Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ. Ρεκόρ συμμετοχών.

30/11/2011

Με τη συμμετοχή 300  περίπου αθλητών από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην λίμνη Κερκίνη, ο 1ος  παραλίμνιος ημιμαραθώνιος «Kerkini Lake Run 2011».
Οι αθλητές, έτρεξαν μία διαδρομή 21 χιλιομέτρων ξεκινώντας από το λιμανάκι του Λιθοτόπου , περνώντας από το ανάχωμα της λίμνης, τα Χρυσοχώραφα και το Λιμνοχώρι, για να καταλήξουν και πάλι στον Λιθότοπο όπου και ο τερματισμός.

Χωρίς χρηματικά έπαθλα, με μόνη «ανταμοιβή» το θερμό χειροκρότημα του κόσμου  και τα κύπελλα στους τρείς πρώτους, οι αθλητές (άνδρες και γυναίκες) τίμησαν το δύσκολο άθλημα του Μαραθωνίου, αλλά τους διοργανωτές με την μεγάλη συμμετοχή τους.
Πολλοί εθελοντές επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν την άψογη διοργάνωση και να προσφέρουν τα απαραίτητα στους δρομείς.

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κερκίνης γοήτευσε τους επισκέπτες και τους αθλητές, ενώ ο εξαιρετικός καιρός ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια των τελευταίων.
Η «ψυχή» της διοργάνωσης ο Αργύρης Ράμναλης, περιγράφει το προφίλ της πρωτοβουλίας: «Είμαστε μια ομάδα δρομέων που τρέχουμε πολλά χρόνια στη Λίμνη Κερκίνη και ονειρευόμασταν να μεγαλώσουμε την παρέα μας διοργανώνοντας έναν αγώνα.
Η ώθηση δόθηκε από φίλους με τους οποίους γνωριζόμασταν από άλλες διοργανώσεις  και συζητούσαμε την ιδέα μας.            Δάσκαλοί μας στην οργάνωση οι διοργανωτές άλλων αγώνων στους οποίους συμμετέχουμε και περνάμε καλά.
Στόχος μας όλοι όσοι θα συμμετείχαν, να απολαύσουν τον αγώνα και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όχι μόνο για το φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και για τη διοργάνωση.     
                                                                                                                                       Μαζί με τους kerkini lake runners, «έτρεξαν» για την προετοιμασία του ημιμαραθωνίου και ο Αθλητικός Όμιλος Ηράκλειας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηράκλειας, τοπικοί φορείς, φίλοι, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας  και ο Δήμος Ηράκλειας. Τους ευχαριστούμε».


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: