Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

GOOD NEWS!: ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ!!!

Επιβεβαιώθηκε πλήρως η χθεσινή στήλη και σήμερα έρχονται και τα ευχάριστα!

Η κακή ερμηνεία του νόμου από την πλευρά των υπηρεσιών των Σερρών ήταν η αιτία της ταραχής που δημιουργήθηκε μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος των 120€, των παραμεθορίων περιοχών.

Το ποιοί τελικά θα πάρουν το επίδομα των 120€ απαντήθηκε επίσημα χθες, με θετικό τρόπο για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων που υπηρετούν στο νομό Σερρών.

Η αναστάτωση και η ανησυχία μεταξύ τους ήταν μεγάλη, αφού σύμφωνα με την ερμηνεία της Β` ΔΟΥ των Σερρών και Νομαρχιακών υπηρεσιών, το επίδομα δικαιούνταν ΜΟΝΟ όσοι υπάλληλοι το έπαιρναν ήδη.

Πολλά τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε και ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, που χρεώθηκε ως προσωπική του επιτυχία την ένταξη ολόκληρου του νομού μας στις παραμεθόριες περιοχές, εξασφαλίζοντας σημαντικά ευεργετήματα και πρόσθετο επίδομα, σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Μαραθώνιος τηλεφωνικών συζητήσεων με δικηγόρους, αλλά κυρίως με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και τον Οικονομικό Επιθεωρητή του υπολοίπου της Κεντρικής Μακεδονίας, που έδωσαν και τις απαραίτητες οδηγίες στον Προϊστάμενο της Β` ΔΟΥ Σερρών Γιώργο Κούντιο, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

«Δεν μας έστειλαν ακόμη γραπτή διευκρίνιση από το Υπουργείο, αλλά οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν αρκετές. Θα εγκρίνουμε και θα πληρώνουμε όλες τις μισθολογικές καταστάσεις που θα μας έρχονται. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νομό Σερρών, θα παίρνουν το επίδομα των 120€» δήλωσε στη στήλη χθες το πρωί ο Προϊστάμενος κ. Κούντιος.

Το πρόβλημα που προέκυψε, ήταν καθαρά θέμα ερμηνείας που έδιναν σε ένα «ΚΑΙ», κάποιοι υπάλληλοι της Β` ΔΟΥ και της Νομαρχίας.
Καταλαβαίνετε! Αυτά τα «διυλίζω τον κώνωπα», την υπογεγραμμένη και την περισπωμένη, γιατί «εγώ τα ξέρω καλύτερα τα πράγματα κι από τον Υπουργό»!! Κι έτσι ξεκίνησε το …γαϊτανάκι..!!

Απαιτήθηκε κόπος, χρόνος και τρέξιμο για να λυθεί ο «γρίφος» και να …αποκατασταθεί η τάξη!

«Μα είναι δυνατόν» αναρωτιόταν χθες το πρωί μιλώντας στη στήλη ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, «να υπάρχει απόφαση των Υπουργείων, εισηγητική έκθεση, να έχει εγκριθεί η δαπάνη πληρωμής και το σχετικό ποσό, και κάποιοι να επιμένουν διαφορετικά; Αναγκάστηκα να κλείσω τηλεφωνικές επικοινωνίες της ΔΟΥ μας με τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, για να καταλάβουν. Θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος, για να μην επανέλθει το θέμα. Το επίδομα θα το πάρουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των Σερρών» κατέληξε.

Μάλιστα έστειλε στην στήλη και τη σχετική μισθολογική διάταξη, στην οποία αναφέρεται σαφώς από την πλευρά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, πως το επίδομα δικαιούνται όσοι «υπάλληλοι του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. υπηρετούν στο Ν. Σερρών».

Η στήλη χαίρεται που βοήθησε, και εύχεται στους δικαιούχους: "σε καλή μεριά"!

Δεν είναι και λίγο, σε καιρούς οικονομικής κρίσης κάποιοι εργαζόμενοι να ενισχύουν το εισόδημά τους!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ κυρία συντάκτρια του δημοσιεύματος :

Τόσος κόπος εκ μέρους σας, τέτοια επιτυχία και κανένα σχόλιο;

Οι ευεργετηθέντες τόσο αχάριστοι είναι;

Προς τον κ. Θεόφιλο το κατανοώ. Αλλά και προς εσάς;

Ανώνυμος είπε...

GOOD NEWS!: ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ!!!

Πώς μου φαίνεται ότι το επίδομα είναι γένουν αρσενικού;

Ανώνυμος είπε...

Τί θέλει να πεί ο "ποιητής"(7:49μμ);