Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ!

· Αν και η πίστα του Λαιλιά μας δεν είχε καθόλου χιόνι, οι Σερραίοι υποδέχτηκαν την περασμένη Κυριακή «στο βουνό τους» τον χειμώνα, με δραστηριότητες, μουσική και φαγητό. Και πέρασαν υπέροχα.

· Ήταν η πρώτη εκδήλωση του είδους που διοργάνωσε η Νομαρχία, με το δίκτυο των επιχειρηματιών της περιοχής και την Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ). Και στέφθηκε με επιτυχία.

· Παραμύθια για τους μικρούς επισκέπτες, αναρρίχηση, τοξοβολία, και flying fox, περίπατοι στο δάσος και αναβάσεις στην κορυφή της πίστας, έδωσαν σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση και να «επιστρέψουν» στον Λαϊλιά.






· «Θέλουμε να πούμε σε όλους στο νομό μας και σε όλη την Ελλάδα, πως ο Λαϊλιάς δεν είναι ένα χιονοδρομικό Κέντρο. Είναι ένας οικογενειακός προορισμός για όλο το χρόνο. Κάθε εποχή, το βουνό μας έχει να προσφέρει άλλες απολαύσεις, χρώματα και δυνατότητες αναψυχής» είπε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, μετά τα εγκαίνια του νέου δρόμου για το καταφύγιο και την πίστα.

· 1,6 εκατομ. € έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για έργα υποδομής και ανάπλασης. Δρόμοι, μονοπάτια, επεμβάσεις στην πίστα διάθλου και το ορειβατικό καταφύγιο, έχουν ήδη παραδοθεί.
· Άλλες 200 χιλ € θα διατεθούν στους επόμενους μήνες, ενώ δεσμεύτηκε η Νομαρχία να ικανοποιήσει μέσα στο 2009, το αίτημα του Ορειβατικού Συλλόγου για νέο λιφτ στην πίστα και καλύτερη εξυπηρέτηση των χιονοδρόμων.

· Τα γιορτινά του έβαλε την Κυριακή ο Λαϊλιάς μας και ο κόσμος Σερραίοι και μη, αναζωογονήθηκαν με τον ήλιο και τον καθαρό αέρα, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα στο Σαλέ, κεράστηκαν με φασολάδα μαγειρεμένη στη φωτιά, αλμυρές σαρδέλες, λαχανοσαλάτα και πιπερίτσες τουρσί. · ‘Ήπιαν κόκκινο κρασί και τσίπουρο, είδαν επιδείξεις των Σερραίων προσκόπων και άκουσαν ζωντανή μουσική από το Σερραϊκό συγκρότημα «18 παρά τέταρτο» που πρόσφατα κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. · Όμορφος ήταν ο Λαϊλιάς. Και τα πρόσωπα των επισκεπτών, γαλήνια, κοκκινομάγουλα και ευχαριστημένα. Έτσι είναι το βουνό κι ο καθαρός αέρας!
· Στα 1800 μέτρα, κυριακάτικα, με ήλιο και μόλις 6 βαθμούς Κελσίου, όλα γίνονται αλλιώς!
Και φαίνονται καθαρότερα, μόνο τα ουσιαστικά της ζωής.

Καλό μας μήνα!.
Και οι Τερπνιώτες Θεσσαλονίκης ήταν εκεί!!
                                    (Φωτογραφίες:  Α.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: