Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ.

Το παλιό πετρόχτιστο Σχολείο της Πρώτης Σερρών μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο Δημαρχείο, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.


Την κορδέλα έκοψε τελικά ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, μια και ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος που ήταν προγραμματισμένο να το εγκαινιάσει, έμεινε στην Αθήνα, λόγω των γνωστών τραγικών γεγονότων στα Εξάρχεια.
Ο Μαργαρίτης Τζίμας εγκαινίασε το νέο Δημαρχείο της Πρώτης Σερρών, δίνοντας σε χρήση έναν πανέμορφο χώρο 900 και πλέον τ.μ., γεμάτο μνήμες, ιστορική και συναισθηματική αξία για ολόκληρη την περιοχή.


Ο Μ. Τζίμας με τη βοήθεια του Δημάρχου και υπό τα βλέμματα των Α. Καραμανλή και Α. Καρυπίδη, αποκαλύπτει…. Π. Παυλόπουλο στην μαρμάρινη πλάκα.

Το παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, έγινε μέσα σε δυόμισι χρόνια ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δημαρχείο και ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την πανέμορφη και γραφική Πρώτη.
Η αναπαλαίωση και ο εξοπλισμός του νέου Δημαρχείου, κόστισαν περίπου 400 χιλ € και στους χώρους του περιλαμβάνεται και αίθουσα εκδηλώσεων και Εκθέσεων.
Η έναρξη των προσπαθειών ξεκίνησε το 1999, επί δημαρχίας Βασίλη Τσιουτσιούλη. Προχώρησε, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε από τον νυν Δήμαρχο Κώστα Αστρίνη.
Παρόντες στην τελετή πολλοί.

Από αριστερά: Στ. Φωτιάδης, Θ. Λεονταρίδης, Μ. Τζίμας, Α. Καραμανλής. Μ. Κόλλια, Α. Καρυπίδης και Κ. Αστρίνης.

Μόνο
τον Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη δεν προσφώνησε ο ΥΜΑΘ Μαργαρίτης Τζίμας, στον χαιρετισμό του, δείχνοντας πως οι σχέσεις των δύο ανδρών, επιδεινώνονται. Δίκαια αγανάκτησε ο πρώτος, κάνοντας αυστηρές και αιχμηρές δηλώσεις.


Τα εγκαίνια τέλεσαν οι μητροπολίτες Σερρών & Νιγρίτας Θεολόγος και Ζιχνών & Νευροκοπίου Ιερόθεος.

Οι Μητροπολίτες Θεολόγος (δεξιά) και Ιερόθεος δίπλα του.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του νέου Δημαρχείου και την επίδοση αναμνηστικών από την πλευρά του Δημάρχου, ο π. Υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής παρέθεσε γεύμα στο σπίτι της οικογένειας, στην Πρώτη Σερρών.


Καλορίζικο το Δημαρχείο!
Και σαν να μου φαίνεται πως ταιριάζει «κουτί» για «στέγη» και έδρα του διευρυμένου Δήμου, όταν θα έρθει η ώρα του «Καποδίστρια ΙΙ»! Ε! Αχιλλέα;

(Φωτό: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: