Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΕΥΡΙ, ΓΙΑ ..."ΑΣΠΡΕΣ ΜΕΡΕΣ"!!

Ωραία και πρωτότυπη η εκδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν σήμερα το μεσημέρι οι Σερραίοι αγρότες.
Διένειμαν αλεύρι από Σερραϊκό σιτάρι στους περαστικούς μπροστά στη Νομαρχία, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσουν σε όλους, πως τα άριστης ποιότητας προϊόντα τους, δυστυχώς παραμένουν απούλητα!
Μετά τα μπλόκα, οι αγρότες του νομού μας, έδωσαν συνέχεια στη διαμαρτυρία τους, μπροστά από το κτίριο – σύμβολο της πόλης, μοιράζοντας για πρωτοχρονιάτικα δώρα στους Σερραίους τα προϊόντα τους, σακουλάκια με Α` ποιότητας αλεύρι!
Ο Άγιο-Βασίλης- αγρότης, δώρισε αλεύρι και στο Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη, ζητώντας στήριξη στον αγώνα τους για καλύτερες τιμές και απορρόφηση της σοδιάς,
ενώ νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι έριξαν συμβολικά στο προαύλιο της Νομαρχίας καλαμπόκι και σιτάρι.
Οι περαστικοί, πεζοί και εποχούμενοι, με ευχαρίστηση δέχτηκαν τις προσφορές των αγροτών, τους ευχήθηκαν, τους επαίνεσαν και δήλωσαν συμπαραστάτες των αιτημάτων τους.
Ανάρπαστα έγιναν τα δίκιλα σακουλάκια με το Σερραϊκό αλεύρι, αλλά και το καλαμπόκι που έπεσε στο δρόμο και το μάζεψαν γρήγορα σε τσουβαλάκια για το σπίτι, παιδιά και μεγαλύτεροι.

Ευχαριστημένοι με την επιτυχία της πρωτοβουλίας τους οι αγρότες του Δήμου Αχινού που είχαν και την ιδέα, με πρωτοστάτη τον Πρόεδρο του Συλλόγου τους Ανέστη Κεμανετζίδη.
Στην εκδήλωση, παρών και ο Δήμαρχος Αχινού Γιάννης Πιλιτζίδης, αγροτοσυνδικαλιστές της Νιγρίτας, εκπρόσωποι των Αγροτικών Ομοσπονδιών και αγρότες του νομού μας.

Να σημειωθεί πως από τους 300 χιλιάδες τόνους δημητριακών που έχουν φέτος παραχθεί στο νομό Σερρών, πάνω από τους 200 χιλιάδες (τα 2/3 δηλαδή), παραμένουν απούλητοι στις αποθήκες των παραγωγών!!

Τι περιμένουν από τον Άγιο-Βασίλη; Καλύτερες τιμές, και αγοραστές.

«Γιατί αν πεθάνει η αγροτική παραγωγή, θα πεθάνει και ο έμπορος και καταναλωτής» λένε.
(Φωτό: Α.Π. - Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

AATON είπε...

Πάλι καλά που τα μοίρασαν στον κόσμο και δεν τα πέταξαν..

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, κέφι, χαμόγελο και καλύτερη οικονομία σου εύχομαι
Νίκος - Τορόντο - Καναδάς