Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Η ΜΠΟYΓΑΤΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟ GUINNESS 2009!



Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το βράδυ της Τετάρτης 3/12/08, έγινε η επίσημη απονομή του βραβείου ΓΚΙΝΕΣ, από εκπρόσωπο του ιδρύματος που καταγράφει και επισημοποιεί τα ομώνυμα παγκόσμια ρεκόρ.

Η Βρετανίδα εκπρόσωπος του βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες κ. Τζένη Καραμποïκη παρέδωσε στο Επιμελητήριο Σερρών την πιστοποίηση και το βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες του 2009, όπου ο πιο νόστιμος πειρασμός του νομού Σερρών κατέχει πλέον μία εξέχουσα θέση.


Το βραβείο που παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Άρης Δρογαλάς, δόθηκε για το ρεκόρ που σημείωσαν οι Σέρρες, παρασκευάζοντας την μεγαλύτερη Μπουγάτσα στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να διαφημίσουν παγκοσμίως ένα προϊόν με σφραγίδα Σερραϊκή, που αποτελεί γευστικότατη και υγιεινή τροφή.

Η μπουγάτσα γίγας που παρασκευάστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο 1ο Φεστιβάλ
Γαστρονομίας των Σερρών
, έφτασε περίπου τα 20 μέτρα μήκος, 60 εκατοστά πλάτος και 182 κιλά βάρος.

Για την παρασκευή της συνεργάστηκαν σαράντα Σερραίοι παρασκευαστές, που xρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για την προετοιμασία της και 40 λεπτά για το ψήσιμό της, σε ειδικά κατασκευασμένο φούρνο μήκους 20 μέτρων.
Στο νομό Σερρών υπάρχουν σήμερα συνολικά 57 βιοτεχνίες παραγωγής μπουγάτσας.


Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Άρης Δρογαλάς δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ενός δύσκολου εγχειρήματος που αναλάβαμε το περασμένο καλοκαίρι και με τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά, το φέραμε σε αίσιο πέρας. Η Σερραϊκή Μπουγάτσα είναι ένα από τοπικά προϊόντα που το Επιμελητήριο προωθεί και στηρίζει στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά. Έχουμε ήδη κάνει μεγάλα βήματα. Συνεχίζουμε ακούραστα».

Στόχος των Σερραίων είναι να ξανακερδίσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες, αυτή
τη φορά χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το βουβαλίσιο κρέας μια και ο νομός Σερρών είναι πρώτος σε παραγωγή σε όλη την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΔΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ?