Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

"Βρέχει" λεφτά στις SERRES-MANDRES! ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ...ΚΡΙΣΗ!!

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 περίπου εκατομ. €, εξήγγειλε για τις Σέρρες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που επισκέφθηκε το νομό με αφορμή τα εγκαίνια κερκίδας 500 θέσεων στο γήπεδο της Αλιστράτης.

Νέα κερκίδα και βοηθητικό
«Πρέπει να δείξουμε ην αγάπη μας στη νεολαία με έργα» δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας μαζί με τον Δήμαρχο Αλιστράτης την μαρμάρινη πλάκα στο γήπεδο.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του συνόλου των κυβερνητικών βουλευτών του νομού και των τοπικών αρχών, ενώ παρόντες ήταν και αθλητικοί παράγοντες καθώς και ομάδες παίδων ποδοσφαίρου, από τον Δήμο Αλιστράτης. Ένα μικρό βοηθητικό γήπεδο των 250 χιλ €, δίπλα στο μεγάλο, «για την άθληση των 350 παιδιών του Δήμου που ασχολούνται με ομαδικά αθλήματα και πρέπει να τα κρατήσουμε κοντά στον αθλητισμό», ζήτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαδεμλής, που νωρίτερα ευχαρίστησε την πολιτεία για τη χρηματοδότηση του έργου που εγκαινιάστηκε.

«Θέλουμε να τονίσουμε την αξία του αθλητισμού στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του χαρακτήρα των νέων και ειδικά της περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης που λίγο μετά τα εγκαίνια, συμμετείχε σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ της τοπικής ΝΔ, η οποία έγινε κεκλεισμένων για τους δημοσιογράφους θυρών και είχε αντικείμενο συζήτησης την πολιτική επικαιρότητα και τις Ευρωεκλογές.

3 εκ € για το Κολυμβητήριο
Ο Υφυπουργός πριν την Αλιστράτη, επισκέφθηκε την πόλη των Σερρών, έχοντας διαδοχικές συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Γιάννη Βλάχο, με το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη, όσο και με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραικός Πέτρο Θεοδωρίδη.

Από την πλευρά του Δήμου, τέθηκαν ζητήματα ολοκλήρωσης του Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων που βρίσκεται στο πάρκο Ομονοίας και το εκεί και επίσης ανολοκλήρωτο Κλειστό Γυμναστήριο .
Ο κ. Ιωαννίδης υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση 3,5 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως «αμαρτωλή ιστορία» το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» στο οποίο ήταν ενταγμένα τα δυο έργα.

Κωπηλατοδρόμιο και Λαλιάς
Διαβεβαίωσε επίσης για έμπρακτη υποστήριξη και χρηματοδότηση ανάλογων αιτημάτων της Νομαρχίας Σερρών, που αφορούσαν σε έργα στο χιονοδρομικό του Λαιλιά (ποδηλατόδρομοι, baby-lift, πίστα, τεχνητό χιόνι κ.α), και την Κερκίνη, αλλά και στην κατασκευή Κωπηλατοδρόμιου στο Πεθελινό, ένα θέμα για το ποίο ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, που εμπνεύστηκε και παρακολουθεί το έργο.

Πέταλο και γήπεδο στο Λευκώνα
Τέλος όσον αφορά το αίτημα για την αποκατάσταση του επικίνδυνου τμήματος του νότιου πετάλου στο γήπεδο του Πανσερραικού, ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει «άμεση χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή του μέσα σε τρείς με τέσσερις μήνες», ενώ εξήγγειλε και την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στο Λευκώνα (όπου θα κατασκευαστεί και το νέο γήπεδο του Πανσερραικού). Προϋπολογισμού 300 χιλ €.
Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε ραντεβού με όλους τους Σερραίους δημάρχους «στο αμέσως επόμενο διάστημα», προκειμένου όπως είπε, να ακούσει αιτήματα από όλες τις περιοχές του νομού.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

3 σχόλια:

ΔΑΡΝΑΞ είπε...

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΔΙΑΔΟΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ;
ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ .... ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΙΚΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ...

gskapetis είπε...

Συγνώμη Αριάδνη μου, αλλά αν εσάς οι υπουργοί ερχόμενοι για τα εγκαίνια μιας κερκίδας(!)εξαγγέλουν έργα 4 εκ. (!!), τότε εμείς τι να ζητήσουμε που το στάδιο της πρωτεύουσας δεν έχει ούτε περιμετρικά στρωθεί. 10 εκ ευρώ είναι καλά ή να ζητήσουμε κάτι παραπάνω;(ΑΠΟΡΙΑ:Η κερκίδα χωρούσε τους επίσημους που έσπευσαν;)

Ανώνυμος είπε...

Εμείς φίλε gskapetis είμαστε ...Καραμανλιστάν!!! Να μην πάρουμε κάτι παραπάνω? ...τουλάχιστον στα λόγια!
Γιατί το αν τα δούμε τελικά αυτά τα λεφτά, είναι άλλη ιστορία. Μετεκλογική!!!