλισμού, που περιλάμβανε ανάμεσα σε άλλα έναν φορητό υπολογιστή, ένα skimmer για την αντιγραφή των στοιχείων της κάρτας και μία μικροκάμερα για την υποκλοπή του PIN (βλέπε φωτό).• Το 25χρονο «βαποράκι» μετά τη σύλληψή του στον Προμαχώνα, συνοδεία Αστυνομικών με πολιτικά, επιβιβάστηκε και πάλι στο ίδιο λεωφορείο ώστε να φτάσει στο ραντεβού του με τον συνεργό του στη συμπρωτεύουσα.
• Ο συνεργός όμως (άγνωστο πως) απέφυγε την παγίδα και δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να αναζητείται μέχρι και τώρα από τις Αστυνομικές Αρχές του νομού μας,
• που σε συνεργασία με την Interpol και τη Βουλγαρική Αστυνομία, προσπαθούν να βρουν την άκρη του κυκλώματος στην Φιλιππούπολη, από όπου ξεκίνησε και ο νεαρός.

• Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη στον Ανακριτή, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για σύσταση συμμορίας και πλαστογραφία.

---------------------------------------------------------------


• Ο Διοικητής της Ασφάλειας Σερρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος (φωτό δίπλα), εφιστά την προσοχή των χρηστών των ΑΤΜ, προτρέποντάς τους να ειδοποιούν την Αστυνομία εάν παρατηρούν κάτι ασυνήθιστο.

«Πάντως είναι αλήθεια – είπε στη στήλη ο κ. Παπαδόπουλος-, πως δεν εντοπίζονται εύκολα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποκλοπής που τοποθετούν οι δράστες. Η κάμερα μπαίνει συνήθως πάνω από το πληκτρολόγιο και είναι μικρή σαν κεφαλή καρφίτσας, ενώ το skimmer είναι τόσο καλά ενσωματωμένο στην σχισμή υποδοχής της κάρτας, που μόνο εκπαιδευμένο μάτι ειδικού θα το εντόπιζε»!

-------------------------------------------------------------


Ερωτήματα στήλης: Οι Τράπεζες που λειτουργούν τα ΑΤΜ, δεν έχουν υποχρέωση προστασίας του πελάτη τους από τέτοιου είδους κλοπές;

• Είναι γνωστό ότι υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης και εντοπισμού «εξωτερικών παρεμβάσεων» στα ΑΤΜ.
Πόσα λοιπόν από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της πόλης των Σερρών, έχουν τέτοια «αντικλεπτικά»; Και πόσα είναι "γυμνά";
• Να δούμε ποιά από τις Τράπεζες που λειτουργούν εδώ, θα έχει (μετά τα απανωτά κρούσματα), την ευαισθησία και τον επαγγελματισμό, να απαντήσει στο ερώτημα.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

"Βρέχει" λεφτά στις SERRES-MANDRES! ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ...ΚΡΙΣΗ!!

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 περίπου εκατομ. €, εξήγγειλε για τις Σέρρες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που επισκέφθηκε το νομό με αφορμή τα εγκαίνια κερκίδας 500 θέσεων στο γήπεδο της Αλιστράτης.

Νέα κερκίδα και βοηθητικό
«Πρέπει να δείξουμε ην αγάπη μας στη νεολαία με έργα» δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας μαζί με τον Δήμαρχο Αλιστράτης την μαρμάρινη πλάκα στο γήπεδο.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του συνόλου των κυβερνητικών βουλευτών του νομού και των τοπικών αρχών, ενώ παρόντες ήταν και αθλητικοί παράγοντες καθώς και ομάδες παίδων ποδοσφαίρου, από τον Δήμο Αλιστράτης. Ένα μικρό βοηθητικό γήπεδο των 250 χιλ €, δίπλα στο μεγάλο, «για την άθληση των 350 παιδιών του Δήμου που ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα και πρέπει να τα κρατήσουμε κοντά στον αθλητισμό», ζήτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαδεμλής, που νωρίτερα ευχαρίστησε την πολιτεία για τη χρηματοδότηση του έργου που εγκαινιάστηκε.

«Θέλουμε να τονίσουμε την αξία του αθλητισμού στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του χαρακτήρα των νέων και ειδικά της περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης που λίγο μετά τα εγκαίνια, συμμετείχε σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ της τοπικής ΝΔ, η οποία έγινε κεκλεισμένων για τους δημοσιογράφους θυρών και είχε αντικείμενο συζήτησης την πολιτική επικαιρότητα και τις Ευρωεκλογές.

3 εκ € για το Κολυμβητήριο
Ο Υφυπουργός πριν την Αλιστράτη, επισκέφθηκε την πόλη των Σερρών, έχοντας διαδοχικές συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο, με το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη, όσο και με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραικός Πέτρο Θεοδωρίδη.

Από την πλευρά του Δήμου, τέθηκαν ζητήματα ολοκλήρωσης του Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων που βρίσκεται στο πάρκο Ομονοίας και το εκεί και επίσης ανολοκλήρωτο Κλειστό Γυμναστήριο .
Ο κ. Ιωαννίδης υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση 3,5 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως «αμαρτωλή ιστορία» το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» στο οποίο ήταν ενταγμένα τα δυο έργα.

Κωπηλατοδρόμιο και Λαλιάς
Διαβεβαίωσε επίσης για έμπρακτη υποστήριξη και χρηματοδότηση ανάλογων αιτημάτων της Νομαρχίας Σερρών, που αφορούσαν σε έργα στο χιονοδρομικό του Λαιλιά (ποδηλατόδρομοι, baby-lift, πίστα, τεχνητό χιόνι κ.α), και την Κερκίνη, αλλά και στην κατασκευή Κωπηλατοδρόμιου στο Πεθελινό, ένα θέμα για το ποίο ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, που εμπνεύστηκε και παρακολουθεί το έργο.

Πέταλο και γήπεδο στο Λευκώνα
Τέλος όσον αφορά το αίτημα για την αποκατάσταση του επικίνδυνου τμήματος του νότιου πετάλου στο γήπεδο του Πανσερραικού, ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει «άμεση χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή του μέσα σε τρείς με τέσσερις μήνες», ενώ εξήγγειλε και την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στο Λευκώνα (όπου θα κατασκευαστεί και το νέο γήπεδο του Πανσερραικού). Προϋπολογισμού 300 χιλ €.
Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε ραντεβού με όλους τους Σερραίους δημάρχους «στο αμέσως επόμενο διάστημα», προκειμένου όπως είπε, να ακούσει αιτήματα από όλες τις περιοχές του νομού.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Γιάννης Ιωαννίδης: «ΒΛΕΠΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ «ΕΦΙΑΛΤΗ»


«Η Ν.Δ. δεν έχει καμία δικαιολογία να κάνει πρόωρες εκλογές εάν δεν υπάρχει «εφιάλτης». Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε έκτακτα γεγονότα όπως για παράδειγμα φυσικές καταστροφές» δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψή του στις Σέρρες.
«Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διαχειριστεί την κρίση και αυτό είναι το μόνο της μέλημα. Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές. Στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες σε ποσοστό 70% επίσης δεν θέλουν. Η Ν.Δ. έχει άλλα 2,5 χρόνια μπροστά της και έχει υποχρέωση να υπηρετήσει το λαό που την εξέλεξε» τόνισε στη συνέχεια, για να καταλήξει απαντώντας στην ερώτηση εάν ο «Εφιάλτης» μπορεί να είναι ο κ. Παυλίδης: «Εκ του αποτελέσματος θα φανεί ποιος είναι ο «Εφιάλτης». Δεν μπορούμε να μιλάμε εκ των προτέρων για ονόματα».

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ κ. ΜΑΝΟ;

• Παρακολούθησα την προπασχαλινή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ιδρυτικά στελέχη της «Δράσης», του νέου πολιτικού σχήματος που ηγούνται οι Μάνος, Κοντογιαννόπουλος και Μπουτάρης,
• μαζί με άλλους νέους και παλιότερους «εραστές» της πολιτικής και του «ορθού πολιτικού λόγου», από την Αυτοδιοίκηση, τον επιχειρηματικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού και των γραμμάτων.
• Πολλοί συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και σοβαροί άνθρωποι που αναζητούσαν πληροφορίες και ευκαιρία ενημέρωσης περί της «Δράσης», έδωσαν το «παρών» στο φιλόξενο Αμφιθέατρο της Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα της συμπρωτεύουσας.

Από αριστερά: Γιάν. Μπουτάρης (στο βήμα), Διον. Κατρανίτσας, Αθ. Τσιούρας, Στεφ. Μάνος, Ματθ. Καρασσό, Αντύπ. Καρύπογλου, Βας. Κοντογιαννόπουλος, Κων. Μαρκουλάκης, Π. Πύρρος.

• Οι εισηγήσεις των παρόντων, έδωσαν το μέτρο των επιδιώξεων του νέου πολιτικού σχήματος, που συνοψίζονται στα εξής:
«Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του 2009. Είναι η πρώτη μας παρέμβαση για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Το πρώτο βήμα για να σταματήσει ο κατήφορος και να ξαναβρούμε οι Έλληνες την ελπίδα, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη. Καλούνται λοιπόν όλοι οι πολίτες που αναφωνούν “δεν πάει άλλο”, να απεγκλωβιστούν από τα παρακμιακά κατεστημένα και να συστρατευθούν μαζί μας».
• Φυσικά και ο δεύτερος στόχος (ο βασικός καλύτερα), είναι η είσοδος της «Δράσης» στην Βουλή. Για τον ρόλο του σχήματος εκεί, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ήταν απολύτως διευκρινιστικός λέγοντας:

«Ο νέος πολιτικός φορέας θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα επιλέξει ο λαός να αναδειχθεί πρώτο».

Όλα τα στελέχη της «Δράσης» πήραν το λόγο και μίλησαν στο κοινό.


• Οι γενικές εντυπώσεις ήταν πως υπήρχε πάθος για «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού» και ορμή των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία, πολλές αναφορές στην «φωνή της λογικής» με την οποία «θέλει να μιλάει στους πολίτες η Δράση»,

• αλλά τελικά όχι κάτι ξεχωριστό και κυρίως «εμπνευστικό» για τους πολίτες και ψηφοφόρους που όντες μη ικανοποιημένοι από «τα υπάρχοντα», αναζητούν τη λύση και την οδό για το φρέσκο, το ορθό και το αποτελεσματικό στην πολιτική!


Ίσως διότι αυτοί (οι πολίτες) θέλουν ακόμη, κάτι περισσότερο από έναν απλό «χωροφύλακα» (ήταν και η ερώτηση της γράφουσας προς τους κ.κ. Μάνο και Κοντογιαννόπουλο) της …πολιτικής λογικής του κόμματος που κάθε φορά καλείται να κυβερνήσει.
Ίσως και γιατί ο ψηφοφόρος, να περιμένει κάτι περιεκτικότερο και βαθύτερο πολιτικά από απλώς ένα «κίνημα αντίδρασης και αγανάκτησης» στον σημερινό παραλογισμό.
Τέλος μπορεί και γιατί ακούγοντας έμπειρους, εμπνευσμένους, προχωρημένους και πολύ αγαπητούς πολιτικούς όπως ο Στέφανος Μάνος, να μην θέλουν να μένουν με το «αυτό μόνο»;
• ---------------------------------------------------------------------------------------
• Στην ιδρυτική διακήρυξη της Δράσης που υπογράφουν 200 μέλη αναφέρεται:
• Η Δράση απευθύνεται στους προοδευτικούς πολίτες, τους κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές και τους καλεί σε συνεργασία.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

"ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ" λέει ο Αντιδήμαρχος και αναγγέλει έργα.

Άμεση ανταπόκριση με απαντήσεις. Η επιστολή του Αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Δάγκου, έφτασε στη στήλη μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση διαμαρτυρίας αναγνώστη, που αναφερόταν στην επικινδυνότητα των πρόχειρων κόμβων εντός της πόλης.

• Μάλιστα ο συμπολίτης, προεκτείνοντας παλαιότερο σχόλιο της στήλης επί του θέματος, ζητούσε την επέμβαση της Τροχαίας και του Εισαγγελέα, προκειμένου όπως έγραφε «να συμμορφωθεί ο Δήμος με την κοινή λογική» και να δει τι θα κάνει με τα πλαστικά ασπροκόκκινα εμπόδια που συμπληρώνουν πιά ένα χρόνο στους δρόμους της πόλης! Ο πρόχειρος κόμβος επί της Βενιζέλου που απο στρόγγυλος κατέληξε ...οβαλ! Φυσικά η προτεραιότητα εισόδου στον κόμβο, ποτέ δεν τηρείται! Τα δύο ρεύματα της Βενιζέλου, έχουν πάντα "πράσινο".

• Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν μας ανακοινώνει εξελίξεις, μας πληροφορεί για έναρξη νέων οδοστρώσεων και τονίζει ταυτιζόμενος πλήρως με το κοινό αίσθημα: «αρκετή υπομονή κάναμε όλοι» με τους πρόχειρους κόμβους. Διαβάστε την επιστολή:

---------------------------------------------------------------

• «Κα Παπαφωτίου.
Έχει δίκιο ο φίλος αναγνώστης για το σχόλιο που κάνει σχετικά με τους κόμβους.
• Αρκετή υπομονή κάναμε όλοι.
• Για το λόγο αυτό, μόλις ανέλαβα την αντιδημαρχία έργων, η πρώτη εντολή που δόθηκε στην τεχνική υπηρεσία ήταν, ή βγάζουμε τα πλαστικά των κόμβων, ή τους κατασκευάζουμε.
• Βρίσκομαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, η δημοπρασία για την κατασκευή των κόμβων γίνεται σε λίγες μέρες και η κατασκευή τους με την εγκατάσταση του εργολάβου θα αρχίσει το αργότερο μέχρι 30 Μαΐου 2009, όπως με διαβεβαιώνει ο Δ/ντης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
• Στην δημοπρασία αυτή είναι η κατασκευή τεσσάρων κόμβων και ετοιμάζεται για δημοπράτηση ο κόμβος της Βενιζέλου.
• Σας ενημερώνω ακόμη ότι, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τρείς εργολαβίες οδοστρωσίας σε διάφορους δρόμους της πόλης όπως Καπετάν Μητρούση, Κ. Αλεξανδρίδη, Ιωάννου Θεολόγου(επιτέλους), Εδέσσης, Θεσσαλονίκης, Κομνηνών, Ρωμανού, Ν. Πλαστήρα, Κρέσνας, Πευκακίων, Παπακωνσταντίνου, Ολυμπίου, Τμήμα οδού Τζαβέλα, Βέργης, Νικοτσαρά, Ναβαρίνου κ.λ.π .
• Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία, όπως και στη διάθεση του κάθε συνδημότη στο τηλέφωνο 6970-302482.
• Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Δάγκος Γεώργιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Έργων Δήμου Σερρών»
Κόμβος και νησίδες επί της οδού Κιλκίς, μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο Σερρών.
• ----------------------------------------------------------------------------
Ερώτηματα «Καθρέφτη»: Επαινούμε τον κ. Δάγκο για την άμεση ανταπόκριση. Επειδή όμως η ουσία της κριτικής αλλά και της αγανάκτησης των διαμαρτυρόμενων είναι ο προβληματισμός τους για το εάν οι κόμβοι διευκολύνουν και εξυπηρετούν πραγματικά την κυκλοφορία στα σημεία όπου τοποθετήθηκαν, πρέπει ο Αντιδήμαρχος να μας πληροφορήσει επίσης και για το:
1) Τι έδειξαν και εάν μελετήθηκαν από τον αρμόδιο για το συγκοινωνιακό του Δήμου Σερρών Νίκο Παπαδίκη, τα στοιχεία από την επί ένα έτος δοκιμαστική λειτουργία των κόμβων.
2) Εάν κατά την τελική εργολαβία θα κατασκευαστούν οι κόμβοι στο μέγεθος και το σχήμα που είχαν αρχικά ή σ` αυτό που κατέληξαν να έχουν μετά από ένα έτος.
3) Τι είδους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πότε θα γίνουν στους κάθετους δρόμους, όπως και στα φανάρια των επίμαχων δρόμων.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - Πιστωτική κάρτα ΠΑΣΟΚ

Εξελίσσονται τα εγχώρια πολιτικά κόμματα;
• Πάντως οι χιλιάδες Σερραίοι που είτε ως μέλη είτε ως φίλοι του ΠΑΣΟΚ έλαβαν προχθές την προσωπική επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου, πέρα από την επαλήθευση των στοιχείων τους και την προαιρετική κατάθεση της ετήσιας συνδρομής τους, κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ένα ερώτημα που παραξένεψε τους περισσότερους.
«Θα ήθελες να ενταχθείς εθελοντικά σε πρόγραμμα έκδοσης ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ που θα αφορούσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ αν οι όροι ήταν συμφέροντες»;
Έτσι διατυπώνεται η ερώτηση στο έντυπο και πολλοί ήταν αυτοί που την ξαναδιάβασαν σκεπτικοί και αιφνιδιασμένοι!
• Όμως η πρωτοβουλία δεν είναι άγνωστη στην Ευρώπη.
• Στα πρότυπα της κάρτας του κόμματος των Εργατικών (Νew Labour) της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής σοσιαλιστικό κόμμα που έχει προχωρήσει στην έκδοση ανάλογης πιστωτικής κάρτας,
• κινήθηκε το ΠΑΣΟΚ, που έτσι φέρνει νέα δεδομένα στον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει και να χρηματοδοτηθεί ένα ελληνικό κόμμα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα όχι μόνο προνόμια για τα μέλη του, αλλά και τη συμμετοχή τους στην οικονομική ευρωστία του κόμματος!
• Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε συζητήσεις με διάφορες τράπεζες προκειμένου να αποφασιστεί με ποιά τελικά θα συνεργαστεί για την έκδοση της πιστωτικής κάρτας.
«Θα έχει το ανταγωνιστικότερο επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπου της αγοράς, το επιτόκιό της θα είναι περίπου 20% χαμηλότερο από τα ισχύοντα, ενώ ο κάτοχός της δεν θα πληρώνει ετήσια συνδρομή ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην τράπεζα» αναφέρουν στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
• Έτσι, και με το σύνθημα «λίγα απ΄ τους πολλούς» και στόχο τα 5 εκατ. Ευρώ, το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950.000 προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους: από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές (βλέπε κάτω).
Πραγματική πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα κι ένα σημαντικό βήμα απεξάρτησης από τους εγχώριους και όχι μόνο οικονομικούς παράγοντες,

• που μπορούν να ελέγχουν μετεκλογικά τις κυβερνήσεις, μέσω της (προεκλογικής) οικονομικής «βοήθειας» που τους προσφέρουν!

• --------------------------------------------------------------


Τα θερμά συλλυπητήρια της στήλης στην Λένα Νομίδου τη δραστήρια και ακούραστη Πρόεδρο του ΣΟΦΨΥ, για την απώλεια της κόρης της Τζίνας.

• Ο πόνος της μάνας είναι αβάσταχτος. Κουράγιο σε όλη την οικογένεια που χθες αποχαιρέτησε την κόρη, αδελφή, σύζυγο και μητέρα. Στα 41 της, ήταν ακόμη πολύ νέα για να φύγει!

-----------------------------------------------------------------


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ- πέρασε ένας χρόνος!!!

• Επιστροφή στα καθημερινά μας.
• Δημοσιεύω παρακάτω την επιστολή αναγνώστη, με επισημάνσεις σωστές επί ενός θέματος με το οποίο η στήλη είχε ασχοληθεί προ μηνών (βλέπε ΕΔΩ).
• Και αναφέρομαι στο (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού) «στρόγγυλο» που σχημάτισε ο Δήμος εκεί που τελειώνει το Παζάρι (βλέπε φωτό κάτω), μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο και στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.
• Παρά το αυστηρό ύφος στο οποίο είχαν γίνει τότε οι παρατηρήσεις, η πλευρά του Δήμου Σερρών, είχε απαντήσει με …(την συνήθη) σιωπή!!
• Τώρα λοιπόν ο αναγνώστης (και μέσω αυτού και η στήλη) επανέρχεται, ζητώντας μάλιστα την επέμβαση της Τροχαίας ή του Εισαγγελέα, για να «συμμορφωθεί ο Δήμος με την κοινή λογική» όπως λέει!! Διαβάστε.

• «Αγαπητή κ. Παπαφωτίου
• Την Μ. Πέμπτη στην στήλη σας «Καθρέφτης» ασχοληθήκατε με την προσπάθεια της Τροχαίας Σερρών για την όσο το δυνατόν ασφαλή κίνηση των αυτοκινήτων κατά τις γιορτές και γενικότερα.
• Όπως θα έχετε παρατηρήσει στις οδούς Κιλκίς –Σινώπης-Βενιζέλου δρόμοι με μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση ο Δήμος έχει τοποθετήσει ασπροκόκκινα εμπόδια σε κυκλική διάταξη προφανώς για την ενημέρωση των οδηγών ότι σε κάποια χρονική στιγμή θα πραγματοποιήσει οδικά έργα με αυτή την μορφή.
• Δεδομένου ότι στους δρόμους αυτούς καταλήγουν κάθετοι παράδρομοι χωρίς σήμανση (διότι η κυκλοφορία τους πριν τα εμπόδια ήταν μόνον δεξιά) ενώ τώρα είναι προς κάθε κατεύθυνση, το κυκλοφοριακό χάος σε ώρες μεγάλης κίνησης είναι απερίγραπτο.
• Στην οδό Κιλκίς σημειώστε ότι βρίσκεται και το Γυμνάσιο μπροστά στο …Δημοτικό μεγαλούργημα, με τον ΚΙΝΔΥΝΟ οι μαθητές να εμπλακούν σε τροχαίο περιστατικό.
• Δεδομένου ότι η ανωτέρω κατάσταση υπάρχει ένα σχεδόν χρόνο ας επιληφθεί του θέματος η Τροχαία Σερρών η ακόμη και ο Εισαγγελέας του Πρωτοδικείου για την συμμόρφωση του Δήμου προς την κοινή λογική.
• Φιλικά Αναγνώστης σας».


(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

• Η πρώτη μεταπασχαλινή μας συνάντηση σήμερα και η στήλη, στέλνει ευχές και «Χρόνια Πολλά» σε όλους τους φίλους αναγνώστες και ιδιαίτερα σε όσους γιόρταζαν. Να έχουν αγάπη και αφθονία στη ζωή τους!
• Όμορφο ήταν το φετινό Πάσχα, με έναν ιδανικό για εξορμήσεις και υπαίθρια γλέντια και φαγοπότια καιρό. 
   
• Για όλους μας μια ευκαιρία να πάρουμε μία μικρή ανάσα από τα …σκουντούφλικα καθημερινά που για μερικές μέρες τα παραμερίσαμε, να απολαύσουμε τα εύγευστα (και παχυντικά) Πασχαλινά φαγητά και προπάντων να συναντηθούμε με οικογένεια και φίλους.
• Η καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση, είναι το ιδανικό ντεκόρ της χριστιανικής αυτής γιορτής, που στη χώρα μας έχει ιδιαίτερη σημασία, θρησκευτικό και εθιμικό βάρος.
• Κι αν και το θρησκευτικό τυπικό δεν τηρείται πιά από την πλειοψηφία, το Πάσχα, το γιορτάζουμε όλοι με προσδοκία αναγέννησης και «ανάστασης», με ελπίδα αγάπης και ζωής, κρατώντας την ουσία και το μήνυμα ζωντανά. 
• Η αρχή ενός νέου κύκλου, απόλυτα ταιριαστού με αυτόν της φύσης.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ!!

• Κορύφωση του Θείου δράματος σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, η ημέρα των Παθών. Οι τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, αναφορά στα γεγονότα της τυπικής «δίκης» και της προειλημμένης ετυμηγορίας, για καταδίκη σε θάνατο.
• Η αυλή του Πραιτωρίου, η χλαμύδα, το αγκάθινο στεφάνι, ο χλευασμός και η πορεία προς τον λόφο του Γολγοθά. Το σταυρικό μαρτύριο, η παράδοση του πνεύματος, η αποκαθήλωση και η ταφή σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο, που το άνοιγμά του, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.
• Θλιμμένη μέρα η Μεγάλη Παρασκευή. 
• Οι παιδικές μνήμες, με φέρνουν στην μικρή παλιά Εκκλησία της Παναγίτσας, με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά τον ελάχιστο χώρο του κυρίως ναού, με τα κεριά να μετουσιώνουν με το τρεμουλιαστό τους φώς τη φωνή του παπά, σε «τραγουδιστή» εξιστόρηση γεγονότων και παραδόσεων, που ακουμπούσαν τις ψυχές και τις παρέσερναν σε συγκίνηση, και συμπόνια, και ψυχική συμμετοχή στα Πάθη.
• Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σήμερα. Και η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη. Το βράδυ, οι Επιτάφιοι της πόλης, θα κάνουν τον γύρο των ενοριών και στο τέλος τα λουλούδια τους θα μοιραστούν στους πιστούς.
  -------------------------------------------------------------- 
• Το «Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος», θα γεμίζει ακόμη τα αυτιά, και η συγκίνηση από τον θρήνο της Μάνας, θα μαγκώνει τις ψυχές και θα λυγίζει τα μέλη.
• Από τα εγκώμια που ψάλλονται την Μεγάλη Παρασκευή, αυτό το σπαρακτικό μοιρολόϊ της Παναγίας, αποτελεί το πιο συγκλονιστικό θέμα όλων των Ύμνων της Εβδομάδας των Παθών. Πιστεύω πως το πρωτοκατάλαβα και συγκλονίστηκα από αυτό, μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού.
• Η αναμονή όμως του χαρμόσυνου, δεν «ακυρώνεται» από το θλιμμένο κλίμα. Η ελπίδα κρυφοκαίει κάτω από τα μαύρα των Μυροφόρων. Η Ανάσταση είναι κοντά.
• Και οι ευχές είναι πολλές, γιατί η αναγέννηση είναι εξίσου σημαντική με τη γέννηση. Ο κύκλος της φύσης, ο κύκλος της ζωής. Στροβιλιζόμαστε όλοι. Κοινή εμπειρία. 
 ----------------------------
• Οι ευχές της στήλης προς όλους τους αναγνώστες της, με τους στίχους του Κώστα Βάρναλη:
• «Ανάσταση είναι σήμερα. Παιδιά, γυναίκες, γέροι
  κόκκινο αβγό στην τσέπη τους, χρυσό κερί στο χέρι
  όσα άστρα είναι στον ουρανό, τόσα στον κάμπο κρίνα
  όλα έχουνε στην καθαρή ψυχή, Απρίλη μήνα.
  Της εκκλησιάς φουντώσανε δάφνη πολλή οι στύλοι,

  ειρήνη! ειρήνη! Φιληθείτε, οχτροί μαζί και φίλοι».

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ (τελικά)!

Σαφέστατη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων εντός των διοικητικών ορίων του νομού Σερρών καταγράφει η Τροχαία μας τα 8 τελευταία χρόνια, που υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης και αφύπνισης των οδηγών.
• Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει και τοποθέτηση σε σημεία αυξημένης κίνησης,
τρακαρισμένων αυτοκινήτων που έχουν εμπλακεί σε σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.


Στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.

• Στις εξόδους λοιπόν προς Θεσσαλονίκη και προς Δράμα, αλλά και σε δύο σημεία εντός της πόλης, η Τροχαία έχει τοποθετήσει και φέτος, για τέταρτη χρονιά, αυτοκίνητα με εμφανέστατα σημάδια σύγκρουσης, θέλοντας να στείλει στους διερχόμενους οδηγούς, προφανή μηνύματα ενόψει και των εορταστικών μετακινήσεων.
• Και τα μηνύματα αυτά, όχι μόνο τα λαμβάνουν οι πολίτες (οδηγοί και μη), αλλά αποδεικνύεται ότι λειτουργούν, μια και φέρνουν τον καθένα μας αντιμέτωπο με το ανατριχιαστικό θέαμα ενός τροχαίου, που μπορεί να ήταν και μοιραίο για τους επιβαίνοντες.

Μπροστά στο Εθνικό Στάδιο (αριστερά) και στην Πλατεία Εμπορίου.

• Όπως είπε στη στήλη ο Υποδ/κτής της Τροχαίας Σερρών Θεολόγης Τζουμαϊλής: «Οι πολίτες που βλέπουν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, καταλαβαίνουν πως η κακή οδήγηση μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες σε επιβαίνοντες και πεζούς. Βλέποντας τα στραπατσαρισμένα οχήματα, συνειδητοποιούν πως το τροχαίο ατύχημα, δεν είναι κάτι που αφορά άλλους, κάπου μακριά. Μπορεί να γίνει εδώ και τώρα, ως αποτέλεσμα κακής οδηγικής συμπεριφοράς».
• Την πρωτοβουλία της Τροχαίας Σερρών αποδέχονται και επαινούν οι πολίτες που μίλησαν στη στήλη, ενώ κάποιοι από αυτούς πρότειναν «να μην αποσυρθούν καθόλου τα συντρίμμια, που είναι και πραγματικές μαρτυρίες των συνεπειών ενός τροχαίου».

Ο κ. Θεολ. Τζουμαϊλής με τη γράφουσα σε ζωντανή σύνδεση με την ΕΤ3 (αριστερά) και ο πίνακας με τα στατιστικά.

• Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη γράφουσα ο κ. Τζουμαϊλής, από το 2000 που ξεκίνησε το ενημερωτικό πρόγραμμα της Τροχαίας Σερρών έως και το 2008, έχουμε μείωση κατά 52% στον αριθμό των νεκρών, κατά 52% επίσης των βαριά και κατά 86% στον αριθμό των ελαφρά τραυματισμένων από τροχαία.


• Όσον αφορά τα ίδια τα ατυχήματα, καταγράφηκε μείωση κατά 50% στα θανατηφόρα, μείωση κατά 69% στα σοβαρά και κατά 90% στα ελαφρά τροχαία.
Μπράβο στη Τροχαία Σερρών για την πρωτότυπη πρωτοβουλία της. Μακάρι να υιοθετηθεί και από άλλους νομούς, αφού είναι αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας.
• Οι μετακινήσεις τώρα τις γιορτές, ας γίνουν με προσοχή.
Ζώνη, κράνος, οδήγηση χωρίς αλκοόλ και χωρίς αντικανονικές προσπεράσεις.
• Για να βοηθήσουμε όλοι στη μείωση του φόρου αίματος που πληρώνουμε κάθε χρόνο στον Μωλώχ της ασφάλτου.

(ΦΩΤΟ:Α.Π.-Καθρέφτης)

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΘΑ ...ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΣΑΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ ΟΒΕΛΙΕΣ!

Εκατοντάδες σφάγια, τα περισσότερα από αυτά χωρίς σφραγίδα σφαγείου και κτηνιατρικού ελέγχου επιχείρησε να εισάγει από τη Βουλγαρία Έλληνας έμπορος κρεάτων από τη Φωκίδα.
Σε έλεγχο όμως στον Προμαχώνα, εντοπίστηκε το φορτίο και δεσμεύτηκαν οι οβελίες που μετά την εισαγωγή τους στη χώρα μας, θα «ελληνοποιούνταν» και θα διατίθεντο στην αγορά, με τιμή έως και διπλάσια της κανονικής τους.
Πίσω ήταν τα ασφράγιστα
Συγκεκριμένα χθες το πρωί, στελέχη της κτηνιατρική υπηρεσίας της Νομαρχίας Σερρών, και Αστυνομικοί, έκαναν έλεγχο σε νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες που έφερνε σφάγια στη χώρα μας, για λογαριασμό εισαγωγέα από τη Φωκίδα.
Ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας των Σερρών κ. Δημήτριος Τζίκας, δήλωσε στην στήλη: «μας κίνησε τις υποψίες το γεγονός πως ενώ ο νόμος ορίζει πως θα πρέπει να υπάρχει διάδρομος διευκόλυνσης του ελέγχου των κτηνιάτρων που να οδηγεί ως το βάθος της νταλίκας, στο συγκεκριμένο φορτίο ο διάδρομος έφτανε ως το μέσον της. Μέχρι εκεί ήταν και τα σφραγισμένα αρνιά. Όλο το υπόλοιπο πίσω μέρος της καρότσας ήταν γεμάτο με σφάγια ασφράγιστα».

«Με πλαστές σφραγίδες»
Η νταλίκα μετέφερε 1739 οβελίες Βουλγαρίας. Από αυτούς οι μισοί επρόκειτο να «ελληνοποιηθούν» με το που θα έφταναν στα χέρια του εισαγωγέα.
Θα πουλιόταν 2 με 3 € επιπλέον της κανονικής τιμής τους αφού θα διατίθεντο ως ελληνικά και όχι ως εισαγόμενα.
Το κέρδος του εμπόρου, μόνο από το συγκεκριμένο φορτίο, υπολογίζεται πως θα έφτανε τις 25 χιλ. €.
Όπως δήλωσαν τόσο ο κ. Δημήτρης Τζίκας όσο και ο κ. Γιώργος Δάγκος προϊστάμενος της ίδιας Υπηρεσίας: «οι ελληνικές σφραγίδες που θα έμπαιναν πάνω στα βουλγάρικα σφάγια, θα ήταν πλαστές. Όμως τέτοιες δυστυχώς μπορεί εύκολα να παραγγείλει ο οποιοσδήποτε στα ειδικά καταστήματα. Θα πρέπει- τονίζουν- το κράτος να κατασκευάζει αυτές τις σφραγίδες και να τις χρεώνει στην κάθε υπηρεσία ώστε να αποτρέπονται οι πλαστογραφήσεις και το ανεξέλεγκτο».

«Πρωτότυπος ο τρόπος»
Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν οι υπηρεσίες του νομού μας τον τρόπο με τον οποίο ο εισαγωγέας προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές για να εισάγει ανενόχλητος και στη συνέχεια να «ελληνοποιήσει» τα βουλγάρικα αρνιά., κάτι που τελικά δεν κατάφερε, χάρη στην ετοιμότητα των Νομαρχιακών μας υπηρεσιών.
Οι ποινές που προβλέπονται για τις συγκεκριμένες παραβάσεις είναι αυστηρές και φτάνουν μέχρι φυλάκιση αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.
Πάντως ενόψει του Πάσχα και της αυξημένης κίνησης των ανάλογων φορτίων, οι κρατικές και οι Νομαρχιακές Υπηρεσίες διενεργούν 24ωρους ελέγχους στον Προμαχώνα.
Από το συγκεκριμένο φορτίο, όσα σφάγια έχουν τις νόμιμες σφραγίδες θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την αγορά. Τα υπόλοιπα, θα οδηγηθούν στην καταστροφή.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ.

Επίσκεψη στα Σερραϊκά ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης (στη φωτό κάτω με τους αδελφούς Κομητούδη ιδιοκτήτες της αρχαιότερης εφημερίδας των Σερρών "Πρόοδος"), πραγματοποίησε χθες Τρίτη ο καθ` ύλην αρμόδιος Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, θέλοντας όπως είπε: «να δυναμώσει μέσω της απευθείας επικοινωνίας, τη σχέση με τους ανθρώπους του Τύπου της περιφέρειας», με αφορμή και τον ευρύ διάλογο που είναι σε εξέλιξη σε πανελλαδικό επίπεδο.
Βασικά σημεία αυτού του διαλόγου, οι εργασιακές σχέσεις και η απασχόληση στα περιφερειακά ΜΜΕ, καθώς και η στήριξη του Τύπου με αφορμή την οικονομική κρίση.
«Για μας η Ελλάδα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην Αθήνα. Μας ενδιαφέρει όλη η επικράτεια και θα δώσουμε μάχη για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος επιπλέον τόνισε και τις ιδιαίτερες σχέσεις του με την πόλη των Σερρών μια και η σύζυγός του είναι Σερραία.
----------------------------------------------------------------
Πολιτική επικαιρότητα
Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε (με μία ώρα(!!!) καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό, κάτι για οποίο δέχτηκε δημόσια παρατήρηση από τη γράφουσα) παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών των Σερρών, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δήλωσε πως «η εκλογολογία βλάπτει», και συστήνοντας στην αντιπολίτευση « να μην συμπεριφέρεται αλαζονικά» όσον αφορά τις επικείμενες Ευρωεκλογές, διαπίστωσε πως στις δημοσκοπήσεις «προηγείται ο Πρωθυπουργός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ» και διατύπωσε την πεποίθησή του, για «αντιστροφή του κλίματος και στην πρόθεση ψήφου».
Όσο για την υπόθεση της παραπομπής Παυλίδη δήλωσε: «όλα στο φως και στη Δικαιοσύνη. Καμία υπόνοια και αμφιβολία να μην μείνει στο λαό».
----------------------------------------------------------------
Συναντήσεις με τις Αρχές

Νωρίτερα ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο και αντάλλαξε δώρα μαζί του,

το Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο ο οποίος του διατύπωσε αίτημα υλοποίησης μελέτης που έκανε ο Δήμος σε συνεργασία με το ΤΕΙ, για δημιουργία νέου και ασφαλούς Πάρκου Κεραιών,

ενώ συναντήθηκε και με το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη ο οποίος του ζήτησε στήριξη σε θέματα προβολής του νομού.

Αργά το απόγευμα, προήδρευσε σε συνεδρίαση της τοπικής ΝΟΔΕ, με θέμα συζήτησης τις Ευρωεκλογές.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο ...ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!

• Με τον Αχιλλέα Καραμανλή «αυτοκόλλητο», ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο τη διήμερη περιοδεία του στο νομό Σερρών ο Αντώνης Σαμαράς, που συνοδευόμενος από τη διακριτικότατη σύζυγό του Γεωργία Κρητικού,
• ήρθε όπως λέγαμε και χθες να διαβεβαιώσει από τη μια πως θα γίνουν έργα 5 εκ € στο νομό «του Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ» και από την άλλη, να στείλει μηνύματα στους Μητσοτακικούς, ότι τα αισθήματά του απέναντί τους, παραμένουν ακριβώς ίδια με το 1993!
• Η αγκαλιά των Καραμανλήδων, φαίνεται ανοιχτή και θερμή για τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, που το 1992 αποπέμφθηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί εκτιμήθηκε πως «η αδιάλλακτη στάση του σχετικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ , διασπούσε την ενιαία γραμμή της κυβέρνησης και έπληττε την διαπραγματευτική της ικανότητα».

Για την Αμφίπολη, θα δοθούν συνολικά 1,8 εκ €: για συντήρηση τείχους, για αρχαίο Γυμνάσιο, για Λέοντα και για Φεστιβάλ. Στις φωτό: αριστερά η ξενάγηση στο Μουσείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη και δεξιά με την εικόνα που του δώρισε ο Δήμαρχος Πέτρος Πετρίδης.

• Ο ίδιος, παρότι σε πολλούς από τους σταθμούς της περιοδείας του στις Σέρρες βρέθηκε να γίνεται αντικείμενο λατρείας από πρώην οπαδούς της «Πολιτικής Άνοιξης» που ήρθαν ακόμη και από γειτονικούς νομούς για να τον δουν, έδειχνε σαν να ήθελε να ξεχάσει το εκτός ΝΔ παρελθόν του, χωρίς να φαίνεται ψυχρός ή αγενής με τους οπαδούς του!
• Εξάλλου, ο Αχιλλέας που ήταν δίπλα του σε κάθε βήμα και παρών σε όλες τις χειραψίες του Υπουργού, έδινε το μήνυμα που έπρεπε, σε όλους!
• Δηλαδή: «Ο Σαμαράς όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί από το κόμμα και αποτελεί επιλογή του Πρωθυπουργού, αλλά είναι και προστατευόμενος της οικογένειας που κυβερνάει την χώρα. Τα περασμένα είναι ξεχασμένα και άλλωστε δεν αφορούσαν το Καραμανλέικο»!

Στην Αλιστράτη υποσχέθηκε 1,5 εκ .€ για κατασκευή Μουσείου Σπηλαιολογίας. Στη φωτό αριστερά, ξεναγείται στο Σπήλαιο από τον Διευθυντή Νίκο Καρτάλη. «Θερμότατα συγχαρητήρια. Είμαστε υπερήφανοι και θα κάνουμε το καθήκον μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών (φωτό δεξιά).

• Από τα τοπικά στελέχη, μπορεί να έλειπαν οι δύο Σερραίοι βουλευτές (από τους 10) που έβγαλε η ΠΟΛ.ΑΝ. στις εκλογές του `93, δηλαδή οι Κλείτος και Χατζηδημητρίου, ίσως γιατί δεν ανέχονται τις φιλίες του με τον Αχιλλέα,
• όμως θερμός και γεμάτος αναφορές ήταν ο χαιρετισμός του Δημάρχου Στρυμόνα Βασίλη Κετσετζή (φωτό κάτω από τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Ν. Σκοπού) που τάχθηκε τότε με την ΠΟΛ.ΑΝ, όπως και η παρουσία του Δημάρχου Στρυμονικού Ισαάκ Ρίζου και έτερου υποστηριχτή του Αντ. Σαμαρά.

Στο Δήμο Εμμ. Παπά, εξασφαλίζονται 300 χιλ. € για την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου. Φωτό αριστερά: ο Α. Σαμαράς ενημερώνεται σχετικά από τον Δήμαρχο Βασ. Τσικέ για το έργο (μακέτα δεξιά).

• Πάντως το σούσουρο που συνόδευε τον Μεσσήνιο πολιτικό, προερχόταν κυρίως από τους φανατικούς της ΝΔ, που μη ξεχνώντας ότι «αυτός έριξε την Κυβέρνηση το `93» τον κοιτούσαν με «μισό μάτι» διατυπώνοντας χαμηλόφωνα την καχυποψία τους για την τωρινή του στάση,
• ενώ κάποιοι εξ αυτών έφταναν να διατυπώνουν αμφιβολίες ακόμη και για τις δεσμεύσεις του, λέγοντας: «μοιράζει χρήματα και υποσχέσεις που μπορεί να μην κληθεί να εγκρίνει ο ίδιος. Οι εκλογές δεν ξέρουμε τι θα φέρουν για τη ΝΔ, αυτός όμως και πάλι θέλει να φανεί καλός»!
• Όπως και νάχει, η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Σέρρες ως Υπουργού Πολιτισμού, ήταν «χορταστική» όχι μόνο σε διάρκεια, αλλά και σε δεσμεύσεις για ένταξη έργων χρήσιμων και απαραίτητων στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού.
• Τώρα το ότι συνέπεσε η επίσκεψη να γίνει Άνοιξη μπορεί να λέει κάτι, όσο και το γεγονός πως ήρθε στη γενέτειρα των Καραμανλήδων, ανήμερα των Βαΐων!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)