Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΘΕΟΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ...ΟΕΟ;;

Πληροφορήθηκα πως κάτι δεν πάει καλά με το επίδομα των 120 €/μήνα που με νόμο του κράτους, υποτίθεται πως θα δικαιούνταν πλέον ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού Σερρών,
αφού μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου από την Βουλή τον περισινό Νοέμβριο, χαρακτηρίστηκε εξολοκλήρου ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ.


Τώρα λοιπόν μαθαίνω πως το Δημόσιο Ταμείο επιστρέφει πίσω, μισθολογικές καταστάσεις (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το ανωτέρω επίδομα) υπαλλήλων που δεν εργάζονται σε υπηρεσίες εντός του Δήμου Σερρών και της λεγόμενης Δ` περιοχής του νομού μας.


Χρήσιμη σημείωση: Μόνο οι δύο προαναφερθείσες περιοχές ήταν εδώ και χρόνια χαρακτηρισμένες ως προβληματικές και μόνο οι εντός αυτών εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν ένα νόμιμο επίδομα 40 € επιπλέον του μισθού τους, κάθε μήνα.


Με άλλα λόγια, ΔΕΝ αναγνωρίζουν σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους υπαλλήλους του πρόσφατα παραμεθόριου και με νόμο νομού μας, το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος των 120€, παρότι κάτι τέτοιο τους βεβαιώθηκε επισήμως και επανειλημμένα, και αυτό περίμεναν!!


Δηλαδή: Νόμος ψηφίστηκε, γιορτές και πανηγύρια και χαρές κάναμε, «μαλλιοτραβήγματα» βουλευτών μας είδαμε για το ποιος το πέτυχε, ….αποτέλεσμα ΔΕΝ βλέπουμε!!
Όσοι το έπαιρναν, αυτοί και μόνο θα το ξαναπάρουν, και μάλιστα …αυξημένο (από 40, 120€) !!!


Ο λόγος;
Το Υπουργείο Οικονομικών, σε έγγραφό του – ρύθμιση – απόφαση, που έστειλε προ ημερών στο Δημόσιο Ταμείο των Σερρών, αναφέρει ρητά πως το επίδομα των 120€ μπορούν να το πάρουν από 1/1/09: οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε παραμεθόριες ΚΑΙ προβληματικές περιοχές.


Με απλά λόγια

: όσοι υπηρετούν ΜΟΝΟ σε παραμεθόριες (όλος ο νομός Σερρών πιά), ΔΕΝ το δικαιούνται. Πρέπει να είναι ΚΑΙ προβληματικές!!
Αντίθετα, οι της πόλης των Σερρών (αμά παραμεθόριος!!) είναι οι μόνοι που θα το πάρουν!!! Ούτε οι της Πρώτης, ούτε οι της Αλιστράτης, ούτε οι της Ροδόπολης, ούτε οι της Ζίχνης, ούτε οι του Αχλαδοχωρίου, της Ορεινής κλπ κλπ!!!


Δεν ξέρω αν είναι καμιά «πονηριά» του Υπουργείου, για να «γλυτώσουν χρήματα», αν έιναι θέμα ερμηνείας ή απλό λάθος στη διατύπωση του εγγράφου.


Το θέμα είναι πως οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα ο Θεόφιλος Λεονταρίδης που έτρεξε περισσότερο από όλους, θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα.

Ειδάλλως τί να πουν οι δικαιούχοι; «Καραγκιοζάκια μας παίζουν;» όπως αναρωτιόταν σε τέτοιες περιπτώσεις οι παλιότεροι ή να υποθέσουν πως μας έμαθαν όλοι κι απλά ποντάρουν στην γενική …υπνηλία μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: