Μέχρι και σήμερα, οι λουτρικές εγκαταστάσεις που κατασκεύασε η Κοινότητα, είναι πάντα γεμάτες, προσφέροντας στους επισκέπτες θεραπεία σώματος και ψυχής.
Το παλιό Βυζαντινό λουτρό (δεξιά στη φωτό), ενσωματώθηκε στο νεόδμητο κτίριο, που προσφέρει ζεστή φιλοξενία, καφεδάκι και φαγητό, αλλά και πρόσθετη εξυπηρέτηση στους λουόμενους, με έξι νέους λουτήρες.
Το αρτεσιανό ιαματικό νερό του Αγκίστρου, με θερμοκρασία 37ο Κελσίου (πριν μερικά χρόνια ήταν 42ο), έγινε η αιτία για την ανάπτυξη του χωριού, που πιά κρατάει τον κόσμο του και τον ωθεί σε επικερδείς επενδύσεις.
Ο Κ. Σαββίδης (αριστερά) Δ/ντης των Κοινοτικών Λουτρών Αγκίστρου και ο Γ. Σαββίδης στο σαλόνι της ρεσεψιόν του «Ξύλινου χωριού» του.
Πέτρινα και ξύλινα σπίτια, ολόκληροι οικισμοί, προσφέρουν ανέσεις και θαλπωρή στους επισκέπτες, σε προσιτές τιμές.
Λίγα μέτρα από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, το Άγκιστρο υποδέχεται κόσμο από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας αναζωογόνηση, καθαρό αέρα και υγιεινές δραστηριότητες.
Δεν αναφέρομαι δε καθόλου στο καλό φαγητό (συμπεριλαμβανομένης της φρέσκιας πέστροφας), διότι το θεωρώ αυτονόητο!
Στο χαμάμ του Αγκίστρου, κοντά στον Προμαχώνα, καταφεύγουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, για χαλάρωση ή θεραπεία.
Στο χαμάμ του Αγκίστρου, κοντά στον Προμαχώνα, καταφεύγουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, για χαλάρωση ή θεραπεία.
Με την ευκαιρία του ρεπορτάζ στο Άγκιστρο, η γράφουσα, …τέσταρε με το χέρι τη θερμοκρασία των νερών!
Είναι ένας μικρός παράδεισος και όαση αναζωογόνησης και ευεξίας, στην απαιτητική μας καθημερινότητα.
Μία αφορμή, για εκδρομή και εμπειρίες.
Μία αφορμή, για εκδρομή και εμπειρίες.
(Φωτό: Α.Π.- Καθρέφτης)
3 σχόλια:
Μπράβο τους για το μεράκι και την όρεξη που είχαν να επενδύσουν στο Άγκιστρο.
Μόνη μου ένσταση το Χαμάμ κοινώς χαβούζα όπως το λέγανε παλιά,που ενσωματώθηκε σχεδόν με το κυρίως νέο χτίσμα και δεν αναδεικνύεται.
Για να είναι πειστικότερη η γράφουσα θα έπρεπε να είναι όλη μέσα στο νερό κι όχι μόνο το δαχτυλάκι ακροθιγώς! Τι ωραία πράματα είν΄ αυτά ρε Αριάδνη στας Σέρρας; Δηλαδή αν πάω και σε όλα αυτά που παρουσιάζεις κατά καιρούς τι πρέπει να γράψω;
Ξέχασα να σου προτείνω ένα νέο συνάδελφο, τον Γιώργο Φάκα, Σάμιο κατά το ήμισυ(20 χρόνια ειν' εδώ)καταγωγής εκ Πρώτης Σερρών, που είναι φυσιοδίφης και κάνει μια καταπληκτική δουλειά καταγράφοντας την πανίδα του νησιού. Σε έχει βάλει στους συνδέσμους του σε παρακολουθεί καθημερινά. Το μπλόγκ του είναι Nature of Samos και μπαίνεις με : comperiana.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου