Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ: ΣΠΗΛΑΙΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ, ΜΕ ΤΡΕΝΟ!

31/10/2011

Αυξητικές τάσεις καταγράφονται στην επισκεψιμότητα του Σπηλαίου της Αλιστράτης, που σε συνδυασμό με το Φαράγγι του Αγγίτη φαίνεται να αποτελούν προσφιλή προορισμό για ευρωπαίους και βαλκάνιους τουρίστες.
Μάλιστα, το τρενάκι που έβαλε και φέτος σε κυκλοφορία η Εταιρία του Σπηλαίου από τα μέσα του περασμένου μήνα, προσφέρει όμορφες εμπειρίες ξενάγησης σε μικρούς και μεγάλους από Ελλάδα και εξωτερικό, που παρά την κρίση δείχνουν σταθερά την προτίμησή τους στις φυσικές  ομορφιές της περιοχής μας.

«Έχουμε αξιοσημείωτη αύξηση επισκεπτών από χώρες της βαλκανικής. Το αποδίδουμε όχι μόνο στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των χωρών αυτών, αλλά και στις επίμονες προσπάθειές μας να διαφημίσουμε στην «γειτονιά» μας το τουριστικό μας προϊόν. Μας ικανοποιεί απόλυτα  η διαπίστωση πως πετυχαίνουμε τους στόχους μας» δήλωσε στον «Π» ο Επιστημονικός Δ/ντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης.

Το τρενάκι, κάνει μία διαδρομή περίπου δύο χιλιομέτρων, με δύο στάσεις για παρατήρηση του Φαραγγιού από φυσικούς «εξώστες» που βρίσκονται σε ύψος 150 μέτρων από την κοίτη του Αγγίτη. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα θαύματα που έκανε η φύση στην Αλιστράτη Σερρών, να μάθουν για τις Βραχογραφίες και να γνωρίσουν την πανίδα της περιοχής περπατώντας στα μονοπάτια του Φαραγγιού.

Το Σπήλαιο της Αλιστράτης ως Ανώνυμη Εταιρία, δεν χρηματοδοτείται από δημοτικούς ή κρατικούς πόρους για τις δράσεις του.

Στα άμεσα επενδυτικά του σχέδια περιλαμβάνονται καινοτόμες πρωτοβουλίες. «Προτείναμε να ενταχθεί σε πρόγραμμα η προμήθεια ενός ξεναγού-ρομπότ. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικό και πρωτοπόρο που πιστεύουμε ότι θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του Σπηλαίου και θα συμπληρώσει τις υπηρεσίες μας, χωρίς φυσικά να χαθούν θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Σπηλαίου Δάφνη Βαβλιάκη.

Το Σπήλαιο της Αλιστράτης, που είναι πολυβραβευμένο από διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς για τις υπηρεσίες του, δέχεται πάνω από 60 χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Ακόμη, υλοποίει εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, προσφέρει ξεναγήσεις σε τέσσερις γλώσσες και είναι κερδοφόρα επιχείρηση από τον πρώτο ακόμη χρόνο λειτουργίας του.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Feel What's Real είπε...

Το σπήλαιο είναι τέλειο, έχω πάει πριν χρόνια και ακόμα το θυμάμαι!! :)