Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

  • Τα τρακτέρ στο Τελωνείο του Προμαχώνα μετακινούν σήμερα οι αγρότες των Σερρών, που συμπλήρωσαν ήδη οκτώ μέρες στους δρόμους!
  • Δεν δείχνουν να θέλουν να προκαλούν τον κόσμο. Άφησαν ανοιχτό το δρόμο για τα σύνορα για τρία σχεδόν εικοσιτετράωρα. Από την Παρασκευή το απόγευμα ακόμη, αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία τους στο Τελωνείο.
  • Τότε που μετέφεραν εκεί τα πρώτα 100 τρακτέρ (από τα 400 που έβγαλαν στο δρόμο). Και δημιούργησαν έτσι το τρίτο κατά σειρά μπλόκο, εντός του νομού Σερρών.
  • Σήμερα θα τα οδηγήσουν όλα επάνω. Η γέφυρα του Πετριτσίου θα ελευθερωθεί και «θα κλείσουν τα σύνορα επ` αόριστον» λένε μέσω των εκπροσώπων τους.
  • Την είδα από κοντά την αγωνία και τον προβληματισμό των αγροτών μας. Όλες αυτές οι μέρες ήταν και για τη γράφουσα, ημέρες επιτόπιου ρεπορτάζ. Άλλωστε η ΕΤ3 ήταν το μοναδικό πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι, που μετέδιδε όλες αυτές τις μέρες ρεπορτάζ, έχοντας συνεχείς συνδέσεις με τον Προμαχώνα και τα Κερδύλλια, σε όλα τα δελτία της.

  • Κανείς άλλος εκτός Σερρών δεν έδωσε τηλεοπτικό χρόνο στους αγρότες. «Μέρος σχεδίου» είπαν οι ίδιοι, κακή ειδησεογραφική συγκυρία υποψιάζομαι εγώ.
    Όμως αν και ο αγώνας και τα προβλήματά τους, αδικήθηκαν από δημοσιότητα, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
  • Σήμερα, καλούν όλους τους βουλευτές του νομού στο Τελωνείο. Τους θέλουν εκεί «για να πάρουν θέση». Όχι ως απλοί συνοδοί τους σε έναν Υπουργό που ζητάει μονίμως «πίστωση χρόνου» απλώς για να μεταθέσει το πρόβλημα, αλλά ως ενεργούς συμπαραστάτες και πολιτικούς μπροστάρηδες.
  • «Χορτάσαμε από χτυπήματα στην πλάτη, και προφορική «συμπαράσταση» που γίνεται μόνο και μόνο για τις κάμερες. Τώρα θέλουμε έμπρακτη και δυναμική δράση από τους βουλευτές μας» μου έλεγαν τες Πρόεδροι Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού που βρίσκονται νυχθημερόν στα μπλόκα του Προμαχώνα και των Κερδυλλίων.

  • Ποιός δεν τους καταλαβαίνει;
  • Θα δούμε σήμερα την ανταπόκριση των βουλευτών μας στο κάλεσμά τους. Θα δούμε και τι είδους στήριξη θα τους ζητήσουν!
  • Σήμερα στον αποκλεισμένο Προμαχώνα, οι αγρότες δηλώνουν πως θα μετρήσουν την υπευθυνότητα, την κοινωνική ευθύνη και την πολιτική λεβεντιά του καθένα εκ των επτά εκπροσώπων μας στην ελληνική Βουλή.
  • Των «γαλάζιων»: Αχιλλέα Καραμανλή, Θεόφιλου Λεονταρίδη, Μαρίας Κόλλια και Τάσου Καρυπίδη, των «πράσινων» Στάθη Κουτμερίδη και Μάρκου Μπόλαρη και του «λαικορθόδοξου» Ηλία Πολατίδη.
  • (ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

3 σχόλια:

lefobserver είπε...

Σε παρακάλω,
Μπορείς να μπεις στο Blog μου και να μου πείς αν είναι καλό σαν το δικό σου .Το μπλογκ μου είναι
http://lefobserver.blogspot.com/

Τώρα θα σου πώ για το δικό σου
Εχεις υπέροχο μπλόγκ με τέλεις φωτο γραφίες, κείμενα και εικόνες

Σε παρακαλώ ,αν διαβάσεις αυτό το σχόλιο, μπές στο Blog μου να μου
http://lefobserver.blogspot.com/

gskapetis είπε...

Κακή ειδησεογραφική συγκυρία επειδή έχει θέμα το λεκανοπέδιο Αριάδνη μου, αν δεν έχει βγαίνουν και παραέξω τα κανάλια των Αθηνών. Αν θυμάσαι κάποτε ξενυχτούσαν τα κινητά συνεργεία στα μπλόκα, τώρα φαίνεται να θεωρούν ότι αρκετά έχει η κυβέρνηση στο κεφάλι της, ασ΄ τους αγρότες να πορεύονται(κάτι αντίστοιχο με το κουρεύονται). Το αίτημα πάντως των αγροτών, θέλουμε βουλευτές συμπαραστάτες κι όχι συνοδούς υπουργού που μεταθέτει συνεχώς την ενασχόλησή του με το θέμα, δεν είναι μόνο Σερραϊκό, είναι πανελλαδικό. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του, γιαυτό και κάποιοι βγαίνουν εκτός ορίων.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σε ανάρτηση 17-12-2008 παρουσίασα το μπλόκο του Προμαχώνα.
Καλά χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.