Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Κλέβουν ό,τι βρουν! ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ & ΗΧΕΙΑ Εκκλησίας έκαναν φτερά!Με το φορτηγάκι τους γεμάτο έφυγαν οι άγνωστοι μέχρι στιγμής  εισβολείς, από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Πεθελινό.
Χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς από τους 350 περίπου κατοίκους του ήσυχου χωριού, παραβίασαν την πλαϊνή σιδερένια πόρτα του Ναού και ξήλωσαν όχι μόνο χρηματοκιβώτιο και παγκάρι, αλλά και όλη τη μικροφωνική εγκατάσταση!
«Για τον πάγκο με τα κεριά, είχαμε αγοράσει προ ετών ένα χρηματοκιβώτιο. Ήταν μεγάλο, ακριβό και πακτωμένο. Το ξήλωσαν και το πήραν αφού κατέστρεψαν και τον ξύλινο πάγκο. Χρήματα πολλά δεν είχε γιατί το είχαμε αδειάσει προ ημερών. Το ίδιο και το Ταμείο υπέρ των φτωχών. Για να το πάρουν, ξήλωσαν όλη τη βάση του ξυλόγλυπτου πλαισίου της εικόνας του Αγίου. Μεγάλες οι φθορές που προκάλεσαν» είπε στον «Π» ο εκκλησιαστικός επίτροπος του Ναού, Απόστολος Δούκας.
 
Πήραν και τα ηχεία
Οι δράστες δεν πείραξαν ευτυχώς κανένα από τα κειμήλια και τις εικόνες της Εκκλησίας, την οποία με το υστέρημά τους τόσα χρόνια φροντίζουν οι κάτοικοι. Αφαίρεσαν όμως αυτό που θεώρησαν ότι θα μπορέσουν να διαθέσουν προς πώληση, δηλαδή την μικροφωνική εγκατάσταση του Ναού. Ενισχυτές, μικρόφωνα, μεγάφωνα και ηχεία, έκαναν φτερά.
« Τα πήραν όλα. Από το ιερό την κεντρική μονάδα, από τους τοίχους τα ηχεία. Περίπου 1500 ευρώ κόστιζαν» μας πληροφόρησε ο επίτροπος.

Αύξηση της εγκληματικότητας
Στεναχωρημένοι είναι και οι κάτοικοι του Πεθελινού, που διαπιστώνουν μεν αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας και διαρρήξεων σε σχέση με το παρελθόν, όχι όμως σε βαθμό που να ανησυχούν σοβαρά.

«Δεν έγιναν τα πράγματα εδώ όπως βλέπουμε στην τηλεόραση. Είμαστε μικρό χωριό και φτωχό. Αγρότες και συνταξιούχοι. Φυσικά κι έχουμε κάποια κρούσματα. Έτυχε και σε μένα. Αλλά δεν είναι τόσα πολλά και σοβαρά ώστε ν` ανησυχούμε» λέει στον «Π» ο κάτοικος Νικόλαος Ιντζίδης, που χαρακτηρίζει «ασεβή και απάνθρωπη» την πράξη των διαρρηκτών να κλέψουν την εκκλησία του χωριού του.

Οι φθορές που προκάλεσαν οι διαρρήκτες φτάνουν τις 5 χιλιάδες , ενώ η Αστυνομία των Σερρών που ενημερώθηκε αμέσως από τον ιερέα και τους κατοίκους του Πεθελινού, πήρε αποτυπώματα και ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.
Η ίδια εκκλησία, είχε παραβιαστεί μία ακόμη φορά πριν από 10 χρόνια.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: