Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΤΟΝ ...ΥΠΟΥΡΓΟ! (αφού δεν πληρώνει)!

• Ξεπερνάει τις 900 χιλ € το συνολικό χρέος του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Σερρών (ΝΚΚΚ), που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο νομό, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
• Οι χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Οικονομικών καθυστερούν, με αποτέλεσμα και απειλείται μέχρι και η λειτουργία του, μια και προμηθευτές και συνεργάτες, εξάντλησαν τα περιθώρια της πιστωτικής τους αντοχής.
• Ο Πρόεδρος του Κέντρου και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλίας Ακριτίδης έστειλε μέχρι τώρα πέντε επιστολές, ενώ και οι παραστάσεις σε υπουργεία και περιφέρεια, δεν έφεραν αποτελέσματα.«Το χρέος έφτανε φέτος το 1,3 εκατομ €. Πήραμε ένα κονδύλι 400 χιλ € το οποίο έφυγε αμέσως για αποπληρωμή χρεών παρελθόντων ετών. Το φετινό πρόγραμμα που ήταν επιβαρυμένο οικονομικά μια και τα νέα οικολογικά φάρμακα που υποχρεούμαστε να χρησιμοποιούμε κοστίζουν πολύ ακριβότερα, επίσης δεν χρηματοδοτήθηκε κατά τα αναμενόμενα. Περιμέναμε γύρω στις 800χιλ € από το κράτος, μας έστειλαν μόνο 500 χιλ €», εξήγησε στη στήλη ο Ηλίας Ακριτίδης.
• Τα έσοδα του ΝΚΚΚ, είναι από τις τακτικές επιχορηγήσεις του Υπουργείου (500χιλ€/έτος) και από το «κουνουπόσημο» (700 χιλ €/έτος), ένα τέλος που πληρώνουν οι Σερραίοι όταν συναλλάσσονται με Νομαρχιακές υπηρεσίες όπως η πολεοδομία ή το ΚΤΕΟ.

• Όμως φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέασε τόσο τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και το οικογενειακό εισόδημα, τα έσοδα από το «κουνουπόσημο» ήταν μειωμένα κατά 100 χιλ € περίπου. Γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση.«Είμαστε ένα Κέντρο, πρωτοπόρο στην χώρα μας. Η δημιουργία του, που ήταν ιδέα και πρόταση του Κώστα Σίμογλου γιατρού και αυτοδιοικητικού άνδρα, ωφέλησε το νομό από πολλές απόψεις. Δεν έχουμε μόνο την ευθύνη των ψεκασμών και του ελέγχου του πληθυσμού των κουνουπιών στο νομό Σερρών. Έχουμε και ερευνητικό έργο και δράση. Παρέχουμε τεχνογνωσία και υπηρεσίες σε πολλούς άλλους νομούς αλλά και στη Βουλγαρία. Όλα αυτά, θέλουμε να συνεχιστούν και να διευρυνθούν», λέει ο Ηλίας Ακριτίδης.

• Το ΝΚΚΚ, λειτουργεί στις Σέρρες εδώ και δέκα χρόνια. Έχει τις εγκαταστάσεις του στον Προβατά και απασχολεί 11 μόνιμους υπαλλήλους. Τις περιόδους αιχμής, εργάζονται για το Κέντρο και πάνω από 80 εποχιακοί.

• Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει το ΝΚΚΚ Σερρών μέσα στο 2008 άλλα χρήματα και άφησε το θέμα για ... του χρόνου!

• Ο νομός θα περιμένει κ. Τσιότρα. Μαζί με τα χρήματα που υποσχέθηκε στο Κέντρο ο κ. Χρ. Φώλιας, και την δική σας απάντηση στο ερώτημα:
«Γιατί νομαρχίες περίπου ίσες σε έκταση με των Σερρών, που δεν έχουν ΝΚΚΚ, παίρνουν διπλάσια σχεδόν χρήματα για τους ψεκασμούς τους»;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά! Εσύ (9:45 πμ) αυτό κατάλαβες;
Άλλο κείμενο διαβάζουμε;
Σ.Π.

gskapetis είπε...

Γιατί να καταπολεμάτε τα κουνούπια; Αφού άλλοι σας(μας)πίνουνε το αίμα! Εδώ βρε Αριάδνη μου δεν διατίθενται λεφτά για να καταπολεμηθεί η φτώχεια και περιμένετε εσείς για τα κουνούπια; Γιατί δεν απευθύνεστε στη μονή Βατοπεδίου που διαθέτει κεφάλαια;

epipantos είπε...

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "Ο ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ"; ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάνε για σχοινί", λέει μιά ελληνική παροιμία! Αλλά, ο πρώτος σχολιαστής φαίνεται να είναι τόσο πορωμένος κομματικά που εθελοτυφλεί με την ανικανότητα της Περιφέρειας να διαχειριστεί σωστά, με διαφάνεια και ίση αντιμετώπιση όλους τους νομούς που διαφεντεύει. Ο Καρυπίδης μπορεί να το άνοιξε, αλλά ο Τσιότρας και η παρέα του θα επιθυμούσε να κλείσει τώρα (υπό πασοκική νομαρχία), να το εμφανίσουν οι τοπικοί της Ν.Δ. ως ανικανότητα της υφιστάμενης αρχής και να ανοίξει αργότερα (υπό νεοδημοκράτικη νομαρχία), "μετά φανών και λαμπάδων"...
Στείρες, ξεπλυμένες και καταστροφικές για κάθε τόπο πολιτικές!!!

IVANOF

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΡΕ ΤΑ ΨΗΦΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ.ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?!!!.ΜΕΙΝΕ ΚΑΕΙΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

(Πρός: 6 Δεκ 2008 1:40πμ)
Ο "καθηγητής" που λες, από όπου πέρασε, νυκοκύρεψε!
Κάποιος άλλος ...καθηγητής (και μάλιστα μαθηματικός σαν τον Ακριτίδη, και πόντιος επίσης) που έκανε τον Νομάρχη μας επί 8 χρόνια, και τώρα τον Βουλευτή μας, συνεχίζει να ξεφτιλίζεται!
Επί θητείας του έγινε το Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών.
Ούτε τότε, ούτε τώρα ξέρει περί τίνος πρόκειται.
Αν ήξερε, θα το θωράκιζε, και οι τωρινοί, δεν θα είχαν να πληρώνουν τα μαζεμένα του χρέη!
Άφερίμ!
Παν. Π.