Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ......

Μέσα στη δίνη των γεγονότων έχει μπλεχτεί η καθημερινότητά μας.
Πορίσματα, Βατοπέδια, διαγγέλματα, πολιτικές και ποινικές ευθύνες, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πορείες, δακρυγόνα, οργή, κουκουλοφόροι, μαθητές ανθιστάμενοι, αγρότες στα μπλόκα, καταλήψεις, αποκλεισμοί δρόμων, σε ένα γαϊτανάκι εξελίξεων πολύπολο και ατελείωτο!
Πού χωρούν μέσα σ` όλα αυτά, τα Χριστούγεννα;
Τα γεγονότα έκαναν κατάληψη στην ψυχολογία και τη σκέψη μας.
--------------------------------------------------------------------

Κατάληψη, έκαναν χθες το μεσημέρι και νεαροί διαμαρτυρόμενοι για «τα κρατικά ψεύδη και την καταστολή», στο κτίριο του Επιμελητηρίου Σερρών.

Ειρηνικά και κόσμια, ανακοίνωσαν απλώς την απόφασή τους στους εργαζόμενους. Κι όταν αυτοί αποχώρησαν, κρέμασαν τα πανώ τους στην πρόσοψη του μεγάρου. Εκεί τοποθέτησαν και τα ηχεία της μικροφωνικής τους.
Συνθήματα, μουσική και προκηρύξεις, για «να ενημερώσουν τον κόσμο». Και οι νεαροί στην είσοδο του Επιμελητηρίου, να καλούν σε «Λαϊκή Συνέλευση στις 6.00 το απόγευμα».
«Θέλουμε και μεγάλους να έρθουν- μου είπαν-. ‘Όχι μόνο νέους. Τους καλούμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν μιλήσαμε στα τοπικά κανάλια. Διαστρεβλώνουν όπως και τα πανελλήνια την αλήθεια».

Ποιά
αλήθεια; Αναρωτήθηκα. Και μου έδωσαν την προκήρυξη.

«Α! Και θέλουμε να πούμε στους Αστυνομικούς που μας τριγυρίζουν όλη την ώρα εδώ, πως αν θέλουν μπορούν κι αυτοί να έρθουν στη λαϊκή Συνέλευση. Τους θέλουμε» κατέληξαν.

Στην προκήρυξη, καταγγέλλουν «τα ψέματα που τρομοκρατούν τους απλούς πολίτες και συκοφαντούν τον πολιτικό χώρο των αντιεξουσιαστών» και καταλήγουν με τα λόγια του Μάνου Χατζηδάκη: «Οι μόνοι από τους οποίους θέλουμε προστασία, είναι αυτοί που λένε ότι μας προστατεύουν…».

Δεν τα ήξερα τα παιδιά. Κάποιοι από αυτούς μου είπαν πως ήταν Σερραίοι, άλλοι όχι. Ήρθαν για «τη στήριξη της πρωτοβουλίας».

Οι Αστυνομικοί σε απόσταση ασφαλείας από την είσοδο του Επιμελητηρίου μου είπαν για την παρουσία τους εκεί: «Είμαστε εδώ και για να τους προστατέψουμε από ενέργειες τρίτων εναντίον τους»!
Ναι!
-------------------------------------------------------------------------

Εν τω μεταξύ στον Προμαχώνα, τα τρακτέρ έγιναν 400 και στα Κερδύλλια 150.
Ο δρόμος για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έκλεισε από τις 12 χθες το μεσημέρι. Προχθές το 7ωρο κλείσιμό του δημιούργησε ουρές 15 χιλιομέτρων.

Οι Σερραίοι αγρότες των μπλόκων, ΔΕΝ πήγαν ούτε στα Τέμπη, ούτε σήμερα στην Αθήνα για να συναντήσουν τον Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό.
Έχει κι αυτούς τα δικά του με το Βατοπέδι.
«Αν είναι κάτι να μας πει – λένε-, ας έρθει αυτός στον Προμαχώνα. Εμείς πήγαμε πολλές φορές και αποτέλεσμα δεν είδαμε»!
(Φωτό: Α.Π.- Καθρέφτης)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΙΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Ανώνυμος είπε...

αν το ψάξετε κανένας αγρότης δεν είναι απο τα γύρω χωριά,σε απόσταση 20 χιλ.ΑΠΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ,ΔΡΑΒΙΣΚΟ,ΝΙΓΡΙΤΑ.
γιατί???

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Για 7:07μμ
Επι τόπου στο μπλόκο του Προμαχώνα, είναι πάνω από 400 τρακτέρ από όλο το νομό.

Από Αλιστράτη (περί τα 80), από Νιγρίτα (περί τα 90), από Ν. Σκοπό (περί τα 80), από Ηράκλεια (60) και από Μητρούση (100+).

Από τις ίδιες περιοχές είναι και οι αγρότες, όπως και οι Πρόεδροι των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων τους: Γιάννης Τουρτούρας (Μητρούση), Στέλιος Λήτος (Νιγρίτα), Γιώργος Κασάπογλου (Αλιστράτη), Στέλιος Νικητόπουλος (Ν. Σκοπός)κ.α., οι οποίοι μένουν στο μπλόκο όλο το 24ωρο.

Το γνωρίζω καλά, γιατί είμαι εκεί γιά τις ανάγκες του ρεπορτάζ και τις τρείς ημέρες των κινητοποιήσεων.

Τί θέλεις να πείς με το σχόλιό σου;
(Μήπως δηλαδή έχεις καμιά καλή είδηση;)

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΑΡΙΑΔΝΗ,ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥΣΑ ΕΩΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ,ΛΟΓΩ ΕΔΑΦΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ.ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΥΓΑΝ.ΤΥΧΑΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ?